• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto AFP: Joran van der SlootCURAÇAO – Joran van der Sloot is neergestoken in de Peruaanse gevangenis waar hij vastzit. De Nederlander zou daarbij zwaargewond zijn geraakt. Dat zei zijn advocaat Máximo Altez vandaag tegen RTL Boulevard. Van der Sloot zou in zijn schouder en in zijn middel zijn gestoken.

Van der Sloot zou zijn gestoken door medegevangenen die zwaar te lijden zouden hebben onder de omstandigheden in de beruchte Challapalca-gevangenis. Volgens Altez denken de gevangenen dat de gevangenis gesloten wordt als de Nederlander sterft. Zijn dood zou tot enorme ophef leiden, denkt de advocaat.

Aanklagen
De vrouw van Van der Sloot, Leidy Figueroa, zou een bebloed shirt van hem uit de gevangenis hebben meegenomen als bewijs. De steekpartij wordt vandaag door de openbaar aanklager onderzocht. De advocaat wil de gevangenisdirecteur aanklagen voor poging tot moord.

Mishandeld
Eerder zei Altez al dat Van der Sloot door cipiers wordt mishandeld. Ook zou hij lichamelijk zeer zwak zijn vanwege zijn hongerstaking uit protest tegen zijn overplaatsing.

© Novum

3 reacties op “‘Joran van der Sloot neergestoken in gevangenis’”

 1. Waar de waarheid eindigt begint de twijfel. Conform de behandelende medici is er sterke twijfel dat de persoon in spe door derden is verwond. Meer denkt men dat hij zichzelf heeft verwond.
  Waar zekerheid eindigt en men doorgaat begint de zoek naar toeval of het geluk hebben.
  De twijfel wordt gesterkt door de schone toegebrachte wonden. zal hij het geluk hebben dat men hem geloofd? Wat zeker is, is dat zij die zich verwonden erg op zichzelf gericht zijn.

 2. Het bijbelse spreekwoord ”wie het zwaard gebruikt, zal door het zwaard omkomen” is weer volledig actueel door de levenswandel van de heer Van der Sloot.

 3. Meteen naar Nederland overplaatsen om zijn straf daar uit te laten omhem daarna meteen uit de gevangenis te laten.