AqualectraCURAÇAO – Nutsbedrijf Aqualectra heeft klachten binnengekregen over bruin kraanwater. Dit vanwege verouderde pijpleidingen. In de eerste zes maanden van dit jaar is twaalf kilometer van het transportnetwerk al vervangen. De komende tijd worden de leidingen die er het slechts aan toe zijn als eerste aangepakt.

Het bedrijf vraagt iedereen melding te maken, indien er bruin water uit de kraan komt. Dit kan gratis via het nummer van de storingsdienst 0800-0135. Aqualectra is niet in staat alle leidingen in een keer te vervangen, maar de pijpen worden na melding wel gespoeld. Dit is een tijdelijke oplossing. Er wordt aan een structurele oplossing gewerkt.

Geen water
Daarnaast worden enkele wijken deze zondag en volgende week zondag afgesloten van water. Van 09.00 tot 16.00 uur wordt er gewerkt aan het transportnetwerk om de waterproductie te kunnen verhogen. Dit geldt voor de volgende buurten: Brievengat (industrieterrein), een gedeelte van Rancho, Cas Cora, Biesheuvel, Damacor, Emmastad, Emancipatie Boulevard, Francia, Groot Kwartier, Matancia, Rio Canario, Schelpwijk, Schottegatweg Noord, Soledad en Trai Seru. Het is de bedoeling de waterproductie met zevenduizend kuub verhoogd wordt, aldus Aqualectra.

www.versgeperst.com