• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

_MG_0941CURAÇAO – Op ons eiland is vanaf nu fruit en groente vanuit de Dominicaanse Republiek verkrijgbaar. Gisteren is de eerste container aangekomen.  Gerrit Schotte maakte eerder al bekend dat hij bezig was met een overeenkomst tussen Curaçao en Dominicaanse groente- en fruittelers.

Dit om de prijs van deze voedingsmiddelen betaalbaarder te maken.

_MG_0937

35 reacties op “Vanaf nu ook fruit vanuit Dominicaanse Republiek”

 1. Sluit niet uit dat Schotte een paar bysides tussen het fruit mee heeft laten overkomen.

 2. Die containers…
  Hoe komen die dan op curacao… Vast niet via Miami…
  Dus met een directe (nieuwe) bootdienst ???

 3. Schotte zegt wel overeenkomst tussen enz.,
  maar hij bedoeld te zeggen ja wat bedoelt hij nu eigenlijk er is hier toch niemand op dit forum die de regering ervan zou betichten maffe Gerrit afspraken te laten maken. Ik geloof veel maar dat niet.
  Net zoals hij zgn namens de regering naar de honkballers in SF ging, pure flauweku met diplomatiek pasp nog wel.. Die idioot is een rasleugenaar die ze niet op een rijtje heeft, zo zie ik het althans.

 4. Gerrit is op de gezonde toer. Hij wil dat alle bewoners gezond zijn en vooral blijven tot de volgende verkiezingen. Hahahahahaha

 5. @Zorro, Dan zal Versgeperst als journalistieke middel dienen te controleren of idd Schotte bevoegd is namens het Land Curacao om deze zaken te regelen namens Curacao of dit is gedaan door prive persoon Gerrit Schotte (en door wie betaald). Tevens mag een bestuurder geen bijbaantjes hebben mbt machtsmisbruik en belangenverstrengeling..
  Ik denk dat de Staten en de pers dus vragen moeten stellen met wie en hoe er nou precies is geregeld?

 6. Sinds het als gestolen opgegeven diplomatieke paspoort van Schotte bij thuis is gevonden reist Schotte ineens een stuk minder waardoor zijn privefotograaf Soemanta zich nu in plaats van zich in luxe te wentelen moet toeleggen op kiekjes schieten van ordinaire house parties.

  En we herinneren ons allemaal nog dat ‘mas serka di bo’ Schotte alles deed om bo te ontwijken met zijn peperdure businessclass / 5 sterren hotels ‘dienstreizen’. Was hij eens op het eiland dan zorgde hij er wel voor dat hij met zijn gepansterde auto en 20 lijfwachten bo ontweek.

  Zielig hoe een in alles mislukte MAVO scholier zich wat status probeerte aan te meten. De internaltionale regeringsleiders zijn nog niet uitgelachen over hoe dat onderdeurtje zich steeds tussen hen wrong om maar op de foto te kunnen.

 7. @ Herbert. Er staat duidelijk een overeenkomst tussen Curacao en Dominikaanse boeren.. Hieruit kan je concluderen dat Schotte namens het land Curacao afspraken maakt..

  Hoe duidelijk is duidelijk, als we niets gehoord en gezien hebben van een overeenkomst van Schotte namens Curacao en ook niet van zijn gigantische declaratie als intermediair. Op die gronden is jouw conclusie voor mij onmogelijk.

 8. @Zorro, Er staat duidelijk een overeenkomst tussen Curacao en Dominikaanse boeren..
  Niet een overeenkomst tussen privepersoon Gerrit Schotte en Boeren. Hieruit kan je concluderen dat Schotte namens het land Curacao afspraken maakt..

 9. @ Herbert. Sinds wanneer kan Gerrit namens Curacao overeenkomsten maken?

  Wat heeft Curacao hiermee te maken? Jij kan met de benodigde vergunning ook groentenboer worden.

 10. Serka di Bo heeft als enige hier een goede vraag gesteld. Sinds wanneer kan Gerrit namens Curacao overeenkomsten maken?

 11. @ Michael. Voor de rest geen klachten over AH, met Mangusa Hypermarket met afstand de beste super op Curacao.

  Daar blijft het dan ook bij. Kijk ook eens naar de hoge vleesprijzen zelfs met een sticker 25%.

 12. Prijzen van het fruit bij AH zijn inderdaad belachelijk hoog,

  Als van der Tweel weer op het eiland is, dat is te zien aan de Nederlandse kranten die hij gratis meeneemt uit de KLM businessclass en vervolgens in de winkel tegen woekerprijzen te koop aanbiedt, wil ik hem daar toch nog eens naar vragen.

  Voor de rest geen klachten over AH, met Mangusa Hypermarket met afstand de beste super op Curacao.

 13. Het Nederlandse fruit zoals appels en peren is bij Centrum zo’n 40% goedkoper dan voor de sancties tegen Rusland. Kom daar eens om bij AH waar de prijzen onveranderd hoog zijn en minimaal 100% hoger dan bij Centrum.

 14. @Dus, Ja die verhogingen moesten wel omdat Gerrit het land heeft leeggeroofd..

  Jij bent wel heel makkelijk vredig te stellen.. BV ik steel van jou 100 gulden en dan geef ik jou 5 gulden terug.. Heb ik 95 gulden en jij bent blij met iets!

 15. Containertje met fruit deze kant op en vervolgens een rijkelijk containertje de andere kant op. Fijne dekmantel voor coca deals gekke Gerrit

 16. @dus,

  Dat komt omdat de huidige regering met de zooi zit die mfk heeft achtergelaten. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik de huidige regering beter vind –

 17. Nieuwe strategie van MFK bij volgende verkiezingen:

  Dan bieden ze een fruitmand met 3 bananen, een paar sianasappels en een komkommer als je op hun stemt.
  Dat zal wel gaan werken….
  toch????

 18. deze (groente)boer zal zijn containers wel aanvullen om rond te komen, hij kan dan zelfs zijn groente en fruit gratis aanbieden

 19. Tenminste iets. Van de regeringen ná hem kregen we alleen de ene na de andere belastingverhoging voor de burger op ons bordje. En iedereen pikt(e)t maar klakkeloos.
  Oh ja, Joris Goedbloed van PAIS wil nu de minimumlonen verhoogd zien. Niemand trouwens opgevallen dat geen enkel nieuw bedrijf vestigt op Curacao, dus geen vers geld wat het land binnen komt.

 20. Wimpie volgens mij zijn jou reacties een afspiegeling van je hersens “leeg en niets zeggend”.

 21. Nou nou daar zit genoeg fruit in om de bevolking van Curaçao een maand te voeden (is niet zo’n probleem want ze hebben toch niet genoeg geld voor nog een maand).

 22. Ik bedoelde oorlog, ww111.

 23. Als de derde wereld uitbreekt, dan bestaat Europa niet meer en dan …

 24. Wij moeten voor ons zelf opkopmen, schijterds.

 25. Wij moeten bij Caricom aansluiten en mamasan vaarwijl zeggen.

 26. Beste lita, ik zeg het nog één keer, wij Curaçaoënaars vinden dat het telen van gewassen trabao di katibu is. Dus hasiè bo mes.

 27. The Senate in the Dominican Republic has passed a US$35 million loan to be used to improve farming production and competitiveness in the southwestern province of San Juan de la Maguana. The plan is to help farmers’ associations in the area in the introduction and use new farming techniques. US$15 million of the funds will be used to install controlled-environment greenhouses and another US$7 million will go towards transforming irrigation systems. US$13 million will be spent on training courses for the farmers. The Ministry of Agriculture will be responsible for the project’s implementation.

  13 miljoen om boeren te trainen? zal wel veel geld in zakken van politici verdwijnen en verdacht dat Schotte nu ineens met groenten komt uit een zeer corrupt land..

 28. Is hij al begonnen met een nieuwe carriere als groenteboer ?

 29. Wat verwacht hij nou dat we hem massaal een schouderklop gaan geven?
  Had hij al moeten doen toen hij als Min Pres daar zat ipv rondrijden met bodyguards, gepantserde wagens en privé fotograaf,.
  Verkiezings tijd in aantocht? Bah

 30. Ha ha ha eindelijk heeft Schotte zijn plek gevonden, hij is dus vanaf nu groenteboer geworden. Is het mogelijk dat er een prijslijst komt voor deze producten? Ik ben namelijk benieuwd hoeveel stemmen of handtekeningen voor zijn Reforma moeten worden ingeleverd voor een appel en een banaan.

 31. Denk dat Gerrit niet welkom zal zijn op de begrafenis van Maduro ! Dat zal hij misschien niet zo erg meer vinden gezien hij nu toch geen diplomatiek paspoort meer heeft . Maar ja bij Gerrit weet je nooit wat er nog in zijn box zit.

 32. Premier Gerrit Schotte ?????

 33. Als ge gewassen maar onder veilige omstandigheden zijn geproduceerd
  Wij moeten ook op ons eiland ook stimuleren dat ook aan landbouw wordt
  Gedaan
  Goede bodem op curaçao om gewassen te verbouwen

 34. Overkomst tussen Curacao en Dominikaanse Republiek, Is de heer Schotte hier toe gemachtegd dan? Is hij minister van fruit of van handelsbelangen?

 35. Betaalbaarder????? Waarom geloof ik die Schotte nu niet??? Gerritje zal zijn zakken wel vullen met deze deal.