• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans zag vanmorgen groen/wit water uit zijn kraan komen en maakt zich zorgen.

Vanmorgen openden we de waterkraan op Seru Kabaye. Uit de kraan kwam groen/wit water wat in de fles weg trok naar deze troep. Als je in aanraking kwam met dit water beet het vreselijk op je huid. Je zult het maar drinken. Waar zijn de normen en waarden van ons eerste levensbehoefte genaamd drinkwater?

water2-300

14 reacties op “Ingezonden: Chemisch water uit de kraan”

 1. Is het drinken van fluor water de oorzaak waarom Baselmans en anderen zoveel nonsense schrijven ?

 2. Caramba, op 25-11-2014 om 21:43 schreef:

  ….Fluor is niet goed voor je hersens en zelfs direct toxisch (dodelijk) in hogere doses….
  Paraselsus schreef in de 16e eeuw al: alleen de hoeveeleid maakt het vergif.
  Caramba, je zeg: in hogere doses. In hogere doses is ziuurstof ook giftig. In lagere doses is het wel noodzakelijk.

  Een onderzoek dat is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Harvard School of Public Health en de China Medical University in Senyang (China). De conclusie was dat kinderen die in een streek wonen waar veel fluoride in het water zit, significant lager scoren bij IQ-tests dan kinderen in streken waar dat niet zo is.

  Ik heb een beetje statistek gedaan. Wat ik ook uit de test kan lezen: kinderen in die streek hebben een lager IQ door, bijv endogamie.

  Op Curacao zou het ook verboden moeten worden maar daar worden vrij stevige doses

  Beetje Pueblo taaltje: 0,5 ppm is niet vrij stevig. Vrij stevig is misschien 4 ppm eat in sommige delen van Amerika nog wordt toegevoegd.

 3. Wie ben jij Caramba dat jij zomaar de mensen van Banda’bou zo kan beledigen. Daarnaast zou jij je eerst goed moeten informeren hoeveel fluoride er daadwerkelijlk in onze water zit en of het echt zo schadelijk is. Heb tot nu toe niemand dood zien neervallen bij het drinken van ons water. Grote vermoeden dat je hersens zijn aangetast want concepcion is een achternaam en niet wat jij daar allemaal beweerd.
  Informeer je eerst goed voordat je domme uitspraken doet.

 4. Fluor is niet goed voor je hersens en zelfs direct toxisch (dodelijk) in hogere doses.
  Een onderzoek dat is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Harvard School of Public Health en de China Medical University in Senyang (China). De conclusie was dat kinderen die in een streek wonen waar veel fluoride in het water zit, significant lager scoren bij IQ-tests dan kinderen in streken waar dat niet zo is.

  Op Curacao zou het ook verboden moeten worden maar daar worden vrij stevige doses nog fijn in het drinkwater gepropt om dat een deel van de bevolking hun tanden niet poetst.
  Dus moeten de personen die wat slimmer zijn en wel hun tanden poetsen daar dus maar ook onder lijden.

  Dat ze hun tanden op bandabau niet poetsen kan ik me voorstellen.
  Met dat water. Maar dan heft het ook geen nut om er ook nog eens fluor bij te doen.

  Dat is Curacao. Hier koken ze soep van de gezonde kip voor de zieke.

  U woont denk ik in Nederland. daar is fluoridering sinds 1973 verboden.

  Conception is met een t.
  Conception, or a concept, is an abstract idea or a mental symbol.

  Concepción (Spanish for “conception”, in reference to the Immaculate Conception of Roman Catholic faith) is the name of several towns and cities. The largest of these is Concepción, Chile, the conurbation of which is home to over one million people. Concepción is also a Spanish female name.

 5. Het is opfrissend dat er velen met het onderhavige incidentele? chronische?, op Curaçao, meeleven.

  Ben er totaal mee eens dat de oorzaken en de gevolgen daarvan, door de producent opgespoord moeten worden. Immers, zij beheert het een en ander (indien het product vanaf de productie ondeugdelijk is en – of het product op weg naar de afnemer ondeugdelijk wordt). Wat zijn de bewijzen en in welke richting moet er gezocht worden.

  Een tijd terug was er in Nederland commentaar in de zin, dat het consument belazerd werd met water uit de fles daar producenten gewoon kraanwater daarin deden ( zie Kassa ). Nu nog misschien?

  Een tijd later was er in het noorden des land sprake van, dat er menselijke stront in het oppervlakte drinkwater lag.
  Oorzaak, een aannemer had een afvoerleiding beschadigd bij kabelaanleg.
  In die dagen moest iedereen (vóór het te gebruiken) het water eerst koken.
  Steeds vaker is er sprake van met drugs chemisch residu gecontamineerde oppervlakte water (zie het zuiden van Nederland en storten aceton en ethanol en dergelijken).
  Met andere woorden, overal waar er sprake is van oppervlakte water en ondergrondse leidingen kan er van alles gebeuren.

  Het vorenstaande betekent niet dat men zich over een slechte kwaliteit niet mag klagen eerder, je moet voor jezelf opkomen.

  Nou, nou, een waterput boren of laten boren kan best rendabel zijn. Vraag is of men dan niet te maken kan krijgen met beer- en – of zinkput afvoerwater dat zich vermengt met het putwater ( via ondergrondse kanalen).

  Overal ter wereld wordt er fluor aan het water toegevoegd en wie weet wat voor chemische stoffen nog meer. Ter informatie, ik drink ieder dag water uit de kraan en de “t” moet een “c” zijn.

  Overigens, had alleen de heer Baselmans klachten i.c. of betrof zijn “wij” (medebewoners) en ook zijn buren?

 6. Ben Whiteman zou zeggen…. Ben je gek er is alleen een kleurtje aan het water gegeven ivm komende feestdagen..

 7. M. D. Concepcion,Hoe dan ook is de leverancier verantwoordelijk. dus aqua electra.
  Dat hun 3e in dienst nemen om hun product te leveren mag de schuld never nooit niet bij de klant terecht komen

 8. Curacaus je moet meer water drinken.
  Conception je moet er mee stoppen.
  Er zit veel fluor in en dat is niet alleen giftig maar geeft kans op hersenletsel. Maar met dit potje kan je wassen zonder bleek….

 9. @ Concepcion. Ik neem aan dat voordat men enig commentaar geeft, over wat dan ook, men zich wel degelijk heeft geïnformeerd, heeft laten informeren alvorens normaal en gezond te reageren.

  Het feit blijft bestaan en ook, dat er een vrees voor de gezondheid bestaat. Met het gegeven signaal is het onmogelijk voor de gebruikers om de oorzaak vast te stellen, want dat is aan Aqualectra en wel zo snel mogelijk.

 10. Ik neem aan dat voordat men enig commentaar geeft, over wat dan ook, men zich wel degelijk heeft geïnformeerd, heeft laten informeren alvorens normaal en gezond te reageren.

  Tussen een bedrijf van algemene nutte als een water- en- of een elektriciteit- of gasbedrijf en de afnemer is er een lange weg af te leggen bestaande uit opslagplaatsen, leidingen, masten enzovoort alvorens de gebruiker het in zijn huis ter beschikking heeft.

  Reden waarom ik mij van enig negatief commentaar ter zake onthoud.

  Onderweg naar de opslag via de desbetreffende leidingen of kortom, het consument, kan er van alles loos zijn: hierbij hoeft men alleen te denken aan wegwerkwerkzaamheden, gebroken leidingen van gas water licht, (hopen van niet) sabotage, en verder kwaadwillende handelingen door derden.

  Wat is er gaande of wat is de oorzaak van het vervuilde water?
  Is er sprake van een kapotte, vernielde pijpleiding, een opzettelijk besmette water opslagtank of anders?

  Heeft men gelijke ervaring, in andere dorpen, of woningen in dezelfde omgeving, en-of ook in de buurt van het waterbedrijf?

  Heeft de belanghebber in spe bij zichzelf in de grond een onderzoek gedaan; zie beer- en zinkput.

 11. Wie drinkt er nu water uit de kraan ? Is die Baselmans helemaal gek ? In alle supermarkten en toko’s is er drinkwater in plastic flessen te koop, tientallen merken zijn er verkrijgbaar. Vraagt men zich af waarom? Laat desnoods een put boren, filter erbij en men heeft schooner water dan wat Aqualectra levert.

 12. Daar komt omdat de watertarief hoog is maar ze hebben geen aandachtpunt om kwaliteiten te kunnen inleveren
  Zelf een Veehouder behouden de veevoerkanaal en drinkwaterkanaal van de kudde regelmatig schoon

 13. Het was zeker een gerichte actie van de CIA/Mossad om Baselmans uit te schakelen. Hij komt te dicht bij de waarheid.

 14. Het is een samenzwering.