• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  paspoortCURAÇAO – De regering heeft de visumregels voor reizigers uit China en India versoepeld. Dit houdt in dat iedereen die een Chinees of Indiaas paspoort heeft, ook naar Curaçao kan reizen met een Canadees of Amerikaans visum. Daarnaast is het daarmee ook mogelijk meerdere keren het land binnen te treden (multiply entry).

  In overeenkomst met het Koninkrijk der Nederlanden is er daarnaast ook een complete visumvrijstelling voor de volgende zeven landen ingevoerd: Verenigde Arabische Emiraten, Albanië, Bosnië, Montenegro, Macedonië, Servië en Moldavië.

  5 reacties op “Visumregels China en India versoepeld”

  1. Het visa beleid komt rechtstreeks uit Nederland.
   Een toelatings visum wordt door de Nederlandse Ambassade in het aanvraag land bepaald niet door de immigratie van Curacao. Nederland volgt verder gewoon de Europese regels.
   Dat ze het “super” controle systeem van de USA gebruiken is inderdaad “listig” Het USA visum moet “geldig” zijn. De meeste airlines checken vooraf of een visa geldig is. En een USA visa loopt via de locale USA ambassade in het land van herkomst, met interview en al. Dus een mooi vignet in je paspoort.. en papieren Niet via een website op internet. Dat is voor niet visa plichtigen.. Zoals wij van Curacao.
   Ja er zal ook zeker wel een koppelingetje liggen. Zelfs op hato worden paspoorten gescanned. Ze zijn echt niet gek in Nederland. Die staan daar bij de gate al te wachten en weten ook al wie aankomt van Curacao.. En een eilands verordening persoonsgegevens is er niet. Dus men mag opslaan wat men maar wil op Curacao.

  2. @Charly, Er zijn Oost-Europese landen bij waar de geldstromen minder onder controle zijn. Russen zorgen dat hun geld via die landen veilig hier kan komen. De Financiele sector zal erop hebben aangedrongen vermoed ik.

   Een USA visum als norm stellen is wel listig. De Amerikanen controleren wel wie ze willen zien. Maar de vraag is hoe wij er achter komen of de USA een visum intrekt? Kunnen we die geldigheid in hun databases controleren? Kan me niet voorstellen.

   Het belang van de Emiraten moet niet worden onderschat. We hebben wel iets gemeen:

   “…the UAE is a drug transshipment point for traffickers given its proximity to Southwest Asian drug-producing countries; the UAE’s position as a major financial center makes it vulnerable to money laundering; anti-money-laundering controls improving, but informal banking remains unregulated..” (bron: CIA factbook).

   De lijst lijkt me dus logisch…

  3. @Charly
   Dat vinden ze in Nederland van mensen afkomstig van ons eilandje ook…..
   En wat brullen wij dan ??

  4. Weet men wel wat men binnen haalt door enkele van deze mensen óngecontroleerd” tot het eiland toe te laten?
   Wil niet ‘discrimineren’ maar gezien op de wereld een complete chaos heerst zou men meer moeten kijken naar wie / wat/ waar wordt toegelaten.
   Een visum is, mijns inziens, een geschikte wijze om de zaak onder controle te houden.

  5. En zijn wij dan nu vrijgesteld voor een visum voor India?