• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker kijkt terug op de beslissingen van de regering van de afgelopen tijd.

Ik weet het niet, het zal wel weer aan mij liggen, maar als ik zo zie wat deze regering in de laatste paar maanden ons gekost heeft aan ad-hocbeslissingen of geen genomen beslissingen, dan rijzen die twee haren die ik nog over heb overeind.

Toen de Nederlandse Tweede Kamer zei dat wij een roversnest waren, was iedereen hoogst beledigd. Blijkt nou dat het geen roversnest was maar een grabbelton. Er is geroeid in UTS, BOO, Aqualectra, het Curaçaohuis, Wega di Number Korsou, Post N.V., DOW. (met de kussentjes op de weg) en in een spookstichting met spookambtenaren die kapitalen verdienden. Dit terwijl ze de hele dag in de kroeg zitten en nou blijken er nog 74 al jaren thuis te zitten, ie mooi elke maand hun volle salaris gestort krijgen.

Een of andere slimmerik kwam op het idee om de carnavalsroute te veranderen vanwege het instortingsgevaar van die ouwe gebouwen. Opeens was iedereen expert in gebouwenonderhoud. De gehele club besloot toen een ‘Funwalk’ houden door de straten, inclusief met ketelpak en valhelm. Dit alleen maar om die beslissing weer terug te draaien.

Benoemd de minister van Volksgezondheid iemand die ze in Holland uitgekotst hebben en die daar niet aan de bak mag komen en nu dat het uit is gekomen zitten we met een probleem, want het contract is al getekend en iemand zal moeten betalen om meneer thuis te laten zitten.

We hebben madam Wiels in het Curaçaohuis, die meer geld uitgeeft dan Marie Antoinette. Ze was 1,7 miljoen gulden over het budget en ‘brother’ Asjes zegt dat ze nog steeds goed werk verricht. Hij begrijpt dat ook niet waaromiet ziet waarom de Rekenkamer en de Ombudsman een onderzoek willen doen naar haar financiële reilen en zeilen.

We hebben geen nagel om onze kont te krabben. We willen een roestbak als Islaopknappen om die weer voor een habbekrats aan de Venezolanen te verhuren, terwijl Andres Casimiri een alternatief en de financiën heeft om daar een pracht project neer te zetten. Is er ooit iemand geweest met een beter plan of oplossing voor de Isla??

Overal ter wereld bedenkt men middelen om energie te besparen. De voorlopers zijn Denemarken en Zweden die hele dorpen neerzetten die op zonne-energie draaien, die zoveel vuilnis recyclen dat ze vuilnis moeten importeren om aan de eisen te voldoen.

Wat doen we hier? Jaren geleden wilde de marinebasis Parera al windmolens neerzetten. Maar deze werden weer weggehaald omdat ze de rechtszaken tegen Aqualectra, die jaren hebben geduurd, verloren hadden. Vervolgens werden ze gedwongen om toch dure stroom van Aqualectra af te nemen.

Nu hebben we de zonnepanelen rage en mensen steken zich in de schulden om die dingen te kopen alleen maar om erachter te komen dat Aqualectra, ondanks contracten die ze gesloten hebben met de gebruikers, toch minder gaat betalen dan wat ze afgesproken hadden voor het stroomoverschot van die zonnepanelen.

We hebben geen energiebeleid, we hebben geen visie, we hebben geen plan, we zitten met een stelletje ‘numb nuts’ die overal ter wereld naar toe reizen om congressen bij te wonen over van alles.

Maar zolang ze niet persoonlijk verantwoordelijk worden gesteld voor hun wanbeleid zullen ze door gaan met wat zij denken dat goed is om zieltjes te winnen voor de volgende verkiezingen, want daar gaat het ten slotte om.

Ik blijf lachen op deze klip geen wonder dat we niet vooruit komen, want vooruit denken kan je alleen als je vooruit kan denken. Omdat deze mensen echter het brein hebben van een slak, blijven we sukkelen, knoeien en ad-hocbeslissingen nemen.

15 reacties op “Ingezonden: Het is toch niet te geloven!”

 1. @ Jhuri
  maak jij je maar niet druk wat ik wel of niet doe.
  Ik ben in ieder geval niet een persoon die over alles klaagt en zeurt over wat er allemaal niet goed aan Curacao is.
  Ik geniet van de positieve dingen waar ik op Curacao om ben komen wonen.
  Het weer, de gastvrije inwoners, de natuur, het eten.
  Klagen kan overal en altijd en mag ook wel eens.
  Maar ik heb Arthur Donker NOOIT positief zien schrijven over de klip waar hij altijd op zit te lachen.
  Als ik ergens naartoe ga waar het mij niet zint, zoek ik een manier om dat beter te maken of dan ga ik ergens anders kijken waar ik veel gelukkiger kan zijn.
  En jij? Wat doe jij?

 2. @Fadà, En wat doe jij precies voor het eiland?

 3. Ohh, dit schreeuw ik al jaren.
  Verder eits aan toe te voegen.

  O ja, niet het brein van een slak, maar van een cangreeuw. Un dilanti, dos patras.

 4. @ Yui Korsow, op 26-11-2014 om 13:51 schreef: deze “slogan”

  In het volgende stadium, zegt de ”autochtone” Nederlander het tegen de ”autochtone” Nederlander, en de ”Yui” het tegen de ‘Yui”.

  (si awa yobe serka mi bisina…)

 5. Yu di Korsou, niet zo handig van je dat; je kan altijd weg als het je hier niet bevalt. Want de Nederlanders in Nederland hebben deze “slogan” (erg origineel is hij dus niet) van ons overgenomen en onze broeders en zusters in datzelfde Nederland horen het dagelijks. Dus bedankt weer.

 6. In plaats van energie te verbruiken om over van alles en nog wat af te geven kunnen wij beter onze energie gebruiken om met oplossingen/ideeen te komen. Wij bereiken er totaal niks mee om iedere keer instanties/regeringen door de slijk te halen.
  Wat heb je nou bereikt met deze ingezonden stukken Arthur Donker?? Je hebt weer lekker zitten afgeven op instanties terwijl er ook in die instanties mensen zijn die hard werken. Maar nee, je verkiest iedere keer weer om de negatieve dingen te belichten en zelf geen zinvolle oplossingen/ideeen aan te geven. Schrijf ook eens keer positieve dingen over dit eiland. Tenslotte moeten die er zijn anders was je allang elders gaan wonen.

 7. Met alle respect voor meneer Donker, maar tussen al het lachen op deze klip wil ik toch echt weten wat uw bijdrage is aan het veranderen van Curacao zijn situatie.
  Ik zie u alleen maar klagen en lachen, maar wat doet u eraan?
  Met welk doel schrijft u uw columns?
  Wilt u gewoon uw ei kwijt of hoe zit dat?
  Wilt u niet liever een praatprogramma op TV, een uurtje zendtijd op de radio?

 8. je kan altijd weg als het je hier niet bevalt.

 9. Ik snap niet waarom Jardin de winstbelasting voor bedrijven verder naar beneden schroeft. In het plan van Jamalodin was het nu de beurt voor de groep die 49% belasting betaalt om minder te gaan betalen. Al die belastingingen groeien me echt boven het hoofd.
  Kun je je voorstellen? Na al die jaren studie en zwaar blokken denk je wat te kunnen opbouwen. Elke maand 49% ajooo, grondbelasting 3900 ajoo, wegenbelasting 500 ajooo, 9% OB ajooo, premie ziektekosten omhoog ajooo. Ik wil mijn 11 jarige auto graag een keertje vervangen met een nieuwe tweede hands.
  Helaas wil mijn werkgever mij niet als Carlos N.V. inhuren. Moeten we straks voor Schotte gaan stemmen?

 10. Waar hebben jullie de afgelopen 50 jaar gezeten? Onder een steen?
  Dit is al tientallen jaren bezig en maakt niet uit of partij A of B aan de macht is.. Er zijn geen corruptloze partijen en politici op Curacao.

 11. Ik verlang naar de goeie ouwe PAR tijd.

 12. Er zijn maar weinig ministers uit de huidige poppenkast regering die met succes een toko ( letterlijk) zouden kunnen runnen. Heel erg te beseffen dat deze groep losers ons eiland verwoesten. Er schijnt een gezegde te zijn die iets luidt als volgt:
  “Ieder volk krijgt de regering die het verdient”.
  We must have done something very, very wrong to deserve this bunch.
  Ga maar weer een ijskoud biertje drinken . . Dat help . . . Even.
  Peace out !

 13. Beste Arthur, als Andres Casimiri een alternatief en de financiën heeft om daar een pracht project neer te zetten dan moet hij dat bekend maken, geen holle frasen maar facts en ik ben er van overtuigd dat minstens de helft van onze bevolking achter die plannen gaat staan. Heb jij in de afgelopen jaren facts gezien ? Nee, dacht het al.
  Je weet dat ik toch wel een fan ben van je recht door zee eerlijk schrijven maar nu ga je naar mijn gevoel/mening toch het hellend vlak op. Vraag of eis van hem dat hij, zoals de Amerikanen zeggen “put your money where your mouth is. Ik denk dat hij van honger omkomt.
  Wij hebben al genoeg charletans, oplichters, wannabe tycoons and whatever you have langs zien komen en wellicht heeft onze regering deze zelfde eisen aan hem gesteld en zitten ook zij nog te wachten op de aan hen beloofde facts. Casimiri proof me wrong.

 14. I also agree with most points. Our politicians just spend money without any vision whatsoever. This place is a lost cause unless we totally clean house.

 15. Goed artikel. Moet eerlijk zeggen dat ik het niet met alles eens ben. Bijvoorbeeld het stuk van Casmiri. Alles heeft zijn keerzijde. M.a.w. wat zijn de eisen van Casmiri. Heb zelf geen idee, maar ik kan me voorstellen dat Casimiri heel wat eisen heeft.

  Maar nogmaals helemaaaal eens met dit artikel. Come on politici doe wat. Doe wat aan het onderwijs. De jeugd gaat achteruit.