• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Frans TimmermansCURAÇAO – Eurocommissaris Frans Timmermans hoopt dat uiteindelijk iedereen in zal zien dat voor dom racistisch gebral geen plaats is in Nederland. Dat meldt hij vandaag op Facebook in een reactie op het volgens hem schandalige commentaar van sommige mensen op een ‘selfie’ van een aantal gekleurde voetballers van het Nederlands elftal.

Leroy Fer had de foto op Twitter had gezet.

Racistische reacties
Mensen verwezen in hun reactie op de foto onder meer naar Zwarte Piet. PvdA’er Timmermans laat weten het ‘zeer eens’ te zijn met de boze reacties van Robin van Persie en Wesley Sneijder. Van Persie riep gisteravond het Openbaar Ministerie op onderzoek te doen naar de racistische reacties op de foto. “Ik denk dat het tijd is om die mensen keihard aan te pakken”, zei de captain van Oranje. “We leven in 2014 en dat dit soort mensen nog een vrijbrief krijgt om dit soort reacties te plaatsen, daar word ik heel verdrietig van en met mij ook de jongens.”

Geen plaats
Volgens de oud-minister van Buitenlandse Zaken is er nog een hoop werk te doen voordat racisme en onverdraagzaamheid uit de samenleving zijn verdreven. “Deze voetballers, waar de jeugd met bewondering naar opkijkt, zullen ertoe bijdragen dat uiteindelijk iedereen zal inzien dat voor dom racistisch gebral geen plaats is in Nederland.”

Onderzoek
PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Keklik Yücel vroegen gisteren al aan de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) of het OM onderzoek naar de uitlatingen kan doen en eventueel vervolging kan instellen, ook als er geen aangifte is gedaan. Ze vinden dat op deze manier een signaal kan worden afgegeven dat de racistische reacties niet te tolereren zijn.

© Novum

8 reacties op “Timmermans hoopt op einde ‘dom racistisch gebral’”

 1. wladimiro matos kijk al uit naar het t.z.t. uit te geven forensisch rapport over onze eigen wannabe kunstenaar Gario. Mijn belangstelling gaat eigenlijk nog meer uit baar dat rapport over onze wannabe doctoranda in Den Haag.

 2. Te uwer informatie over de dader Ik haal aan :(uit Wikipedia)
  ……………
  In september 2009 werden de rapporten gepubliceerd van de drie onderzoeken die waren ingesteld naar de toedracht van de gebeurtenissen op 30 april. Omtrent de persoon van Tates kwam een niet geheel duidelijk beeld naar boven: documenten, boeken, aantekeningen en tatoeages “suggereren op het eerste gezicht” dat hij mogelijk dweepte met, of althans belangstelling had voor, rechts-radicale ideeën. Hij zou zich geruime tijd in oude, vooral noordse, volkeren en runenschrift hebben verdiept. Ook zou hij werken hebben gelezen van Nietzsche en Céline. Zijn geestesgesteldheid was postuum onderwerp van een onderzoek door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP). Het NIFP had geen aanwijsbare persoonlijkheidsstoornis kunnen vinden. Wel werd geconstateerd dat hij met name het laatste halfjaar van zijn leven “kampte met problemen met onder meer middelengebruik en stemming”
  ………….

  Trek zelf uw conclusies over de geestelijke gestoordheid van de dader van Apeldooorn.
  Het internet biedt veel informatie over dat geval.

 3. @ wladimiro matos, De generalisatie na de aanslag heeft zich gericht op berijders van een Zwarte Suzuki Swift. Die waren daarna onverkoopbaar. Het is onvermijdelijk dat er wordt gegeneraliseerd. Vraag het maar eens aan Nederlanders die een tijdje in Rusland hebben gewoond. Die worden ook geassocieerd met het beeld dat NL in het buitenland oproept.
  Generalisatie is een manier om van gebeurtenissen te leren en erop te anticiperen.
  Iedere makamba die bij een snek staat beseft dat men daar ook over makambas generaliseert. Niks mis mee.

 4. Vladimiro Matos wat ben je toch een misselijk mannetje. Maar je zegt met zoveel woorden dat onze Gario net zo geestelijk gestoord is als die man in Apeldoorn, zal hij wel fijn vinden, aan de andere kant zou je wel eens gelijk kunnen hebben.

 5. Als een Europese Nederlander de viering van een Koninginnedag in Apeldoorn verstoort door 7 mensen dood te rijden, word ik zeker NIET kwaad op ALLE Europese Nederlanders.
  Ik ga zeker niet GENERALISEREN. Is dat dom?

 6. Als Oranje wint, zijn het allen onze jongens.
  Een half dozijn verloren wedstrijden, en de supporters worden weer zwartkijkers.

  Wilders kijkt ernaar, en lacht in zijn geblondeerde vuistje.

 7. En als het OM dan toch eindelijk haar plichten gaat vervullen laat ze dan ook meteen dat schorem dat honderden kinderen blootstelde aan hun onbeschoft gedrag en velen in een dreigende situatie brachten. Deze daders zijn bekend hun daden zijn bekend dus vervolgen dat tuig.

 8. Als donkere, ensen een kinderfeest verstoren, dan krijgen ze een boete.
  Als mensen dan kwaad worden op donkere mensen (is het gek?) komt de politiek in actie.

  Als moslims aanslagen plegen, mensen onthoofden, christenen doden dan betreuren we dat.
  Als mensen dan kwaad worden op moslims (is het gek?) komt de politiek in actie.

  Nederland blijft politiek correct, wat er ook gebeurt, de ander moet worden gerespecteerd.
  Is het gek dat Wilders stemmen wint?

  Is er geen tussenweg mogelijk tussen Wilders en het zgn “correcte” gedrag?