• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rijbewijsCURAÇAO – Een onderhoudsman van het Korps Politie Curaçao (KPC). S.J.T., is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 141 voorwaardelijk. Dit wegens valsheid in geschrifte. T. identificeerde zich bij Kranshi met een vals rijbewijs, dat hij gekocht had bij ene ‘Chichi’ voor zevenhonderd gulden.

De verdachte blijf tijdens de rechtszitting volhouden onschuldig te zijn en niet te weten dat het om een vals document ging. De rechter geloofde er niets van. “U had veel beter moeten weten. Uw verhaal is zeer ongeloofwaardig”.

Blanco strafblad
T. kreeg naast de opgelegde straf een proeftijd van drie jaar. De straf viel lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM), omdat hij een blanco strafblad had en spijt betuigde. Het OM had twaalf maanden celstraf geëist. Omdat T. al 39 dagen in voorarrest heeft gezeten, werd hij vrijgelaten.

7 reacties op “Onderhoudsman KPC veroordeeld wegens vals rijbewijs”

 1. Ik lees niets over oneervol ontslag bij KPC o.i.d.

 2. Deze man is fout geweest en terecht gestraft.

  Maar hij heeft niet zoals Monki Dronki het leven van weggebruikers in gevaar gebracht.

  Mijn vraag is dan ook welke straf Monki Dronki gaat krijgen. Ook al wordt dat ongetwijfeld een Brian Marianootje (strafoplegging zonder uitvoering), een veroordeling maakt hem voor de rest van zijn zielige leven ongeschikt voor een graaifunctie bij de overheid.

 3. Advocaatje, ik moet toch ergens beginnen op hulp hoef ik niet te rekenen of toch wel ?

 4. @Wimpiri. Je zal van boven moeten beginnen.. niet onderaan wat onkruid wegwieden terwijl de grote crimis hun gang laten gaan.

 5. Neem aan dat hij ontslagen is. Hij is dan wel geen be-eedigt politie functionaris maar we moeten ergens beginnen om het rif raf eruit te zuiveren om een betrouwbaar ambtenaren apparaat te krijgen.

 6. Binnen het Korps kent men de weg….Ze kennen de criminelen van het eiland. Dat is hoopvol als ze er niet mee samenwerken, maar aanpakken.

 7. Wat is de straf voor dronken op weg rijden zonder rijbewijs, in een auto die niet verzekerd en gekeurd is?