• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

inspectie1CURAÇAO – Gersji Rodrigues Pereira wordt de nieuwe Inspecteur Volksgezondheidszorg van Curaçao. Onlangs tekende minister Ben Whiteman van Gezondheid de verordening. Pereira werd in 2008 op non-actief gesteld bij de IJsselmeerziekenhuizen in Nederland wegens falend beleid.

Dit na een besluit van de Raad van Toezicht.

Verwijt
Als bestuursvoorzitter van de ziekenhuizen werd hem verweten geen maatregelen te hebben genomen tegen levensgevaarlijke infectierisico’s op de operatiekamers. Na een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg werden zeven operatiekamers gesloten. Volgens de Inspectie zou de directie op de hoogte zijn geweest van de slechte luchtkwaliteit, maar niet hebben ingegrepen.

Noodlijdende situatie
De klinieken in Lelystad en Emmeloord kampen al jaren met financiële problemen. Vijf partijen hebben onlangs een bod uitgebracht op de noodlijdende ziekenhuizen.

Sint Maarten
Vakbondsleden van de Windward Island Health Care op Sint Maarten kwamen vorig jaar in opstand. Dit na het besluit, door de stichting die het de Sint Maarten Medical Centre beheert, om Pereira aan te stellen als directeur zonder inbreng van het personeel. De vakbondsvoorzitter Julian Lynch maakte destijds kenbaar dat de bond een antecedentenonderzoek had verricht en dat daaruit geen positief beeld naar voren was gekomen. Het besluit werd kort daarna ingetrokken.

Huurman
Na het vertrek van de vorige Volksgezondheidsinspecteur Jan Huurman, werd de functie tijdelijk vervult door Michael Mourillon. Het contract van Huurman werd vorig jaar niet verlengd. Zijn vertrek stuitte op veel weerstand.

22 reacties op “Omstreden Pereira nieuwe Inspecteur Gezondheidszorg”

 1. @Verdriet
  Verreweg de beste reactie tot nu toe…..

 2. Nou, nou, heren toch.

  Overal heb je te maken met de meest dubieuze aanstellingen en benoemingen.

  Het is maar goed dat het nog geen slaaptijd is, men geeft tenminste blijk van het nog wakker zijn.

  Hopen dat de gouverneur de betreffende benoeming terugdraait.

 3. Whiteman, hombu …wat is uw traject ?
  Mourillon en dan nu deze clown? U wilde Huurman dan toch graag weg hebben. Waarom? De man was goed!Ga u maar niet verheugen op de komende verkiezingen !Korsou heeft recht op goede en eerlijke gezondheidszorg, vrijgewaard van corruptie.

 4. Witteman is zijn artsenbul onwaardig. Ten eerste gezien zijn uiterlijke verschijning. Hoe kan deze ongezond uitziende “arts” iemand een raad i.v.m. de gezondheid geven?
  Heeft hij de ‘artsen-eed” wel afgelegd? Heeft hij zijn bul gekocht???
  Bovendien is hij een adept van de mafia ( en zeker van de
  medische maffioso!).

 5. Tik zijn naam eens in op Linkedin alvorens een mening te spuien.
  Baselmans verwijst naar St.Maarten. Hebben ze daar geen vriendjes die ze graag aan een job willen helpen? Geen corruptie?
  Geef de man een kans en wacht af hoe hij de zaken aanpakt. De kranten in Nederland vertellen trouwens ook nooit de volledige waarheid.

 6. Ik snap er niks meer van. In Extra staat Jan Huurman binnen 2 weken terug op Curacao, nou ik werd zo blij, nu lees ik dat Gersji Rodrigues Pereira de nieuwe inspecteur word. Is Whiteman zo ban voor Jan Huurman dat hij niet terug mag komen. Huurman was een top inspecteur.

 7. Oogies dicht en snaveltjes toe mensen. Daar is de inspektie voor en daar word op geskreened begrijpt u. Ooit nog gehoord over die boeven specialisten ? Ah wel dan !

 8. Op een eiland waar iemand met twee jaar MAVO en een reeks veroordelingen voor creditcardfraude, 2 faissementen alsmede een dodelijk verkeersongeluk door grove schuld minsiterpresident wordt hoeven we hier toch niet meer van op te kijken?

  Nos mes por. De komende 200 jaar niet.

 9. Ik neem aan dat men in Nederland niet zo maar een persoon, onder de titel van incompetent terzijde schuift.

  Waarom en waardoor is die meneer in kwestie voor Curaçao wel geschikt of matig geschikt?

  Op zijn minst is een advies van de Raad van Toezicht een waarschuwing voor anderen.

  Het is nu de beurt van Ben Whiteman om samen Pereira te vertrekken.

 10. Even op een rijtje zetten:

  Iemand die dus in 2008 is ontslagen omdat hij de regelgeving van de Inspectie aan zijn laars lapte……………………..is de meest aangewezen persoon om Inspecteur van volksgezondheidszorg te worden ???

  Curacaose logica zal ik dan maar denken.

  Maar kom dan ook nooit meer bij mij aan dat Nederland hier achter steekt, dat het racisme is of dat men wil optreden tegen corruptie.

  Ik vrees dat ik, wanneer ik de goede man op straat zal zien lopen, ik een spoor van bankbiljetten achter hem aan zal kunnen volgen.

 11. Deze man heeft het hoofd van een registeraccountant en boezemt de medische wereld op Curacao geen enkele angst in.

  Zijn aanstelling is een brevet van onvermogen voor minister Whiteman. Ik weet niet van welke partij hij is maar ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is dat PS.

 12. Hoeveel zal Gersji Rodrigues Pereira maandelijks aan Whiteman moeten afdragen??

  Mij verbaast het echt niet meer hoor, het zijn allemaal grote dieven!!

 13. Zoals ik vannacht al publiceerde
  Enkele zaken rond deze dubieuze man

  http://www.bearingpointcaribbean.com/st-maarten-medical-center-supervisory-council-says-it-will-no-longer-appoint-pereira/

  http://www.bearingpointcaribbean.com/union-responds-to-st-maarten-medical-center-councils-move-not-to-appoint-pereira/

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2179644/2008/09/18/Koppigheid-directeur-nekt-ziekenhuis.dhtml

 14. Whiteman is by far de slechtste minister van Gezondheidszorg die we ooit hebben gehad. En dat is een prestatie van formaat als Constancia je voorganger was…

 15. Hoe stom kun je zijn om met zo’n afgedankte man in zee te gaan Ben Whiteman??!! Heb je nooit gehoord van een screening? Ik word kotsmisselijk hiervan! Slechte imago van ons dushi Korsow

 16. Waarom maakt Curacao zich toch keer op keer op keer op keer belachelijk? Zal nog een vorstelijk salaris opstrijden ook. Ik heb ook geen verstand van zaken op velerlei gebied, kan ik ook ergens nog een baantje krijgen?

 17. Pereira Ysselmeira…

 18. Huurman moest weg, want hij was lastig.
  Whiteman huurt nu een dummy in, die ja en amen zegt tegen alle goden uit de medische wereld.
  Triest volk dat mag creperen…..
  Whiteman heeft definiteif bewezen dat de PS niets voor het volk doet.
  Alleen eigen belang is hoofdzaak.
  Nou ja Wilsoe is een graag errger…..
  triest volk dat nog steeds tot de aanhang van de PS blijft.

 19. Meneer Whiteman heeft nog nooit gehoord van screening, in het Nederlands noemen ze het antecedenten onderzoek, in Het Papiaments min sa nada. En die nimkinpoop gaat onze gezondheidszorg leiden. Wij zijn (het volk) mene… nee dat laat ik weg Whiteman je heel dankbaar. Hoe dankbaar zullen wij bij de komende verkiezingen wel laten zie.

 20. De man deed al consultancy werk voor de minister betreffende de Taamskliniek, en wordt nu dus inspecteur.
  Minder lastig als Huurman zullen we maar denken, want daar hadden we wat aan!

 21. De volgende kind met een waterhoofd , als je Nederland niet functioneert kan je altijd op de Antillen proberen . we zijn weer niet niet wakker !!!!!!!!!!

 22. Iemand die ogen, oren en mond dicht houdt.

  Precies wat de medische mafia op Curacao zocht na Huurman.

  En dan zijn we nog boos als we betiteld worden als een corrupt boevennest.