• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

sinterklaasCURAÇAO – Bij de meest beladen aankomst van Sinterklaas in Nederland ooit, zijn negentig mensen aangehouden. Het gaat om voor- en tegenstanders van Zwarte Piet die onder de feestende menigte op een plein de confrontatie met elkaar aangingen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De demonstranten kregen van tevoren een plek toegewezen door de gemeente, buiten het stadscentrum. Maar de opgepakte demonstranten hebben zich daar niet aan gehouden.

Luister hier naar de reportage van John Samson voor Caribisch Netwerk.

Zwarte piet
Het grootste deel van de arrestanten zijn tegenstanders van de figuur van ‘Zwarte Piet’. Zij willen dat er een einde komt aan Zwarte Piet in zijn huidige vorm, omdat het volgens hen racistisch kenmerken zou hebben.

Stroopwafelpiet
Zo’n 40 duizend kinderen en ouders hebben de aankomst van Sinterklaas in Gouda bijgewoond. Onder de helpers van Sinterklaas waren er dit jaar ook Stroopwafelpieten met een stroopwafelmotief op het aangezicht geschilderd in plaats van ‘black-face’.

7 reacties op “Negentig aanhoudingen bij intocht Sinterklaas in NL”

 1. Beste J.Jansen je hebt het over volwassen mensen en dan maak je een denkfout, het zijn namelijk een stel incompetente “frustraten” die het imago, wat al een behoorlijke deuk heeft opgelopen door het criminele gedrag van velen, nu de genadeklap toedienen.

 2. Grappig, zag net die foto van Sinterklaas met een aantal Zwarte Pieten bij KFC en dacht waarom die Gario hier in Nederland ons Sinterklaasfeest loopt te verstieren terwijl er in/op zijn geboorte land nog zoveel te doen is op dit gebied. Kan natuurlijk zijn dat hij zich niet kan permitteren bij KFC te gaan eten.

 3. En een standbeeld voor die 31 jarige man die een meisje een klap in haar gezicht gaf. Ja wij moeten onze helden de eer geven die ze verdienen toch.

 4. Ja onze broeders en zusters in Nederland geven wel “ONS” visitekaartje af. Jullie krijgen zeker een straat of zo naar jullie vernoemd. En on top of that een “oorkonde” bij aankomst op Hato met een grote schare supporters die hun helden komen afhalen.

 5. Bij iedere Sinterklaas gebeurtenis in NL zullen donkere mensen worden gewantrouwd. De actiegroep wordt bedankt!

 6. Een meisje van 15 jaar dat verkleed was als Zwarte Piet heeft zaterdag tijdens de intocht in Almelo een klap in haar gezicht gekregen.

  Een 31-jarige man sprak het meisje aan over de Zwarte Pietendiscussie en sloeg haar op haar oog.

  Het meisje stond in een drukke winkelstraat te wachten op andere Pieten toen de man op haar afkwam

  Nu worden er al kleine meisjes geslagen door de helden!

 7. Triest dat volwassen mensen beters niets anders te doen hebben dan het verstoren van een kinderfeest..