• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker uit zich vandaag over de klacht die Eldon Sulvaran heeft ingediend bij het Openbaar Ministerie over de Knipselkrant.

  Lees ik vandaag op Facebook dat het lawaaispecialistenkantoor van Eldon Sulvaran een klacht bij het Openbaar Ministerie (OM) heeft ingediend tegen de Knipselkrant, om de mensen te ‘ontmaskeren’ die hun steeds zwart maken in de alom bekende blog: ‘De machtsstrijd op Curaçao ontbrandt’, die ondertussen meer dan 140 duizend trouwe lezers heeft.

  Als men er van uitgaat dat er geen enkele krant in de Antillen zoveel abonnees heeft, kan je je de macht voorstellen die deze digitale krant heeft. En waarom hebben ze zoveel lezers? Omdat de keiharde waarheid gezegd wordt en niemand druk op hun kan uitoefenen, zoals de andere commerciële kranten, tijdschriften, radiostations of zelfs onze televisiestation. Zodra iemand iets negatiefs over iemand zegt of schrijft dreigt men gelijk met het stoppen van de advertenties waardoor de publieke opinie wordt beïnvloed en de waarheid daardoor ‘verdraaid’wordt.

  Knipselkrant heeft dat niet en kan daardoor véél meer zeggen en doen zonder vrees voor intimidaties, bedreigingen of represailles.

  Maar waarom is de rebellenclub van Sulvaran zo bang dat de waarheid naar buiten komt? Zou het misschien zijn omdat de duistere relaties met de zogenaamde heilige boontjes die zij zo heftig verdedigen opeens het daglicht zien en mensen de waarheid gaan zien en hun leugens opeens op tafel liggen? Oh, dat willen ze natuurlijk niet want dan valt hun strategie gelijk in de Annabaai.

  Dus laten we de koloniale kaart spelen en hun spionnen van Nederland, het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en racisten noemen. Domme Jantje gelooft daar in en is dat makkelijk te spelen en komt het geloofwaardig over dan staan wij niet zo in de spotlight!

  Maar aangezien de Knipselkrant geen kik geeft en zij er niet achter kunnen komen wie die blogs schrijven en hoe ze aan die informatie komen, wat trouwens heel goed onderbouwd is en niet zoals de vele kranten hier persberichten overschrijven en publiceren of roddels na vertellen, maar de ongezouten waarheid. En dat mag niet. Vooral niet door de rebellenclub die zo voorstander is van vrije meningsuiting, als het maar niet over hun gaat.

  Zij specialiseren zich in racistische en discriminerende uitlatingen, maken rechters en het OM af en beschuldigen ze van van alles, maar o wee als jij wat over hen zegt. Dan zijn ze gepikeerd, hebben ze opeens een goede naam (denken ze) en reputatie in de gemeenschap!

  Ik werd ook voor van alles uitgemaakt door een van die clowns, alleen maar om opeens stil te blijven toen het niet waar bleek te zijn, maar dat versterkte alleen mijn mening over deze mensen, dat het specialisten zijn in hete lucht blazen, die graag hun eigen stem willen horen en willen doen voorkomen dat zijn de zielige slachtoffers zijn van complotten vanuit Nederland met een regie die goed genoeg zou zijn voor de volgende James Bond film: spionage, corruptie, seks, politiek, geld en macht!

  In hun klacht aan het om willen ze dat de zij ontmaskeren wie achter die blogs zitten, dus met andere woorden willen ze dat diezelfde om ‘die nergens voor deugt’, hun werk gaat doen!

  Ik blijf lachen op deze klip want schijnbaar telt vrije meningsuiting alleen voor Sulvaran en de rebellenclub maar niet voor de rest van ons!

  5 reacties op “Ingezonden: Doe niet met een ander…….”

  1. @ Tuna: like 🙂

  2. Arthur, vind je opmerking “domme Jantje gelooft daar in” toch wel tegen discriminatie aanleunen. Je zou ook kunnen schrijven, zwarte Piet en domme Jantje geloven daarin. Kijk dan kan je er door geen van beide kanten op aangevallen worden een maai je het gras bij voorbaat voor de advokaten hun voeten weg, toch ?

  3. 140.000 (?) bezoeken betekent nog niet dat het 140.000 verschillende lezers zijn. Elke klik op die site is er 1. Gezien het aantal steeds teugkerende, dus dezelfde , bezoekers is het aantal unieke lezers een kleinvoud hiervan. ( het is wel een hele goede site !).

  4. In sommige lawaaierige kantoren lijdt men aan het lange tenen syndroom, ze zijn niet te missen en je staat er bijna altijd op, dit om de `kantoorbezetting` zijn verongelijktheid te kunnen laten rechtvaardigen uiteraard.

   Mocht je er onverhoopt toch niet op gaan staan dan is er ook een gemodificeerde versie met `uitschuiftenen`. Deze zijn echt niet te missen ze worden van tijd tot tijd `geplaatst dan wel gepubliceerd` en de verongelijktheid neemt in het kwadraat toe als deze moeten worden ingezet. Op iemand zijn tenen gaan staan dat is me toch al heel wat, maar zorgvuldig in jouw richting gedirigeerde uitschuiftenen pletten dat is toch echt wel te bont en de gekwetstheid wordt kwistig wereldkundig gemaakt dat het weer eens gelukt is om iemand op de zelf gecreëerde ziel te laten trappen.

   Dat dit alles dus grotendeels door het eigen toedoen veroorzaakt wordt, inclusief dus het actief zoeken van er op trappende slachtoffers, daar heeft men het niet over want men is dus te druk met de eigen tenen. Ze moeten in de weg gezet, dan wel uitgeschoven worden, voorwaar een niet uit te vlakken bezigheid welke het nodige aan concentratie en precisie vergt. Dus dan ook nog eens nadenken is dan teveel gevraagd. Het denkraam is al zo vol met het moeten hanteren van twee soorten regels; Eén voor het kantoor, en de regels die men daar voor anderen meent te mogen hanteren, waarbij het opvalt dat `anderen` nooit zoveel mogen als zij die in dat kantoor met hun tenen aan het spelen zijn.

  5. Goed gezegd, wie niets te verbergen heeft heeft niets te vrezen, chappeau.