• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Tweede-huis-crop-150x150CURAÇAO – Nederville Pietersz (54) gebruikte drugs en is bekend bij justitie. Het leven van Pietersz verbetert langzaam aan. Hij doet nu mee aan een woontrainingsproject en verlangt naar werk. “Ik word geaccepteerd, maar niet op de arbeidsmarkt.”

Nederville Pietersz woont samen met nog zeventien andere mannen in twee opvanghuizen van de Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie (SVP-CN). Vorige week werd het tweede huis ‘Kunuku di Perseveransia’, geopend. De bewoners tekenen een driejarig contract en krijgen hulp voor hun verslaving en psychiatrische- en sociale problemen. De deelnemers zijn vrij in hun bewegingen met als doel hen de kans te geven terug te keren naar de gemeenschap.

Luister hier naar een reportage van Belkis Osepa voor Caribisch Netwerk.

Relatie
Elk huis heeft negen kamers en gemeenschappelijke ruimten. Pietersz is tevreden met de begeleiding naar zelfstandig wonen. Ook de relatie met zijn vrouw en kinderen gaat de goede kant op. “Dit project helpt me te socialiseren en mijn leven te verbeteren.” Een ding wil Pietersz heel graag: werken. “Ik heb een inkomen nodig om te leven.”

Stempel
Volgens woonbegeleider Siani Cijntje van SVP-CN krijgen verslaafden vaak een stempel. “Men heeft de tendens om te denken: eens verslaafd, altijd verslaafd. Maar ze hebben een plek in de gemeenschap en kunnen goed functioneren. Bonaire moet daar open voor staan.” De zoektocht naar werk is ook onderdeel van de zorg van de SVP-CN. De deelnemers krijgen vanaf januari structurele professionele hulp voor hun arbeidswens.

2 reacties op “Bonairiaanse ex-verslaafden willen kans om te werken”

  1. Heeft Bonaire nog steeds geen coffeeshops naar Nederlands model? Daar zouden deze ex-verslaafden mischien aan het werk gesteld kunnen worden.Geen her-om of bijscholing nodig voor deze experts.

  2. Ja , uw probleem is uw Strafblad , dus blijft alleen maar liever in de woontrainingsprojecten
    Want een wond kan sneller genezen maar de lintteken blijft hangen in de sfeer