ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans vraagt zich af of we beland zijn in een juridische dictatuur.

Al geruime tijd zien we erg veel artikelen van zowel advocaten als het openbaar ministerie over allerlei zaken, persoonlijke vetes en hoogwaardige onzin. Er worden met termen gesmeten waar wij burgers niets aan hebben en waarbij je je afvraagt: “Kunnen deze mensen deze zaken niet binnenskamers uitvechten”. De pers wordt veelal misbruikt en het lijkt er op dat elk woord wat deze mensen uitkramen paginagroot geplaatst moet worden.

Nu zien we ook dat ondertussen bij elk woord dat de burger wil schrijven, hij meteen de mond gesnoerd wordt. Dit veelal door diezelfde juridische personen die zelf weinig respect kennen, laat staan enig fatsoen naar de burgers toe tonen. Wat steeds meer door mijn hoofd schiet is; zijn we beland in een juridische dictatuur, want alles wat maar rond het Wilhelminaplein hangt mag doen en laten, schelden en tieren naar iedereen toe. Maar als burgers dezelfde methodes aanwenden wordt er meteen gesmeten met smaad en andere termen tegen hen. Dat er nauwelijks vrijheid van meningsuiting is wisten we al langer en dat er met twee maten gemeten wordt is ook geen onbekend gegeven.

Is het dan zo ver gekomen dat de rechters geen recht meer kunnen spreken en dat geheel Wilhelminaplein ten onder gaat aan een juridische dictatuur?

2 reacties op “Ingezonden: Juridische dictatuur”

  1. Mr Baselmans haalt mij de woorden uit de mond, had het niet beter kunnen formuleren.

  2. John Baselmans het is geen Juridische dictatuur maar de realiteit is dat u moet elke mensen respecteert in hun functie
    Iemand die buiten die functie staan zien of merkt bijna altijd alles maar om superior of coördinator te spelen met een beetje of helemaal geen kennis boven een deskundige is erg heel onverstandig .wat ik heb gemerkte van sommige Nederlanders in Curaçao dat in plaats dat ze aanpassen met de samenleving en cultuur van Curaçao.
    Spelen de sommige Nederlanders superiors of coördinator boven de Curaçaose Volksvertegenwoordiger terwijl dat ons als Antillianen in Nederland moeten mondje dicht houden en alles inslikken