• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Carlos MonkCURAÇAO – Voormalig interim-minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Carlos Monk (PS) heeft afgelopen weekend een nachtje kunnen slapen in een politiecel. Volgens een andere automobilist reed hij nogal roekeloos. Monk bleek tijdens zijn aanhouding onder invloed van alcohol te zijn.

De oud-minister bleek daarnaast ook nog eens geen motorrijtuigenbelasting betaald te hebben. Zijn voertuig was bovendien onverzekerd en niet gekeurd.

36 reacties op “Monk aangehouden wegens wegpiraterij”

 1. @Esther, Volgens mij staan alle mislukte politici op de payroll van de overheid.. Zal wel 15 duizend per maand krijgen

 2. Wat doet Monki Dronki tegenwoordig eigenlijk? Staat hij nog op de payroll van de gobiernu?

 3. Monki Dronki is het levende bewijs dat de screening van het kabinet Schotte in 2010 niets voorstelde.

  Had Nederland toen net als nu op Sint Maarten ingegrepen dan had ons eiland er nu een heel stuk beter voor gestaan.

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, blijkt alweer.

 4. Ik neem aan dat zijn auto in beslag is genomen.. Niet gekeurd en niet verzekerd..

 5. Geen Monki Dronki in de Vigilante vandaag… zou hij aan de Spa Blaauw zijn?

 6. Het is weekend en ik ga vanavond lekker op stap.

  Kan iemand mij waarschuwen wanneer de heren Monk en Blaauw de weg opgaan?

  Fijn weekend allemaal, en drink en rij voorzichtig!

 7. @Blaauw

  Hahaha ! Leuk!

 8. ze dronken een glas.
  deden een plas
  en alles bleef zoals het was

 9. ach, het zit al weer bijna in de doofpot….
  die uitpuilt, maar er kan altijd nog wel wat bij…

 10. Hahahaha! R. Blaauw, op 10-11-2014 om 19:23… Lees even terug wat je schrijft man, slaat toch helemaal nergens op. Zeg dan niks.

 11. Wat een ophef om een beetje alcohol. Er gaan op ons eiland jaarlijks veel meer mensen dood aan ouderdom dan aan alcohol, maar daarm hoor je niemand over.

 12. Sander, MFK mensen houden zich niet aan wetten.. mensen doodrijden, geld verduisteren, geen belasting betalen en een land leegroven en niemand die de cel ingaat

 13. Alcoholisten als Monk en Rob Blaauw moeten geholpen worden, echter op Curacao wordt er niet in die zorg voorzien.

 14. Als Rob Blaauw (die toch tonnen van de Campo erfgename heeft verduisterd en daarvoor tuchtrechtelijk veroordeeld is) al geen chauffeur kan betalen…

  Hij voert wel het hoogste woord bij de organisatie van de Ride for the Roses, maar het respect voor voetgangers en fietsers is meteen vergeten als Blaauw blauw in zijn auto stapt.

  Maar misschien kunnen Monki Dronki Rum Robby samen een chauffeur betalen.

 15. absurd dronken en dan rijden”plus ook nog eens:

  De oud-minister bleek daarnaast ook nog eens geen motorrijtuigenbelasting betaald te hebben. Zijn voertuig was bovendien onverzekerd en niet gekeurd.

  hoe is dit mogelijk….????
  =

 16. (weg) Pirates of the Caribbean, yoho ho and a bottle of rum.
  Juridisch is het rijden onder invloed moeilijk aan te tonen zonder blaas test of bloed proef.
  Blauw was wel blauw maar niet dom. Zouden ze om het receptje hebben gevraagd eigenlijk ? Of was het pleegzuster bloedwijn.. voor de broodnodige rust ? (13,5%) Of “medicinal compound”… (op whiskey basis) Hij zal vast met dhr. Schotte overleggen. Die is ook een beetje ” landgenoot” en heeft ervaring hoe je weg komt met dodelijke aanrijdingen. Juridisch advise vragen bij dhr. mr. Dick. die als minister van justitie z’n “gordel” een keer niet droeg. Kijk dhr. Navarro is slimmer. die drinkt wel maar die heeft een chauffeur en een auto van “de zaak”
  Maar die auto was die niet geleend van een “kennis” ?

 17. Berthold,geweldige grap!

 18. Nog een geluk dat het onzinnige plan van Monk om Lantaarnpalen weg te halen uit rijke buurten en te plaatsen in Montana niet is doorgegaan, hij was er afgelopen weekend ongetwjfeld tegenaan gereden!

 19. Monki Dronki.

  Het blijft triest dat de rechter dit soort wegpiraten met fluwelen handschoenen aanpakt.

  Dronken van links naar rechts schuivend over de weg en met idiote snelheid staat gelijk aan het geblinddoekt in het wildeweg schieten op een marktplein.

  Wat als je kind of vrouw op de weg hadden gereden en Monki Dronki als tegenligger waren tegengekomen?

  Kan deze Colombiaan niet uitgezet worden? De FARC heeft vast nog wel een plaatsje voor hem in een naar ik hoop heel verre jungle.

 20. MFK… Schotte heeft in de gevangenis gezeten, Jamaloodin heeft in de gevangenis gezeten, Monk heeft in de gevangenis gezeten, Constantia heeft een strafblad…

  En dan kijkt men er van op dat men in het buitenland over Curacao spreekt als een corrupt boevennest?

 21. Beter op alle fronten de fout in gaan dan dat halfzachte aanmodderfokkergedoe.

 22. “Monk meldde in augustus 2011 mondeling aan het diensthoofd van de afdeling Publieke Zaken (Harold Daal) dat deze uit zijn functie was gezet en stelde hem zonder enig overleg”

  Dat was een brede PS actie die Monk deed om Asjes te helpen en met medeweten van Hemin Wiels.

  Het gaat om een pikante zaak, omdat Daal een zaak tegen de regering heeft aangespannen, omdat hij niet benoemd was in de functie van sectordirecteur Publieke Dienstverlening waarvoor hij de beste kandidaat was.. Een functie waarin ( toen Statenlid) Ivar Asjes (PS) is benoemd om hem een extra inkomen te geven, zonder dat hij er ooit zou gaan zitten (mededeling van Helmin Wiels).Zou Asjes nog steeds in die functie betaald worden?

  Tellen politici met een ambtelijk salaris (ze worden doorbetaald en “vrijgesteld”) ook mee in de lijst van “spookambtenaren”?

 23. Tja MFK en belasting betalen dat is geen goede combinatie..

  Opvallend dat een persoon als Jacob Geld D tot persona non grata werd verklaard en niemand wat zegt over deze ‘buitenlander’.

 24. Rob Blaauw van HBN Law had toen hij in kennelijke staat met zijn auto in de kreukels werd gevonden tenminste nog zijn verzekering en belasting betaald. Al was zijn smoes dat hij door medicijngebruik gecrasht was wel erg ongeloofwaardig, zeker voor mensen die zijn ‘innemende’ persoonlijkheid kennen.

  Nee, dan maakt Monk het een stuk bonter. Misschien kan Monk bij Blonk terecht, die advocaat wist ook de 3 voudig moordenaar Nelson dos Santos uit de gevangenis te houden.

 25. Al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding.
  deze monkey verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken.
  nou ja, de MFK zal hem wel ontslaan nu….
  ze kunnen geen criminelen in hun partij gebruiken.
  of vergis ik me nu?

 26. Dit zijn de mensen waar het domme deel van Curacao op stemt, dit soort verkwisters en zakkenvullende totale idioten zijn geliefd.

  Hier kunnen mensen op af studeren, echt waar.

  Dit zijn de voorbeelden, de volkshelden, maar ook degenen waar mensen bang voor zijn.

  Zolang dit soort achterlijk en dom tuig in de politiek een kans krijgt wordt het niets hier in dit land.

 27. conform de regelgeving van de LTU kan hij worden uitgezet richting Columbia

 28. Lijkt op burgerlijke ongehoorzaamheid om helemaal aan geen enkele verplichting te voldoen. Het is dat de auto zonder benzine niet kan rijden. Uiterst geschikt dus als MFK-minister.

 29. Mooi voorbeeld. Karikatuur van zichzelf in het kwadraat. Misschien nog politieke ambities meneer Monk?

 30. Direct opnieuw benoemen als minister van ‘cultuur’. Hij geeft eer aan de functie.

 31. Wippen die vent die het goede voorbeeld zou moeten zijn , compleet ontslaan en geen overheids functie meer , gelijk op de screenings lijst niet toegelaten, terug naar Colombia

 32. Señor Monk stond 10 jaar als interim-manager op de payroll van kraamkliniek Rio Canario alwaar de man per maand 10.000 NAF opstreek. En dat ging niet goed. Doch toen SOAB eens nader wilde komen kennismaken, vloog tot 2x toe de administratie spontaan in de brand. Waarna de boel praktisch op de fles ging. Hierna werd de werkeloze Monk beloond met wat Ministerschapjes. Uiteraard na een ‘positieve screening’ van het op papier en uit wat Romer-cellen bestaande Veiligheidsdienst VDC. En zo werd Monk tijdens de regering Schotte eerst minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening. En daarna van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport. Beide namens Pueblo Soberano. Of moeten we zeggen: namens MFK? Als loepzuiver ambtenaar verzond ook deze minister, in navolging van minister-collega Elmer ‘mijn geweten is schoon‘ Wilsoe, een extra liefdesbrief aan Hillary. Of ze misschien voor hem wèl de Bientu-gelden van MFK-financieerders Robbie en Francesco wilde lospeuteren. Die liefde bleek niet wederzijds. Na nog wat coup-ongein werd Monk stilletjes geloost door Wiels. En meldde zich bij de Lindberghweg-poorten van de MKF-sede. Alwaar Gerrit Carlos warmpjes liet opnemen in het ‘prominenten’ ‘Tim Reforma‘. Om geheel zelfstandig aan zijn fraaie carrière cv ‘Magnus-verdachte’ toe te voegen.

  En nu nog dronken rijdend, andere weggebruikers lastig vallen, onverzekers rondrijden, geen belasting betalen.

  Wat moet je op dit eiland doen om in de cel te belanden????

 33. Affaire-Monk

  Onder leiding van de in Colombia geboren Carlos Monk is de NPA (Lista Niun Paso Atras) op Curaçao mislukt. De NPA behaalde onder zijn leiderschap in de verkiezingen van 2010 maar 336 stemmen, waardoor de partij al haar zetels verloor. Hij stapte daarna over naar de PS.

  Carlos Monk kwam regelmatig in het nieuws, onder meer door zijn voorstellen voor gratis onderwijs vanaf de crèche tot en met de universiteit en het verwijderen van de straatverlichting uit de rijke buurten om deze te plaatsen in minder bedeelde wijken.

  In juni 2011 verving Monk de PS-minister Lia Willems-Martina als minister van Bestuur en Planning en Dienstverlening. Monk werkte voordien als “implementatiemanager” bij hetzelfde ministerie.

  Ook als minister bleef Monk regelmatig het nieuws halen. In de discussies in de Staten bleek hij niet op de hoogte van de relevante wetgeving en het onderdeel van zijn ministerie waarnaar werd verwezen in het regeerprogramma van de coalitie. Ook zou hij – evenals meer ministers – schulden bij nutsbedrijven hebben.

  Verraders. Na het onderzoek van de commissie Rosenmöller gaf Monk af op iedereen die deze commissie had geïnformeerd. Hij wilde een wet die ‘verraders’ en de media moest vervolgen. “Er zijn landen waar je de doodstraf krijgt als je zoiets doet. Niet dat wij de doodstraf willen introduceren, maar wij benadrukken dat dit een kwalijke zaak is.” Hij noemde enkele van de 40 “verraders” met naam en toenaam, verscheurde demonstratief het rapport van de commissie-Rosenmöller in de Staten en verweet Nederland dat het een staatsgreep voorbereidde. Er ontstond een actiegroep Kòrsou 40 die zich hiertegen te weer stelde, waarop Monk een rechtszaak aanspande tegen de oprichter van Kòrsou 40 omdat deze Amnesty International had geïnformeerd en een galg opstelde. Monk verloor in december 2011 deze rechtszaak.

  FARC. Tijdens een bijeenkomst van de PS zei hij: “Ik ben geboren in Colombia en als ik had gewoond in Colombia zou ik lid zijn geweest van de FARC.” (“Nan a laga sa ku mi a nase na Colombia. Mi a nase na Colombia. Si mi ta kere, ku mi lo a keda, aworaki lo mi ta den FARC.”) Dit werd breed gezien als het steunen van een terroristische organisatie in een buurland door een minister. Dat leidde tot grote verontwaardiging op Curaçao. Er werd aangedrongen op excuses. Eerst verklaarde Monk nog dat hij geen excuses zou aanbieden, maar zijn uitspraken voortaan zou verduidelijken. Uiteindelijk kwam Monk twee weken later (december 2011) toch met een rectificatie: “Het woord FARC heeft een verwarring gecreëerd over de betekenis, waarde en gewicht van de afkorting FARC in de context waarin ik mijn uitspraken heb gedaan. Ik geef toe dat ik niet voldoende zorgvuldig ben geweest in mijn formuleringen”.

  Harold Daal. Monk meldde in augustus 2011 mondeling aan het diensthoofd van de afdeling Publieke Zaken (Harold Daal) dat deze uit zijn functie was gezet en stelde hem zonder enig overleg – en tegen zijn zin – aan als programmamanager van het project Basisregistratie. Toen hij na protest toch aan het werk ging, werd het diensthoofd uit het pand verwijderd. De rechter gaf het diensthoofd gelijk in zijn bezwaar (januari 2012) “ (…) De manier waarop de minister met Daal in deze zaak is omgesprongen, is voor de rechter dan ook sterk diffamerend. Ook het besluit om hem de toegang tot het gebouw te ontzeggen en hem op te dragen om sleutel en pas in te leveren, draagt hieraan bij.” (Amigoe).

  Benoeming. Monk werd van het ministerie van Bestuur en Planning en Dienstverlening verwijderd en werd Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, nadat de PS minister Lionel Jansen daar vertrok. Net voor zijn vertrek had Monk echter Ardieth Martha-Merien benoemd tot Hoofd van Dienst van het Vergunningenloket (Bentana di Information). Die zou er met haar nieuwe functie zeven loonschalen op vooruit gaan: “Dat betekent een loonsverhoging van 5000 gulden per maand. Ze zou met terugwerkende kracht per 10-10-10 krijgen uitgekeerd, wat een extraatje van 100.000 gulden inhoudt.” (Amigoe).

  Scholen. Als minister van onderwijs bracht hij de confessionele scholen in problemen door eind april 2012 hun subsidies niet over te maken. De scholen moesten zich in bochten wringen en kosten maken om de salarissen uit te kunnen betalen. De scholen zouden hun jaarverslag te laat hebben ingediend. Dit bleek onjuist en later werd het geld alsnog overgemaakt.

 34. MFK politici en strafbladen, moeten we ons daar nog over verbazen?

  Staat deze nietsnut nog ergens bij de overheid op de loonlijst, want daar is hij natuurlijk onmogelijk meer te handhaven.

  Monk (Monki Dronki is inmiddels zijn bijnaam) valt van het ene schandaal in het andere. Zo herinner we ons nog zijn byside die een loonsverhoging van 5,000 per maand kreeg (10 schalen vooruit).

  Zielig figuur.

 35. Ach ja, zo zie je maar, het zijn feitelijk gewoon chollers!

 36. Nu snap ik het…. het was een voorbeeld functie dus tja waarom zou de rest dan ook verzekering/ wegenbelasting e.d. betalen..

  #payaso!