• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

preventiewinkelCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM), verzekeringsmaatschappij Ennia en het Korps Politie Curaçao (KPC) hebben vandaag een Memorandum of Agreement (MoA) getekend voor de Preventiewinkel. Het doel van de Toko di Prevenshon (TdP) is het bereiken en in stand houden van sociale veiligheid.

Bij de TdP kunnen onder andere preventiemiddelen worden aangeschaft. Daarnaast kan er laagdrempelig advies worden ingewonnen over preventiemaatregelen. Met het pilotproject ‘Mi ta brasa siguridat’ biedt TdP wijkpreventie tegen atrako’s, inbraken en autodiefstallen.

Samenwerkingsverband
De TdP is een platform dat bestaat uit een publiek samenwerkingsverband in stichtingsvorm tussen private ondernemingen, de politie en het OM. De MoA werd vandaag getekend tijdens de ‘Prevent Now’ bijeenkomst van verzekeringsmaatschappij Ennia.

Open formule
“De TdP zal een open formule zijn van en voor Curaçao. Dat impliceert dat aansluiting bij het initiatief door vele anderen die een bijdrage aan de veiligheid op Curaçao kunnen leveren wordt nagestreefd en gestimuleerd. De TdP richt zich op tastbare dreigingen, tastbare handelingen, tastbare gevolgen en tastbare effecten. De TdP richt zich op preventie van en de preparatie op sociale onveiligheid. De TdP is op de hulp aan slachtoffers gericht”, aldus het OM.

4 reacties op “Oprichting nieuw platform: de Preventiewinkel”

 1. Tsjongejonge, wat een gedoe, Memorandum of Understanding, open dat winkeltje gewoon en zet een fotootje met lintjesknipper in de krant, wat moeten we met al deze poespas.

 2. Ja hele hele grote condooms van je hoofd tot aan je voeten… 🙂
  Rose of zo .. Ook leuk met carnival..

  Kijk onze reis “acteurs” gingen in China kijken voor beveiliging … Natuurlijk lekker in de watten gelegd en wakker geworden met een “contractje in hun hand” In China kan je niet 100 camera tjes of zo kopen.. Nee alleen een 40 voetter vol. Opes wat doen we met al die spullen. Ja en dat spul ophangen en installeren.. Shoot t zijn IP camera’s ook nog. niks analoge troep en een simple DVR nee een NVR ai ai veel te ingewikkeld allemaal ok wat nu..
  Maar het is bijna Klaas tijd toch.. ja ja u begrijpt t de politie heeft nu ook een winkel erbij… Wel slim minister Navarro…. Of is het toch die dame ?

  Maar die winkel… Onder de toon bank… Ze hadden laatst toch spulletjes goed koop ingezameld nietwaar ??? mhhh.. En als je die “plantjes nu ook weer kan verkopen, krijg je ook nog het vignet “groen” nietwaar ? En plantjes rokers overvallen geen bejaarden…

 3. Ik ben eens met Narkim.
  Ook condooms uitdelen. Vooral tijdens Karnaval.

 4. Laat de Preventiewinkel condooms uitdelen in wijken als Souax, Brievengat, Seru Papaya, Koraal Specht en Muizenberg.

  Dat is de enige criminaliteitspreventie waarin ik geloof.