Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke PlanningCURAÇAO – Er is veel te doen over de route van het carnaval. Maar het lijkt er nu op dat er een definitieve beslissing is genomen. Dat valt althans op te maken uit de woorden van minister Earl Balbora van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Tijdens de persconferentie werd bekend gemaakt dat een commissie die de bestaande route heeft geëvalueerd, meer tijd nodig heeft en pas een advies zal uitbrengen voor het carnaval van 2016. Tot die tijd zal het carnaval niet door Otrobanda gaan, maar de Weg naar Welgelegen zal uitlopen tot aan Aqualectra en daar links af zal slaan

Levensgevaarlijk
Interim-directeur Darwin Delanoi van Ruimtelijke Ordening en Planning, ROP, voorheen DROV, vergezelde Balborda tijdens de persconferentie en maakte in een uitgebreid betoog duidelijk dat het levensgevaarlijk is om het carnaval door Otrobanda te laten gaan. “Ik maak liever een einde aan de sfeer, dan aan een mensenleven”, zei Delanoi. Want dat is het risico dat carnavalsvierders lopen als het carnaval door Otrobanda zou gaan. Tientallen huizen in Otrobanda staan op instorten en eigenaren vertikken het ze op te knappen. Volgens Delanoi voert de overheid al jaren processen om huiseigenaren daartoe te bewegen.

Gewonden
Afgelopen carnaval ging het flink mis toen een muur naar beneden kwam en meerdere omstanders gewond raakte, waarvan één volledig verlamd. Balborda wil niets zeggen over de verantwoordelijkheid van de regering in deze, aangezien de zaak nog onder de rechter is.

Verantwoordelijkheid
Delanoi benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid bij ons allemaal ligt en niet alleen bij de overheid. Toch is het de overheid die de veiligheid dient te garanderen en daarom vroeg ik minister Balborda naar die verantwoordelijkheid.

Luister hier naar minister Balborda in antwoord op vragen van Rick Hart.

4 reacties op “‘Verantwoordelijkheid carnaval niet bij één persoon’”

  1. Laat Karnaval begint bij de Patereeuwes weg en einde bij SDK en dat betekent dat u spaar de Ponton Brug

  2. “Tientallen huizen staan op instorten”: nou, dan wordt het tijd dat de Overheid er eens wat aan doet, toch ……

  3. Als de toestand van diverse panden inderdaad zo gevaarlijk is en de eigenaren het vertikken om daar iets te doen staat de overheid slechts één ding te doen: Onteigenen, AFBREKEN en wel op kosten van die eigenaren.
    Er zal best in de wetgeving een mogelijkheid zijn om tot deze beslissing over te gaan.

  4. De oplossing lijkt mij heel simpel.
    Reduceer het geluid van 120 dB naar 80 dB, de gebouwen zullen niet instorten door de harde muziek en er zijn geen oordopjes meer nodig.