• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Anthony Saiji: Omayra LeeflangCURAÇAO – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang zet vraagtekens bij de zakenreis van minister Ruthmila Larmonie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). “Larmonie bracht een werkbezoek van twee weken aan Chili en Colombia die is betaald uit de staatskas. De duur was nogal lang voor een werkbezoek.”

Volgens Leeflang zou de minister daarnaast wel een erg ‘luxueuze reis’ hebben gehad.

‘Nep agenda’
“In Colombia bracht Larmonie een bezoek aan verschillende universiteiten die zich bezighouden met de sociale vorming van jongeren. Daarna ging ze naar Medellin voor een wijkontwikkelingsproject. Vervolgens reisde ze af naar Chili voor een conferentie van de Economic Commission for Latin America (UN-ECLAC).” Larmonie zou volgens het Statenlid twee vrije weekenden aan haar reis hebben vastgeplakt, terwijl haar werkbezoek met geld uit de staatskas is betaald. “Haar werkagenda is verzonnen om dit te kunnen verbergen”, aldus Leeflang.

Regels
Leeflang wil naar aanleiding van het werkbezoek van de minister weten of er regels zijn opgesteld voor werkbezoeken van parlementsleden. Daarnaast stelt ze aan premier Ivar Asjes de vraag of hij het acceptabel vindt dat een minister op zakenreis gaat voor twee weken zonder een specifieke agenda, maar wel daggeldvergoeding krijgt. Ook wil ze antwoord op de vraag waarom Larmonie naar Colombia en Chili moest in één reis en wat de kosten van deze reis zijn geweest.

32 reacties op “Leeflang zet vraagtekens bij zakenreis Larmonie”

 1. Hoor wie het zegt ? agossie toch.
  Ik wist niet dat je porcelijnen teentjes zo gevoelig waren dat je ze zelfs in een kastje plaatst.

  De subject blijft ook, de pot verwijt de ketel.

 2. @ Esther. Laten we on topic blijven,

  Volkomen gelijk. Caramba heeft zichzelf wat dat betreft zelden onder controle en dwaalt regelmatig af naar zijn hobby’s, waarheden en insinuaties als een olifant in de porseleinkast.

 3. @Esther, Nee hoor. Er word nog volop gereisd. Vooral bij de PS. Al de zgn medewerkers van de ministers maken ook dure snoepreisjes. Daar zitten makamba haters tussen die ondanks dat graag naar Nederland afreizen voor persoonlijke doeleinden. Dit haalt natuurlijk nooit het nieuws maar kost handen vol met geld.

 4. Laten we on topic blijven, en dat is dat Larmonie een ordinaire snoepreis gemaakt heeft om flink haar zakken te vullen met daggelden en haar Facebook pagina op te leuken.

  Dit hebben we niet meer gezien sinds het sprekende mantelpak Stella van Rijn gigantische bedragen aan snoepreizen verbraste ten tijde van het rariteitenkabinet Schotte.

  En dat wordt terecht aan de kaak gesteld door mevrouw Leeflang.

 5. Beste Meneer Zorro.

  Bestudeerd.? Tussen het dementeren van mij door.
  Wat denkt u. Kom ik over als iemand die niet weet waar die over spreekt ? En denk u nu cht niet dat ik eerst de dingen een beetje heb opgezocht.
  Maar zeg eerlijk. Landbouw op
  Curacao voor de jeugd die niet naar school wil…. Weet u nog die reclame op TV van dat meisje die tegen haar vader zegr he pappie die hatiaan daar die kan bij ons ook de tuin doen….
  Dan was die boot nog een beter idee.

  Nogmaals Mevr. Leeflang doet naar mijn mening ech haar best wel. Maar zoals eerder gezegd ze moet beter advies in winnen. En zich minder laten leiden door ijdelheid.
  En net zoals alle andere acteurs. Beetje minder praten beetje meer doen. Beetje minder ikke en beetje meer praktisch.

 6. @ Caramba. Ik begrijp, dat je het wetsvoorstel uitvoerig hebt bestudeerd 🙂

 7. @Karla
  Bootje kostte 12,5 miljoen Nederland betaalde 9,5 miljoen.
  Er werd geleend 3 miljoen De operationele kosten waren voor …. zoals het salaris van de kapitein / projecleider ahum..
  Lees eens goed terug op http://www.liveincuracao.com/index.php?p=1021
  En wat about reputatie schade voor subsidie projecten voor Curacao..

  @Zorro, “eigengereid” ja,
  “slim”, vergeleken met wat ? Met de andere “acteurs” op curacao ?
  Gemiddeld meer dan de meeste, ja.

  Ik denk wel dat mevrouw goed advies best kan gebruiken. Er zijn veel reele projecten te bedenken die wel werken en echt haalbaar zijn. En die iets opleveren.

  Jongeren opleiden voor de “moderne landbouw” op Curacao kijk daar gaan we weer…
  Landbouw op Curacao is nooit echt gelukt. Wat nou modern. Al eeuwen niet. “Boeren” op bandabau klagen dat de overheids bull dozer / ploeg maar niet komt en dat ze monteurs en onderdelen zoeken voor windmolens. Dat is voor hun handiger dan electrische pompen.. Dat is de realiteit.
  Ze gaan nu wijn proberen bij Hato en tuurlijk iemand met een stevig Limburgs accent uit de politiek had ook kassen ja, maar die zit nu wel liever in de vliegtuig business.. First class..

  Moderne landbouw draait om heel heel veel land met peperdure grote machines en zo laag mogelijke kosten. Die vernipperde lapjes grond van ons waar je echt iets op kan verbouwen come on.. Voor k;einschalige akkerbouw heb je al 40 tot 50 hectare nodig om rendabel te zijn. En dan heb je het over een boeren land als Nederland. Waar ze ook klagen over “droogte”… Kijk Aruba “verbouwd” Aloe.. er er zijn meer van die hele speciale medicinale kruiden gewassen die hardstikke populair zijn en in onze omgeving kunnen groeien.
  ja ja Die andere populaire kruiden gewassen dat kan ook maar dan moet wel eerst de wet aangassen…. Kijk als je dat doet is plots het hele eiland agrarier… Zucht.. Maar “moderne landbouw” …… niet slim. ok ?

  Wees nu eens reel en doe nu eens kleine echt haalbare projectjes die kunnen slagen. Het is maar een klein eilandje. Het is geen Chili of Colombia. of Venezuela…. of India…
  En dan kan je ongetwijgfeld ook weer aankloppen voor subsidie in Nedeland. Zo haat dragend zijn ze daar niet en let wel, de politiek wisseld daar ook steeds. Die ambtenaren kijken alleen of de formulieren goed zijn ingevuld. Die mogen niet toetsen op politieke voorkeuren. Gelukkig maar voor ons nietwaar ?
  Mogelijkheden genoeg.

  .

 8. @ Chopie. Iedereen kent jouw negatieve, weinig intelligente en ongenuanceerde MFK-PS-uitspraken. Destructieve plannetjes? Kom met voorbeelden. Ongeacht haar plaats stemt Leeflang mee of tegen moties van coalitie of oppositie naar eer en geweten. Medewerking van haar voor de coalitie is tot nu toe niet nodig geweest dus is ook niet gevraagd. Ze heeft als onafhankelijk statenlid al 2 wetsontwerpen ingediend: voor een jeugdagrarische brigade om jongeren op te leiden voor moderne landbouw 2: algemeen aanvullend bedrijfspensioen.
  Ze is tevens uitgeroepen tot vragenkoningin van het parlement als actiefst parlementslid en heeft als minister twee ministeries gedaan voor slechts een salaris ( onderwijs en volksgezondheid). Ze is weer eens een unicum of eenoog koning gebleken. Caramba, ik weet niet of ze “adviseurs” of “acteurs” of souffleurs” heeft, want voor haar moet dan eerst de noodzaak daartoe bestaan. Ze is veel te eigengereid en slim om naar wie dan ook te hoeven luisteren zeker als het gaat om Curacao en in het bijzonder de zwakkeren (armen, ouderen, kinderen) in de samenleving. Dat kan je met een gerust hart bij uitstek aan haar overlaten.

 9. @Choppi
  Mevrouw Leeflang heeft alleen andere “adviseurs” nodig. Verder is ze zo slecht nog niet. De huidige “Acteurs’ hebben adviseurs met een hele andere en persoonlijke doelstelling, die afwijkt van Ei-Landsbelang.
  De “Acteurs” zijn maar een klein deel van het probleem. De Soeffleurs zijn het grootste probleem.

 10. Liplang uuuh sorry Leeflang toch….. Je zou toch beter moeten weten. Je hebt altijd mooie praatjes en er zijn nog altijd een paar gefrustreerde PAR leden die nog altijd in jou destructieve plannetjes geloofd. Als er een onderwerp word aangesneden wat te maken heeft met de huidige situatie op ons eiland, wil je altijd met je vinger wijzen. Je kan en zal nooit samenwerking zoeken met de huidige regering alleen maar afzeiken. Je gelooft toch zeker niet dat je ooit weer minister zal worden.

  Tenzij er een minister van Onzin politiek gekozen word.. O sorry dat was je al.

 11. @ Caramba.

  P.S. Doe als man je burgerplicht en vraag het OM de zaak te heropenen wegens nieuwe feiten of houdt je oestrogeen je tegen?

 12. @ Caramba. En zowaar weer op andere details gestuit…

  Het oude liedje en niks nieuws onder de zon en totaal onbelangrijk. De zaak is 3 keer voor de rechter geweest en nadat alle schijnbaar relevante details ook de sappige en onzinnige aan bod zijn gekomen is de zaak jaren geleden GESLOTEN. Je moet niet blijven dementeren.

 13. Maar we weten nog steeds niet waar al die tripjes van Schotte en kornuiten heen waren.. alleen dat ze minder op het eiland waren dan op het eiland..

 14. Details van dat bootje Yes. Yes.. ja we zijn er weer ik kon het toch weer niet laten.
  En zowaar weer op andere details gestuit…

  THOR SCAN
  bouwjaar 1982, imonummer 8111790
  van Thor Scan Shipping N.V., Willemstad-N.A., (Willemstad ??? Kiko????)
  in beheer bij Unifleet B.V., Roosendaal,
  opgeleverd door Martin Jansen Schiffswerft und Maschinenfabrik, Leer (170) als KAPITAN POINC,
  1998 verkocht aan Thor Scan Shipping N.V., Willemstad-N.A., 20-8-1998 (GL) herdoopt THOR SCAN,
  2004 verkocht aan Deense Scan-Trans Chartering KS,
  20-10-2004 overgedragen, thuishaven: St. John’s-Antigua & Barbuda, Scan-Trans ging het schip in de windenergiesector inzetten,
  6-12-2004 (e) in beheer bij Unifleet B.V., Roosendaal,
  2006 in beheer bij CEC Shipmanagement NL B.V., Capelle a/d IJssel,
  2006 verkocht aan Antilliaanse overheid met een Nederlandse ondersteuning van Verkeer en Waterstaat en Binnenlandse zaken, ingezet als opleidingsschip,
  26-8-2006 te Istanbul, Turkije door Antilliaanse Minister Omayra Leeflang van Onderwijs en de Nederlandse minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat
  herdoopt KARLA OMAYRA, (Moest daar “aangepast” worden”)
  9-2009 vlag: Maleisië, 9-2009 herdoopt PWP 1.
  Bron:http://scheepvaartnieuws.blogspot.com/2013/01/sloopschip-met-lekkende-brandstoftank.html
  Vervolgens Gesloopt in China… Had ook nog een tijdje aan de ketting gelegen ergens…

  Unifleet B.V., Roosendaal,… een paar omwegen en dan weer terug. Dan naar CEC Shipmanagement NL B.V. en plots verkocht aan de Antilliaanse overhead… Heavy Load Carrier… Niet echt een regulier bootje maar goed. De subsidie kraan ging open niet waar.
  En het stond zo mooi die naam er op… van de 2 Karla’s.
  Maar die aanpassingen ??? En welk genie zou dat hele master plan nou allemaal bedacht hebben… Slimme guy.. echt slim.

  Op 26-08-2006 “herdoopt” in Istanbul.. De Champagne fles… ja ja wie gooide die fles. ? Dus toch een reisje ??
  Het was dik 20 miljoen down the drain. 18 leerlingen uit “koraal specht” ahum.. Heavy loads…Wat moest dat bootje nu precies gaan vervoeren ?? tussen de eilandjes ??? 20 voets containertjes ??? stuk of 10 of zo ? Bleef er nog honderden tonnen load over.
  In 2006 “opgeknapt” in 2009 was het plots een “scrap” schip… Wat hebben ze met dat ding gedaan ? Waterskieen ???

  Boter op je hoofd en op z’n zacht’s gezegd naief. White Zinfandelletje dan maar Dushi 🙂 .

  Maar ok. jaag een beetje op de andere “acteurs”. Kan zeker geen kwaad. Want u bent natuurlijk prima op de hoogte van de “ontbrekende” regels en de vergoedingen toch.. Jarenl lange ervaring als Minister. “Reis budget” Balletje trappen voor open doel noemen ze dat. kiko reis budget ? Hoeveel is dat dan wel niet bijelkaar per jaar voor alle acteurs bijelkaar.?

  Inderdaad wat moet iemand van Curac auw nou gaan leren in Colombia en Chile. Dat het daar een paar honderd keer groter is. Ja zeker. Chiki Sr. Schotte werd al uitgelachen in Venezuela. Tuurlijk vragen stellen is een goede zaak. Vragen stellen aan dhr. Asjes over reizen. ahum.. In zijn tijd was de KVK bijna een reisburo… Die vragen ha ha ja daar moet je echt bij hem voor zijn, die had ook zo’n travel credit card shopping mall history niet waar. “Jasjes”
  Had deze minister ook misschien een Credit Card van de zaak ? En kwam stilletjes terug op Hato met “overgewicht” aan “kleding” ???
  Maar ok ok u heeft gelijk ik doe weer idioot nietwaar…
  Maar als laatste nog een vraag, vloog ze wel met de semi nationale Insel air of niet ?

 15. Dacht dat personages als Leeflang, allang, zich uit het openbare politiek leven had teruggetrokken.

  Laat het toch dames en heren. Neem een voorbeeld aan Heyliger van St. Maarten en trek je terug.

  Laat het niet tot uitspraken als in Italië komen.

 16. @ Abraham Mossel. De pot verwijt de ketel, herinner mij nog dat u plotsklap in 2008 naar China – Peking af reisde om Churandy Martina met hart en ziel te onder steunen bij zijn uitschakeling op de 200 meter.

  Leeflang heeft in haar jaren als bestuurder nooit onder stoelen of banken gestoken niet reislustig te zijn en heeft daarmee veel geld van haar reisbudget niet opgesoupeerd. Leeflang was de pineut en als minister van sport door de RvM verplicht om Curacao in Peking te vertegenwoordigen om Curacao geen flater te laten slaan. Die reis was voor haar bepaald geen lolletje noch vakantie. Voor wie wel?

 17. @ Wendy. Want na zo’n reis ga ik ervan uit dat wij op verschillende vlakken verbeteringen zullen zien en dat het geld voor curaçao zal opbrengen.

  Dat werd ook gezegd over het reisje van Palm naar Coco Balentien, maar van die reis zijn de kosten niet met baten gecompenseerd.

 18. @ Jackson. pak de echte problematiek aan!

  Leeflang slechts een alleenstaand parlementslid. Voor je kretologie moet je bij de regering zijn, want die heeft de macht problemen aan te pakken.

 19. Stel je toch allemaal niet zo aan mensen. Wat mij betreft zit een Minister de helft van zijn tijd in het buitenland, dan kunnen ze eindelijk eens zien hoe het wel moet. Dat je heus een gasfles wel fatsoenlijk bezorgd kan krijgen, dat je elders niet wekelijks verstoken bent van water en electra, dat er ook plezierige airports op de wereld te vinden zijn, dat je met veel creativiteit de arme te lijf kan gaan, dat de invloed van IT toch echt groter is dan een beetje zitten liken op facebook. Hier maar een beetje tussen oost-en-westpunt naar je navel zitten staren brengt ons echt geen stap verder.

 20. @ Bogey. Over weggeggogd geld gesproken: kent u het schip Karla-Omayra nog mevrouw Leeflang? Eventjes 10 miljoen verkwanseld.

  Daarover is al genoeg onzin gezegd en gezwegen en kan dit er ook nog wel bij. Verdiep je in de feiten.

 21. Noem eens een alternatief Jackson, uit die grote bende.

 22. En mensen trappen erin… al een stem toezeggen.. dat is het enige wat zij met dit wilt bereiken…

  Ze is zelf a-functioneel op elk vlak behalve op de persoon proberen te spelen.

  Doe eens echt iets Leeflang ipv nutteloze discussies de wereld in helpen… Curacao is gewoon een grote bende… een reisje meer of minder zal dat niet veranderen.. pak de echte problematiek aan!

 23. @Bogey, Dat geld was geen Curacaos belastinggeld

 24. Ik zal zeggen kom maar op met een openbare presentatie/ verslag. Ik wil graag zien wat haar reis voor curaçao gaat betekenen en hoeveel geld zij heeft uitgegeven. Want na zo’n reis ga ik ervan uit dat wij op verschillende vlakken verbeteringen zullen zien en dat het geld voor curaçao zal opbrengen.

 25. Over weggeggogd geld gesproken: kent u het schip Karla-Omayra nog mevrouw Leeflang? Eventjes 10 miljoen verkwanseld.

 26. Als Abraham Mossel gelijk heeft, maakt hij hier een sterk punt.

  Jammer, want Leeflang heeft ook mijn stem. Niet omdat ik haar zo geweldig vind, maar de rest van de politici is gewoon bagger.

 27. Leeflang, de enige waar ik nog op zou stemmen.

 28. De pot verwijt de ketel, herinner mij nog dat u plotsklap in 2008 naar China – Peking af reisde om Churandy Martina met hart en ziel te onder steunen bij zijn uitschakeling op de 200 meter. Terwijl al bekend was dat hij twee weken na de Olympische spelen naar Curaçao zou komen, hoeveel heeft dat reisje dan wel niet gekost.

 29. toch goed dat Leeflang hier vragen over stelt.
  want deze minister zal daar best wel 1 of 2 dagen nuttig geweest zijn, maar nooit 2 weken.
  ik hoop dat leeflang een partij gaat oprichten, zij heeft op dit moment de meeste vertouwen bij mij gewekt.

 30. Het reis- en declaratiegedrag van ministers is stuitend, zeker als je in aanmerking neemt dat er geen geld is voor ziekenzorg en gepensioneerden.

  Ik had gehoopt dat het afgelopen was met de val van Schotte (zelf continu op snoepreis met privefotograaf Ramsay Samantha en het sprekende mantelpak Stella van Rijn terwijl zijn ministers Jamaloodin en el Hakim ook feestend over de hele wereld trokken) maar het potverteren gaat gewoon door.

  Ministers als Larmonie en Palm kennen geen enkele schaamte.

 31. Als dit waar is, heeft zij sowieso gelijk… maar Leeflang heeft totaal andere bedoelingen dan de echte problemen aan te pakken.

  Leeflang wilt alleen mensen in diskrediet brengen in de hoop dat zij ooit weer op zo’n positie zal komen om vervolgens zelf dit soort snoepreisjes te maken.

  Wilt Leeflang een punt maken, dan kijkt zijn naar de problemen die er op dit eiland zijn en dat zij daar de verantwoordelijke ministers op aanspreekt. Als zij dat doet, kan zij nog steeds verder met haar persoonlijke doel, namelijk andere ministers (en de paritjen) in diskrediet brengen, alleen nu op een inhoudelijke manier (en wat overigens veel meer geld kost dan een 2 weken snoepreisje)…

  Slap gelul van Leeflang!

 32. Here we goooo. Pas minister. Genoeg werk hier om te doen binnen de ministerie. Maar nee. Even lekker vliegen.