• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Volgens Philippe Maaskant is Curaçao de weg kwijt.

  De meest recente discussies over de Rijkssanctiewet geven aan dat Curaçao een beetje (…) de weg kwijt is. We willen niet meer onafhankelijk worden -zelfs de Pueblo Soberano (PS) ziet in dat dit riskant is- maar wat dan wel?

  Eigenlijk willen we gewoon bij Nederland blijven, maar het is (nog) niet politiek-correct dat hardop te zeggen, want de mensen die op Helmin Wiels hebben gestemd zouden dat niet leuk vinden. Alleen Schotte c.s. willen nog een onafhankelijk Curaçao. Waar hun onafhankelijke Curaçao toe gaat leiden weten we allemaal. Het is de vraag hoelang we nog kunnen voorkomen dat Curaçao een narco-dictatuur wordt, met een veiligheidsdienst die voor de lokale oligarchen werkt, en een Centrale Bank die geleid wordt vanuit Sicilië. Er is dan een grote toekomst voor Curaçao als witwas- en doorvoerparadijs!

  De vakbonden “helpen” aardig mee. Ze vinden het normaal dat Aqualectra medewerkers riant worden betaald over de ruggen van hun minder gelukkige medeburgers, die zich geen plek bij Aqualectra konden organiseren. Hetzelfde geldt voor de overheidsvakbonden. Ook daar riante beloningen, maar een ambtelijk apparaat dat door vriendjespolitiek bestaat uit partijgenoten en familie. Zo komen we aan ambtenaren die thuis zitten en betaald worden. Aan ambtenaren die volgens de rechter onterecht zijn behandeld, maar hun baan niet terugkrijgen. We zitten met politici die naast hun politieke inkomsten ook hun salaris als ambtenaar mogen houden! Zelfs premier Ivar Asjes liet zich daarom als Statenlid tot ambtenaar benoemen, zonder ooit het plan te hebben om als zodanig te gaan werken. Het gaat niet meer om kwaliteit, maar om het leeg eten van het eiland, waar het geld nog maar door een paar mensen wordt verdiend.

  We zitten dus met mafioso’s en met leeg-eters als grootste invloedrijke stromingen. De onveiligheid neemt toe. De vakbonden hebben het werk van de kustwacht onmogelijk gemaakt. De kustwachters zijn bang voor de figuren die ze moeten opsporen. Alsof nog moest worden aangetoond dat de onderwereld op Curaçao de dienst uitmaakt…! Ook de situatie bij de Veiligheidsdienst en de politie toont aan dat we het niet zelf meer aan kunnen. Daarom zijn de geluiden over onafhankelijkheid verstomd, terwijl tegelijk de druk vanuit Nederland toeneemt.

  Goed voorbeeld is de sanctiewet. Ineens willen de Staten weer ‘autonoom’ gedrag vertonen en willen we Nederland niet volgen in de sanctiewet. We willen wel onze schepen onder Nederlandse vlag laten varen (betrouwbaarder), onze financiële sector laten pronken met ‘Nederlandse rechtszekerheid’en met een Nederlands paspoort de wereld over reizen, maar denk vooral niet dat we ons Nederlander voelen!

  Nederland neemt de Staten (en onze gevolmachtigd minister..) niet meer serieus, haalt de schouders op en maakt er dan maar een ‘Rijkswetsanties’ voor. Zo verlagen we steeds de drempel voor Nederlands ingrijpen. Het zal daarbij niet blijven. Waar de kustwacht nu nog werkgelegenheid geeft aan jonge mensen van het eiland, kun je voorspellen dat dit straks weer een compleet Nederlandse zaak gaat worden. De vakbonden worden bedankt.

  Tijdens de voorbesprekingen over de sanctiewet werd benadrukt dat de geopolitieke verschillen voldoende rechtvaardiging zijn voor differentiatie in buitenlands beleid. Juist dat aspect speelt de voorstanders van een Gemenebestconstructie in de kaart. Geef Curaçao een eigen paspoort en laten we binnen het Nederlandse Gemenebest: Defensie, kustwacht, Justitie, politie, gevangenis maar aan Nederland overlaten zolang we zelf bang zijn voor onze criminele buurjongens. We kunnen dan geleidelijk zien hoe we de rest van onze zaken op orde kunnen krijgen.

  Maar nee…terwijl we verder ploeteren willen we ook nog een geschillenregeling (op basis van gelijkwaardigheid, jawel..) binnen het Koninkrijk. Compleet overbodig. Want stel je voor dat er ooit een geschil in het nadeel van Curaçao uitvalt! Is er dan echt iemand die denkt dat Curaçao dat zal begrijpen en accepteren? Kom nou! Er zijn teveel rechterlijke uitspraken waar onze regering zich niet aan houdt, teveel wetten die niet worden nageleefd. (De Isla weet er alles van). Hoeveel adviezen van de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (STBNO) voor bestuurders van overheidsentiteiten worden gevolgd?

  Kortom, we weten het ook niet meer. De illegalen krijgen (met duizenden..) sedulas van burgers die ze wel voor ze willen ‘verliezen’. Was Kranshi niet de plek waar Asjes zichzelf als Statenlid een extra baantje had geregeld?

  De generatie politici met boter op het hoofd en de riante politieke pensioenen is niet het goede voorbeeld. Het Algemeen Pensioenfonds heeft een dekkingsgraad die onder internationale normen ligt. Wie stopt de dubbele pensioenen?

  Curacao, Quo vadis?

  8 reacties op “Ingezonden: ‘Curaçao is de weg kwijt’”

  1. @Curacoasenaar

   Wat je eigenlijk zegt is dat je alles maar moet slikken wat er gebeurd, want de slechterikken worden in het hiernamaals wel gestraft. Als je doet wat er gedaan wordt door de ‘volksvertegenwoordigers’ dan heb je schijt aan het concept van God en bijbel of enige vorm van humaniteit. Ook hoor ik te weinig of eigenlijk geen kritiek vanuit religieuze kant op de voor iedereen bekende praktijken van de ‘volksvertegenwoordigers’. Hou van God, maar laat je niet door de kerken leiden. Als het Franse volk dat had gedaan dan zou Lodewijk de 38ste nu het staatshoofd van Frankrijk zijn.

   Stop met het schouders ophalen en accepteren wat er gebeurd en hoop dat er iemand een politieke partij opricht die meer wil doen dan alle stranden openbaar maken of NL de schuld van alle ellende geeft en eerst het systeem van corruptie en nepotisme gaat aanpakken, zodat de staatsinkomsten niet naar dubbele bijbaantjes gaan en particulieren met radiozenders niet hoeven te zorgen dat alle kinderen schooluniformen hebben.

   Ik bied ook geen directe oplossingen, maar dat laatste woord verhaal, daar heeft niemand nu en de komende 100 jaar iets aan op ons eiland..

  2. Sterk en raak geschreven, alleen een echte Curacaoenaar wil dat blijven ontkennen en zich kennelijk het liefst bij alle leegvreters aansluiten….wie staat er nu eens op en wordt gerespecteerd om wat hij zegt en niet om zijn kleur of herkomst?

  3. @ Raymundo, Ja, daar hoeven we niks van te verwachten, ben ik met je eens.

  4. “…, onze financiële sector laten pronken met ‘Nederlandse rechtszekerheid’…”

   De overheid verleend haar medewerking echt niet zo goed hoor. Het zijn de financiele private instellingen die dit als marketing gebruiken en geef ze eens ongelijk, want als ze dat niet doen gaat deze branche nog sneller naar de kl*te.

  5. Curaçasenaar .
   Blah blah blah, ga aub voor het parlement preken, je zal dan bleek en wakker naar buiten komen.

  6. Kon het niet beter verwoorden, de dames/ heren zitten op het pluche en het is ohh zo moeilijk om dat op te geven.
   Jammer van de ”nieuwe” partij die met veel bombarie bij de laatste verkiezingen zetels won, dacht nu worden eindelijk koppen met spijkers geslagen en wordt de boel eens grondig dooreen geschud.
   Echter men kabbelt mee met de oude meute en durft geen beslissingen te nemen.
   Hopelijk zal het zover afglijden dat inderdaad ingrijpen door Nederland een feit zal zijn, wie weet kan dan het tij eindelijk keren.
   Schaam me diep voor deze zakkenvullers en nietsnutten.

  7. Philippe, als je zegt Curaçao is de weg kwijt denk ik aan een andere Curaçaoenaar die kort geleden nog riep richting Nederland dat hij zijn eiland terug wilde. En vroeg mij af hoe kan je nou iets terug willen dat nooit van jou geweest is. Nu kan ik zeggen wat kan je kwijt zijn wat je nooit gehad hebt. Splikami ?

  8. Oh , oh ,oh mensen die zonder vertrouwen heeft in God .
   Want wat willen jullie als Volksvertegenwoordiging eigenlijk bereiken voor uw volk .
   Als jullie als Volksvertegenwoordiging hebben iets eerder een besluit genomen en tijdens jullie strijden begonnen jullie te twijfelen .En degene die de laatste woorden altijd heeft is HIJ daar boven .Dus communiceert eerst nu met God via Bijbel of gebed in Kerken om de laatste woord te krijgen en niet inleveren BV Ata nos sigi hasi ku nos loke boso ké .!!!