• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Foto Today: Theo HeyligerCURAÇAO – De omstreden politicus Theo Heyliger wordt niet de nieuwe premier van Sint maarten. Dat meldt nrc.nl. Minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties greep onlangs in door een aanwijzing op te leggen. Dit met als doel de integriteit van het nieuwe kabinet te verzekeren.

  Aan alle ministers wordt nu een extra screening opgelegd.

  Formateur
  “Ik sta niet op de lijst van aanstaande bewindspersonen”, zegt hij tegenover de krant. Hij blijft wel in het parlement. Als formateur zal hij vandaag zijn gewenste ministers aan de gouverneur van Sint Maarten voorleggen. Hij wordt beschuldigd van stemfraude. Daarnaast zou hij nauwe banden hebben met het criminele circuit.

  Heksenjacht Nederland
  Heyliger verklaarde tegenover de krant dat hij zich geen zorgen maakt over de screening. Hij heeft zich teruggetrokken, ‘maar Nederland heeft niet gewonnen’. “Ik ga zelf niet in de regering, niet omdat ik vrees voor mijn integriteit, maar omdat ik onze gouverneur niet verder onder druk wil zetten. Hij moet een onmogelijke opdracht uitvoeren in de heksenjacht van Nederland. Ik vind het vreselijk. Nederland kan net zo goed tegen de mensen van Sint Maarten zeggen: jullie hoeven niet meer democratisch je eigen regering te kiezen, want wij weten wat en wie beter voor jullie is”, aldus Heyliger tegenover het NRC.

  8 reacties op “Heyliger trekt zich terug”

  1. Heyliger doet gewoon een Godettje en steekt zijn middelviinger op naar Nederland. Hij snapt ook dat, wanneer hij daar een marionet neer zet hij gewoon premier is alleen mag een ander de lintjes doorknippen. Daarmee zet hij de screening door Nederland voor aap en lacht hij zich een slag in de rondte.

  2. Ik vraag mij af of er überhaupt een politici op St. Maarten door de nieuw te handhaven screening komt voor de functie premier cq ministerschap. Met deze nieuwe screening is ook rekening gehouden dat er geen soort stro figuren zonder enige politiek inzicht als marionetten het land moeten! leegroven in opdracht van de maffia.

  3. Wanneer volgt het predicaat “onbestuurbaar” voor dit land?

  4. De gouverneur op Curacao ging recent zo’n tijd bijna aan onderdoor en kreeg zware hartklachten. Op zijn “Gedrag” was niets aan te merken dat was “Goed”.
   Hier kon Godett ook een keer geen Minister President, worden dus toen werd z’n zus het. Op Sint Maarten zal er vast ook wel iemand zijn die koffie rond breng of zo toch ?

  5. Een besluit dat strookt met de heer Heyliger daar hij eieren heeft gekozen voor zijn geld.

   Schijnbaar wilt hij vermijden dat er beschamende feiten uit het verleden van zijn persoon belicht en verder bekend (wereldwijd ?) worden.

   Vele andere politici moeten ook tot zo’n slotsom komen en hetzelfde doen ofwel terugtrekken na beschamende feiten het integriteit betreffende.

   Wanneer een president of anders een premier, baas, en zo door, er alles aan doet om aan de macht te blijven is er meestal stront aan de knikker.

   Zijn er sporen van vuiligheden op te ruimen c.q. wilt men de tijd hebben om bepaalde donkere zaken weg te moffelen/ schoon te vegen.

   Het veranderen van de grondwet, het tot stand brengen van een systeem waardoor het mogelijk wordt een meer dan grondwettelijk reeds aangegeven periode aan de macht te blijven, in dier voege te wijzigen dat men zich weer verkiesbaar kan stellen.

   Vroeger vroeg ik mijzelf af wat nou bepaalde personen die onder vuur staan scheelt dat men, ondanks kritiek en verzet door de oppositie, koste wat het ook moge kosten, aan de macht willen blijven.

   Gezien de mij nu bekende feiten van corruptie ben ik genezen van die gedachten.

  6. Hij kiest eieren voor zijn geld.

   Heiliger had gerekend op een screening zoals Schotte die heeft gehad op Curacao, maar een screening door Nederland is andere koek.

   Kan Nederland op Curacao ook niet komen screenen? Doe dan maar ook meteen de Staten want dat lijkt wel de afvalbak van de poilitiek. Geen enkel niveau.

  7. “Ik ga zelf niet in de regering, niet omdat ik vrees voor mijn integriteit, maar omdat ik onze gouverneur niet verder onder druk wil zetten”… Ik heb wel eens een betere smoes gelezen Heyliger !

  8. Natuurlijk wil hij geen bewindspersoon worden. Bij de nieuwe screening zou aan het licht komen hoe “rot” deze man is en dat hij niet geschikt is voor een functie als bewindspersoon en laten we eerlijk zijn, dat zou toch een enorme afgang zijn als je aldoor verkondigt dat er niets op je handel en wandel is aan te merken.
   Natuurlijk blijft hij in het parlement zitten, lekker achterover leunen en een hoop plakka opstrijken.