Kindercarnaval op CuracaoCURAÇAO – De carnavalsroute kan gewoon door Otrobanda lopen. Dat stellen de Statenleden van de commissie Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning die gisteren een inspectie uitvoerde. Wel moeten er eerst herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan een aantal woningen.

Minister Earl Balborda gaf eerder te kennen dat het instortingsgevaar van de oude woningen in Otrobanda een te groot risico vormde. Het gaat hier om de Roodeweg en de Breedestraat.

Aanpakken
Volgens de inspectiecommissie zou het slechts gaan om een aantal huizen die aangepakt moeten worden. Na herstel zou de route zoals gewoonlijk door deze straten kunnen lopen, stelt de commissie. Morgen gaat de inspectie VVRP in gesprek met de regering en wordt ook het kostenplaatje voor de herstelwerkzaamheden besproken.

5 reacties op “‘Carnaval kan gewoon door Otrobanda’”

 1. Welke opleiding hebben deze Statenleden genoten, dat zij denken hierover DESKUNDIG te kunnen oordelen? Of worden ze “niet gehinderd door voldoende(enige) kennis c.q. zijn ook besmet door het DECIB(i)ELvirus?

 2. Zonde van het geld en van de energie, kennelijk heeft men niets belangrijkers te doen.

 3. Je zou ook de veiligheid, en de volksgezondheid, kunnen waarborgen door de muziek aan banden te leggen. X hoeveelheid Decibel, minder speakers, minder zware trucks en generators, etc. Maar ja, laten we vooral de straat de schuld geven

 4. Het is natuurlijk maar een domme sugestie van een Makamba maar waarom kan het geluid gewoon niet zachter worden gezet?
  De volumeknop terugdraaien van 120 dB naar 80 dB zou veel helpen.
  Er zijn dan ook geen oordopjes meer nodig.

 5. klaar…Nu weer aan de slag..
  En zo niet laat de Limburgse Kabrieten het overnemen.

  Bullshit met dat hele carnaval onzin.. mensen hebben honger maar wel het dure geld voor wat ze iets cultureels noemen.