• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

surinameCURAÇAO – In Suriname wordt een spoorlijn aangelegd. Het project dat wordt gefinancierd door de ING-bank kost 130 miljoen euro. Dat meldt de NOS. Het is de bedoeling dat de nieuwe verbinding van Paramaribo naar Onverwacht de files naar de hoofdstad doen afnemen.

Onverwacht is een klein plaatjes 30 kilometer ten zuiden van Paramaribo. De hoofdstad van Suriname breidt zich echter steeds sneller uit in die richting.

Bouterse
De spoorlijn wordt aangelegd door het Nederlandse bedrijf Strukton. De 150 personeelsleden van de toekomstige spoorwegmaatschappij worden opgeleid in Nederland. De reistijd wordt door de nieuwe verbinding met een halfuur verkort. In de toekomst wordt er verbinding doorgetrokken naar de Zanderij, de luchthaven van Suriname. De verwachting is dat de eerste treinen binnen een jaar rijden. Het project is tot stand gekomen door president Desi Bouterse. Met het oog op de verkiezingen van volgend jaar, is dit een groot succes voor Bouterse.

13 reacties op “Suriname krijgt spoorlijn van 130 miljoen euro”

 1. Men had eens naar Quito of Merida moeten gaan en het daar bestaande trolleybus netwerk moeten bekijken.

 2. Begin van de 20ste eeuw was het niet anders met het aanleggen van alles en nog wat. De river kwai.

 3. Er is één Wimpie en dat ben ik!

 4. @Johnny, Je vergeet ook dat het klimaat van Suriname heel anders is.
  130 miljoen zal het zeker niet kosten. Kijk naar alle trajecten in Nederland bv die allemaal veel en veel duurder uitvallen. En een trein en rails moet je ook onderhouden!

 5. @Robert
  U kent duidelijk de infrastructuur in S. niet, zoals de meeste mensen eigenlijk. Van Onverwacht naar Paramaribo kost je 1.5 tot 2 uur op een normale werkdag, stapvoets, het is de drukste weg van Suriname die door een spoorlijn ontlast zal worden, de verbindingsweg tussen Paramaribo en Zanderij dus en zal ongetwijfeld bijdragen aan de vermindering van het aantal verkeersongelukken langs deze weg en een verbetering van de bereikbaarheid van gezondheidscentra en scholen.hoort daar ook bij.
  130 milj. is niets als je bekijkt hoe er door de bush bush gewerkt moet worden. S. is goed op weg getuige de vele buitenlanders die zich in het land vestigen.Mijn vrouw en ik zijn net terug van een super 3 weekse vakantie en hebben geconstateerd dat er een enorme voortuitgang is sinds wij er de laatste keer waren en dat is 4jr geleden.
  Misschien moeten reaguurders zich toch beter op de hoogte stellen van wat er in de verschilledne landen speelt. Minder grijs zien misschien?

 6. Krijgt Curacao ook nog een trein? van oost naar westpunt

 7. Zal uiteindelijk wel het 4 dubbele kosten waaronder een groot deel in de zakken van politici

 8. Nou.. volgens mij zijn ze daar het spoor bijster…130 Mil.. wasted money…

 9. Zal me niets verbazen als Suriname die Fyra trainen gaat kopen… Zal je wel een korting op krijgen!

 10. Heel mooi project, maar alles wat Suriname doet is tot mislukken gedoemd.

  Corruptie, onkunde en ook gewoon het klimaat zullen dit project doen mislukken.

  In de regentijd zakken de treinen of de grond in of drijven weg.

 11. tja leuk een trein maar wie betaald het onderhoud?

 12. Hup hup voor Suri!

 13. Het is ironisch maar Nederland gaat tien tegen 1 Bouterse helpen om aan de macht te blijven.