• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

StudentenCURAÇAO – Het Bestuurscollege (BC) heeft besloten het openbaar onderwijs zelfstandiger te maken. Hierdoor krijgt Dienst Openbare Scholen (DOS)  ruimte om zelf beslissingen te nemen. Nu neemt het BC alle beslissingen met betrekking tot de openbare scholen. 

Door verandering van de wetgeving is het mogelijk om DOS als schoolbestuur te laten optreden. Onder DOS vallen 47 scholen. Er is een instellingsbesluit gemaakt en een stuurgroep ingesteld die ervoor moet zorgen dat DOS een zelfstandig orgaan wordt. De Eilandsraad blijft wel altijd de eindverantwoordelijke, dit staat ook in de tot stand gekomen verordening vermeld.

Akkoord
Het openbaar onderwijs wordt vertegenwoordigd door DOS. Dit schoolbestuur neemt bepaalde beslissingen zelf, maar veel zaken gaan via het BS. “Het BS heeft akkoord gegeven over de wettelijke verordening, nu moet het alleen nog langs de eilandsraad”, vertelt gedeputeerde Marilyn Alcala-Wallé (Onderwijs, Cultuur en Sport).

Zelfstandig orgaan
Als de wettelijke verordening is goedgekeurd door de Eilandsraad is de DOS niet meer afhankelijk van de Bestuursgroep. “Vorige week heeft het BC al een goedkeuring gegeven, dus nu hopen dat de Eilandsraad snel antwoord geeft. Als het aan mij ligt wordt de DOS al in mei een zelfstandig orgaan, maar ik denk dat het ongeveer vier tot zes maanden duurt voor alles van de grond komt”, sluit Wallé af.


www.versgeperst.com