• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  kinderbijslagCURAÇAO – Gezinnen in Caribisch Nederland met kinderen hebben vanaf 1 januari 2016 recht op een kinderbijslag van 38 dollar per kind per maand. Dit na een verzoek van de ChristenUnie (CU) en de PvdA. Dat meldt Caribisch Netwerk.

  Het verzoek is gisteren aangenomen in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

  Armoedebestrijding
  De kinderbijslag komt in de plaats van het huidige belastingvoordeel voor mensen met kinderen, de kinderkorting. De nieuwe regeling moet ervoor zorgen dat juist ook de armere gezinnen erop vooruit gaan. PvdA en CU hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de armoedebestrijding op Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

  Kinderkorting
  De huidige kinderkorting houdt in dat mensen met kinderen per kind 38 dollar per maand extra mogen aftrekken voor de inkomstenbelasting. Maar bijstandsgezinnen en mensen met een laag inkomen hoeven vaak geen inkomensbelasting te betalen en hebben daardoor geen voordeel van de kinderkorting. De kinderbijslag gaat rechtstreeks naar de gezinnen, ongeacht hun inkomen. De kosten voor de kinderbijslag in Caribisch Nederland zijn ongeveer 800 duizend dollar per jaar.

  1 reactie op “Caribisch Nederland krijgt kinderbijslag”

  1. Lekker veel kinderen maken dus!