• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  rechtszaalCURAÇAO – Twee van de vijf verdachten van de schietpartij op luchthaven Hato in juli hebben gisteren tijdens een pro-formazitting spijt betuigd en belastende verklaringen over de andere verdachten afgelegd. Het duo is uit veiligheidsoverwegingen overgeplaatst. Dat meldt Caribisch Netwerk.

  De verdachten worden daarom niet gelijktijdig behandeld. Adrian ‘Venenu’ Martha, Judrin Martis en Raily Bart zijn woest, want ze hebben ‘niets met de schietpartij te maken’.

  Fenix
  Bart verklaarde dat de man waar bewijs tegen zou zijn verzameld nog vrij rondloopt. Hij doelt op ene Fenix, waar volgens officier van Justitie Gert Rip de verdachten op de bewuste dag thuis hebben verzameld.

  Benderuzie
  De afrekening heeft volgens Rip te maken met een ruzie tussen de bendes Buena Vista City en No Limit Soldiers over veertig kilo cocaïne. Givency Maria, die met verdachte Renaldo Martina apart voor de rechter kwam, bevestigt het betoog van Rip. Martina en Maria zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de plannen voor een afrekening.

  Doodgeschoten
  Buena Vista City-leden Jais Juliana en Shantley Arnhem zijn door NLS-leden doodgeschoten, betoogt Rip. Er raakten zeven omstanders gewond. Slachtofferhulp heeft een machtiging ingediend voor de vorderingen die de omstanders zullen indienen.

  Strafrechtelijke feiten
  Alle vijf worden verdacht van het medeplegen van moord c.q. doodslag van Juliana en Arnhem en van poging tot doodslag van zeven omstanders en politieambtenaren Suarez en Balentina en van vernieling op Hato. Martis wordt ook verdacht van poging tot doodslag van de man Eugenia, die op de luchthaven achter de verdachten aanreed.

  De inhoudelijke behandeling is eind februari.

  www.versgeperst.com