• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  roelof van laarCURAÇAO – Gezinnen met lage inkomens in Caribisch Nederland moeten kinderbijslag krijgen, zodat kinderen daar niet de dupe worden van armoede. Het kabinet moet werk maken van het versterken van de kinderrechten op Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

  Die oproep doet PvdA-Kamerlid Roelof van Laar vandaag naar aanleiding van een Kinderrechtentop in Leiden, georganiseerd door onder meer Unicef.

  Onder niveau
  Van Laar wijst erop dat de drie eilanden Nederlandse gemeenten zijn, maar de sociale voorzieningen liggen onder het niveau van de rest van Nederland. Zo bestaat er geen kinderbijslag. Er is wel een belastingvoordeel voor ouders met kinderen, maar gezinnen met de laagste inkomens profiteren daar niet van. Van Laar wil dat het kabinet in actie komt.

  © Novum

  6 reacties op “PvdA wil kinderbijslag op BES-eilanden”

  1. Natuurlijk moet er op de BES eilanden o.a. kinderbijslag komen. Stellig is daarvoor voldoende geld. Maar, willen wij dat echt op deze eilanden?? Het houdt wel in dat ouders (verwekkers) van de kinderen als eerste op hun zorgplicht worden aangesproken. Verder wil de gemeenschap waardoor de bijslag betaald wordt, weten wie de kinderen verzorgt, moeder, tante, zus, ouder, grootouder en waar de kinderen wonen. Voor we mekkeren over de hoogte van de bijslag dienen we op de eilanden minstens perfect in kaart te brengen bij wie en waar de bijslag afgeleverd moet worden. Zie hier een schone taak voor de politiek.

  2. Ik denk dat de man helemaal gelijk heeft. Als kinderbijslag een fundamenteel recht is in Nederland… dan zo ook op de BES eilanden. In Limburg hebben de kinderen er toch ook recht op? Of zie ik het verkeerd?

  3. Straks zijn heel de bes eilanden zwanger. Wha ha ha. Zelfs in Nederland krijg je geen uitkering als je minderjarig ben en in verwachting bent. Dit is het omgekeerde wereld. Dat geld kunnen ze beter investeren in de scholen dat die kinderen beter worden opgeleid.

  4. geen goed idee: want dan komen er nog meer kansloze kinderen.
   Help gewoon de bejaarden en de mensen die het nodig is met geld…
   maar een hoge kinderbijslag zal alle teenermeisjes doen besluiten snel zwanger te worden.
   Dus PVDA zorg voor hulp waar het echt nodig is…

  5. De PvdA blijft maar uitdelen. In NL zijn de meeste partijen er wel acnter dat uitkeringen door of namens de overheid een mooie kandidaat zijn voor fraude. Je hoeft je alleen maar in te schrijven met een meerling, behoud van toeslag als kind in buitenland is. Weggaan en de toelage door laten lopen.. Naast een basis-inkomen voor een minimaal aanvaardbaar leven voor hen die door overmacht niet kunnen werken, moet er niks extra worden uitgekeerd.

  6. Vind ik eigenlijk wel een prima idee, want aanpassing van het belasting systeem zodat ook lagere inkomens in aanmerking komen voor kinderaftrek is toch veel te gemakkelijk hè. Verder is daar ook geen partijpoltiek mee te bedrijven toch, meneer van Laar. Is dit nu de laatste stuiptrekking van de PvdA of hebben ze nog een paar van dit soort idiote fratsen. Heb er verder geen probleem mee als de aanvragers via DNA aantonen dat zij de ouders zijn van de desbetreffende kinderen