• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  john van den heuvelCURAÇAO – Journalist John Van den Heuvel mag Suriname niet in omdat hij in oktober 2013 een vader heeft geholpen zijn zoontje uit Suriname terug naar Nederland te halen. Hij heeft daarmee volgens het Surinaamse openbaar ministerie de openbare rechtsorde verstoord.

  Justitie in Suriname heeft onlangs besloten Van den Heuvel om deze reden de toegang tot Suriname te weigeren, meldt een woordvoerder van het OM. Vorige week werd bekend dat de journalist via de KLM had gehoord dat hij Suriname niet in mocht.

  Bouterse
  Zelf dacht Van den Heuvel dat zijn kritische berichtgeving over president Desi Bouters en diens zoon Dino de reden hiervoor was. Nu blijkt dat het gaat om de ontvoering uit 2013. Van den Heuvel maakte toen een aflevering van het televisieprogramma Ontvoerd.

  © Novum

  6 reacties op “OM Suriname: Van den Heuvel geweigerd wegens ontvoering”

  1. Gerrut

   Nederlands wet idd maar je kan verwachten dat je je gelijk gaat halen in een ander land zonder diens gerechtelijke toesteming dat dat vragen is om problemen..

   Of van den heuvel nou ethisch gelijk heeft of niet

  2. Observator als je zo’n masochistische aanleg hebt en geniet van je eigen onzin zou het wel aan te raden zijn je pilletje iedere dag op tijd in te nemen. Aan de andere kant, doe dat maar niet want dan gaan we je grappen/stupiditeiten missen.

  3. @obervator, De president van het land is een veroordeelde drugssmokkelaar, zijn zoon zit vast (weer!) voor wapensmokkel en de president is de hoofddader van massamoorden..

  4. Suriname en rechtsorde; Twee zaken die niets met elkaar te maken hebben.

  5. @observator

   Beetje in de zaak verdiepen s.v.p.
   Het kind werd onwettig , want wederrecherlijk, in Suriname vastgehouden.
   De rechter had namelijk bevolen dat het kind in Nederland moest verblijven.
   En Van den Heuvel deed dus niets anders dan de wet handhaven.

  6. Laat die meneer toch rustig Suriname bezoeken. Bij aankomst kan hij dan gearresteerd worden voor de zware criminaliteit waar hij van verdacht wordt en innig kennismaken met het Surinaamse strafsysteem. Misschien leert hij het dan af zich te mengen in zaken die hem volstrekt niet aangaan en de wetten van het land te respecteren.