• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Shandrick Elodia BRON KABINET VAN CURAÇAOCURAÇAO – Shandrick Elodia, beter bekend als ‘de mafste buschauffeur van Enschede’, heeft onlangs een beleefdheidsbezoek gebracht aan de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Elodia kreeg landelijke bekendheid door zijn werkwijze. Dit zorgde echter voor veel ophef een leidde uiteindelijk tot zijn ontslag.

  De buschauffeur met Curaçaose roots was erg populair. Hij draaide muziek in zijn bus en sprak zijn passagiers altijd vrolijk toe via de microfoon. Na een gesprek met het management over zijn werkwijze en de mogelijk gevaarlijke situatie voor de passagiers, schreef hij een excuusbrief. Zijn brief lekte echter uit naar de media en zorgde voor veel commotie, waardoor Elodia niet meer werd opgeroepen.

  Industrieel Productontwerper
  Elodia is geboren op Curaçao in 1986. Hij rondde zijn vwo af aan het Peter Stuyvesant College. In 2007 verhuisde hij naar Enschede om daar de opleiding Industrieel Productontwerper op de Saxion Hogeschool te volgen. Naast zijn studie was hij parttime werkzaam als buschauffeur. Na afronding van zijn studie probeerde hij prefab-bouwblokken op de Curaçaose markt te brengen. De blokken waren recyclebaar en makkelijk te monteren. In 2011 deed Elodia mee aan een prijsvraag over een oplossing voor de manier van bouwen op Curaçao. Zijn ontwerp behoorde tot de top tien beste ideeën.

  Shandrick Elodia BRON KABINET VAN CURAÇAO (1)

  12 reacties op “‘Mafste buschauffeur van Enschede’ bezoekt Wiels”

  1. Fadà, op 07-11-2014 om 09:44 schreef: Maar ja…norse mensen heb je overal wel…

   Azijnzeikers en Regeltjesn…

   In Nederland rijden minstens een miljoen auto’s iedere dag hun rondjes met de muziek op knalhard, liefst op de snelweg met 130 km/u.
   Vooropgesteld dat de bestuurder niet in de headset van zijn bluetooth mobiele telefoon zit te toeteren.
   Dat is echter in overeenstemming met de wettelijke regels, en dus veilig.
   Met uitzondering van degene die er direct achter rijdt.

   Holland, bedankt, ik pak wel de bus in ‘n ander land.

  2. Die linkse is lager opgeleid dan die rechtse en die rechtse is een werkloze buschauffeur.
   .
   Wat is hiervan de nieuwswaarde?

  3. Dat is Nederland, keurslijf. Stijve lompe boeren met hun klompen. Kom terug naar Kórsow.

  4. @concepcion.
   Het mooiste is als u het daadwerkelijk meldt bij de vervoersmaatschappij. U heeft betaald voor vlug en veilig ververvoer. Vermeld in uw melding lijnnummer, wagennummer en tijdstip, dan is de betrokken werknemer te identificeren. Maak desnoods met uw mobieltje een snapshot.
   Uw trein¨ervaring¨ kan/moet u zeker melden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), toezichteenheid Railvervoer, Bij zo een zware overtreding van de Spoorwegwet kan het certificaat van de machinist worden ingetrokken. U heeft, na betaling uiteraard, recht op veilig vervoer!

  5. Waar en/of wanneer wordt dat nieuw uitgevonden systeem hier toegepast ? Of gaat het hier om het nieuw uitgevonden wiel en dat zou dan vierkant moeten zijn ?

  6. @Fred: Hoezo voor zijn eigen ego?
   Volgens mij probeerde hij de passagiers op te vrolijken tijdens hun ritje.
   Wanneer je normaal gesproken in een bus stapt, kijkt niemand je aan, als je groet groet niemand terug.
   Iets wat op Curacao heel normaal is, is bon dia/tardi zeggen als je de bus instapt.
   Doe dat in NL en men denkt gelijk dat je gestoord bent.
   De meeste bus chauffeurs kijken je aan alsof ze je niet eens in de bus willen hebben.
   Deze meneer Elodia heeft heel veel positieve feedback gehad van verschillende mensen die hij heeft vervoerd.
   Oke, hij is buiten zijn boekje gegaan misschien, ook al betwijfel ik of het echt een regel is om de passagiers op te vrolijken.
   Hij heeft zijn excuses aangeboden, maar is ontslagen.
   Waarom kon hij er niet vanaf komen met een waarschuwing?
   Maar ja…norse mensen heb je overal wel…

  7. Als de tegen dhr. Elodia genoemen maatregelen het algemeen belang c.q. veiligheid van de passagiers dient valt er hierover weinig in te brengen.
   Echter heb ik vaak in verband met mijn, ik neem aan andermans ook, veiligheid ter zake ergere gedragingen, mijn op en aanmerkingen gehad. En betrof het toen geen personen met dezelfde “roots”als Elodia” waar het om ging.

   Geval 1. Stond een mevrouw gedurende zeker minuten lang, misschien 10, met de bus bestuurder te kletsen, totdat wij medepassagiers onze reclames hierover hadden geuit. Mevrouw had ook nog het lef ons zuur aan te kijken voordat ze zich naar haar zitplaats begaf.

   Geval 2. In een trein naar Groningen stapten enkele kennissen, als later bleek, van een trein machinist de trein in. Betrokkenen bleven een tijdje staan kletsen, waarna vader, moeder en twee minderjarigen samen met de machinist zijn hok binnen stapten. De deur toegang biedende tot het cabine bleef open. Hierdoor kon iedereen zien hoe 1 van de minderjarigen op de zitplaats van de machinist ging zitten en, tijdens het rijden, instructies of aanwijzingen kreeg van meneer de machinist.

   Mijn medereizigers trachten mij te weerhouden iets daarover te zeggen, doch heb ik luid en duidelijk aangegeven,:” Waarom mag ik de machinist niets zeggen? Hierover zal ik de leiding van de Arriva in kennis stellen.” Meneer de machinist had het wel begrepen, want zijn kennissen verlieten het cabine.

  8. @Fred You got Top comment…. ‘Nuff said !!

  9. Maf betekent kennelijk geestelijk gestoord, om zo middelen van een ander (een Openbaar Vervooer transportmiddel) te gebruiken voor je eigen ego. Openbaar Vervoer is er om snel, veilig en rustig te worden vervoerd, het is géén touringcar of partybus.

   Maar goed, wat betreft het voor eigen doeleinden gebruiken van met publiek geld betaalde zaken passen die twee wel bij elkaar.

  10. Wie is nu eigenlijk de maf op deze foto?

  11. Nou onze wannabe doctoranus heeft vast nog el een baantje voor hem.

  12. Een excuusbrief. Nou, naar mogen de ministers wel een voorbeeld aan nemen!