• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Afsluiting Shut WEB-3332CURAÇAO – Volgens de Verenigde Vacuümtruckbedrijven en -chauffeurs werkt de sluiting van Shut illegale lozingen in de hand. In een brief aan de Director van Curaçao Airport holding, Maurice Adriaens, laat de vereniging weten van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

“Wij hebben de afgelopen week een bezoek gebracht aan diverse overheidsinstanties voor het vinden van een nieuwe stortplaats. Wij werden uiteindelijk doorverwezen naar de heer Sillie van het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur. Tijdens een vergadering werd het duidelijk dat ook Sillie geen nieuwe stortplaats kon aanwijzen. Het moge duidelijk zijn dat veel particulieren en bedrijven aangewezen zijn op onze diensten om plaatselijke onhygiënische misstanden te voorkomen”, aldus de vereniging.

Zonder alternatief
Zonder alternatief kunnen veel organisaties hun werk niet meer verrichten. “Beerputten lopen over en bedrijven en hotels melden ernstige problemen met overtollig water. Met de regenval van de laatste dagen zal dit alleen maar erger worden. De afsluiting van de toegangsweg tot Shut zonder het bieden van een alternatief is volgens de vereniging problematisch. “Selikor loost nu al in het rioleringssysteem in de buurt van Breezers”. De vereniging hoopt na een meeting met Adriaens tot een oplossing te komen. “Zo niet? Dan rest ons niks anders dan tot actie over te gaan”

10 reacties op “‘Sluiting Shut werkt illegale lozingen in de hand’”

 1. nou nou

  gewoon een kleine vuilverbranding plaatsen is er ook gelijk genoeg energie voor het elektriciteitsnet over.

  en kunnen we ook vuil van andere landen verbranden en dan geld overhouden

 2. Bravo CAH! Had veel eerder moeten gebeuren. Oh ja, hoe is het gesteld met de (zwem)waterkwaliteit aan de zuidkust? Die zou getest zijn ……… Weet iemand waar ik de resultaten kan lezen?

 3. Voor wie echt een duurzame oplossing wil in deze:

  zie de documentaire “Waterkracht” van Tegenlicht. (NPO)

  maar ik geloof niet dat ze veel verandering, vernieuwing of duurzaamheid willen hier. alles moet blijkbaar zo veel mogelijk bij het oude blijven. in wiens belang is dat nu eigenlijk?

 4. Ik ken onze 2 zuiverings installatie op het eiland,en ik denk niet dat ze de cappaciteit hebben om ook maar de helft van het afval uit beerputten kunnen zuiveren,laat staan met deze regen val,dus ja waar dan lozen????

 5. Bouwen op een stuk grond van Land fil een Recycling gebouw om de vuil te recyclen
  Want de manier dat de vuil wordt onder grond verstoppen creëerde je zelf ziekte
  En als de Recycling gebouw wordt gerealiseerd dan kunnen Curaçao ook Recyclen voor andere Landen dus de Curaçaose Economie worden versterkend

 6. Apart zeg ” vorm of inhoud, op 19-11-2014 om 12:01″. Ik kom al jaren regelmatig bij Koral Specht als er vuil weggebracht moet worden, nooit is het “vol”, nooit zijn de medewerkers te beroerd om je te helpen (en kijken of er voor hen nog iets waardevols tussen zit) en nooit hoef je te wachten. Ik kan mij niet voorstellen dat je uberhaupt weg gestuurd wordt, het is er Selikor immers ook alles aan gelegen dat er geen vuilnis in de mondi beland…Om even bij het topic te blijven: het gaat hier om vacuumtrucks met de inhoud van beerputten….

 7. Is lozen bij shut dan wel legaal????

 8. Afval netjes wegbrengen ??? Afgelopen vrijdag was ik bij de stort in koraalspecht met een aantal bijna lege dozen. Deze kon ik daar niet wegbrengen…. want het was “vol” zei de portier. Ik moest maar naar de shut gaan richting Westpunt, half uur driekwartier rijden verderop. Ik heb ze weer meegenomen naar huis, maar de verleiding om ze ergens langs de straat te gooien is dan wel erg groot.

 9. gewoon lozen in Forti, daar stinkt het toch al….

 10. Nog nooit van een zuiveringsinstallatie gehoord , regeren is vooruit zien tijd voor vernieuwing je moet iets afsluiten als je een alternatief kan aanbieden ,we worden wakker , we worden wakker !!!!!!!!!