• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  tandartsCURAÇAO – 35 Procent van de middelbare schoolstudenten op Curaçao heeft nog nooit een bezoek gebracht aan de tandarts. Dit is gebleken uit een kwantitatief onderzoek van de University of Curaçao (UoC). Aan het onderzoek deden 461 leerlingen mee in de leeftijdscategorie twaalf tot achttien jaar.

  Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met onafhankelijk onderzoeker en mondhygiënist Yvonne Buunk-Werkhoven. De respondentengroep bestond voor 47,8 procent uit jongens en 52,2 uit meisjes.

  Resultaten
  60 Procent van de leerlingen heeft in de afgelopen zes tot twaalf maanden een bezoek gebracht aan de tandarts. Ongeveer de helft van de leerlingen gaf aan nooit klachten te hebben. Een op de zes leerlingen maakten kenbaar tandvleesproblemen te hebben en slechts een op de vijf leerlingen is ooit behandeld voor een klacht. Tien procent gaf aan vrees te hebben voor een behandeling bij de tandarts. Daarnaast bleek meer dan de helft (60 procent) niet op de hoogte zijn van het negatieve effect dat het consumeren van teveel suiker heeft op de tanden.

  www.versgeperst.com