Handelskade_Punda-2CURAÇAO – Punda krijgt een eigen museum. Per 1 december opent stichting ‘Then and Now’ een museum over de geschiedenis van Punda. Er worden rondleidingen gegeven in het Papiaments, Nederlands, Engels en Spaans. De expositie ‘La Boutique del Caribe’ wordt speciaal voor het museum uitgebreid.

Zo worden er gaandeweg nieuwe panelen, foto’s en invalshoeken toegevoegd. Voor de opening wordt er een paneel van Hanchi Snoa gemaakt. Daarnaast is er een dia-presentatie van de winkels in Punda te zien en een driedimensionaal model op schaal van 58 gebouwen. De maquette, die tevens wordt gerestaureerd, geeft een beeld van Punda in de jaren vijftig tot zeventig. Er vinden speciale restauratiedagen plaats die door het publiek kunnen worden bijgewoond. De expositie was eerder dit jaar te zien in Landhuis Bloemhof.

Lokaal talent
In de andere ruimte van het museum wordt plek geboden aan opkomend lokaal talent. Zij kunnen hier een eigen tijdelijke expositie opzetten.

Tijdelijk
Het museum wordt in de eerste instantie voor een periode van zes maanden geopend. Op grond van het aantal bezoekers wordt er daarna besloten of het museum open blijft.

Educatief
Voor jongeren is er een vanaf begin volgend jaar een educatief programma. Er worden zoektochten en leesdagen georganiseerd. Naast de rondleiding in het museum krijgen ze ook een rondleiding in de binnenstad. Het programma wordt onder andere in samenwerking met scholen, bibliotheken en Unidat di Bario opgezet.

Korting
Om de buurt te betrekken bij het museum en de bezoekers nog meer te bieden, heeft de stichting deals gesloten met horecagelegenheden in de omgeving. Op vertoon van je kaartje krijg je korting bij diverse plekken.

Entree
Je kan zes dag per week terecht bij het ‘Punda Museum’ aan de Hanchi Snoa 1-5. Het museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur. De entree is acht gulden per persoon. Voor een persoonlijke rondleiding betaal je 12,50 gulden. Zestigplussers krijgen korting en betalen vijf gulden per persoon. Voor kinderen tot zestien jaar en hun begeleider is de entree gratis. Voor meer informatie kan je bellen naar telefoonnummer 5117145.

1 reactie op “Nieuw museum over geschiedenis van Punda”

  1. Teminste één nieuwe attractie in punda