• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker is van mening dat we zelf voor onze eigen belangen moeten zorgen en niet om hulp moeten vragen.

  Ik krijg dagelijks verzoeken van mensen die vragen om hulp, van een appartementje, tot een advocaat in Holland voor hun kinderen die in de moeilijkheden zitten, van vragen over Bentana di Informashon tot mensen die met mij op de foto willen zodat ze hun vriendje jaloers kunnen maken.

  Ik ben altijd bereid om te helpen waar ik kan, want ik heb zoveel vrienden en heb overal mijn contacten die mij vertrouwen en op hun beurt mij helpen. Op mijn beurt, help ik anderen. Het systeem werkt en ik ben altijd iedereen dankbaar die mij altijd heeft geholpen.

  Lees ik gisteren op Versgeperst dat Kolegio Dodo Palm dringend nieuw schoolmeubilair nodig heeft en dat de directrice, mevrouw Senior, ten einde raad contact heeft opgenomen met Ruth Groenewoud van de stichting Miss IQ in Alkmaar.

  Deze mevrouw zoekt in haar vrije tijd gebruikte schoolmeubilair in de hele regio, zodat ze die naar ons kan sturen en onze kinderen tenminste op een behoorlijk bankje kunnen zitten.

  Mijn vraag is waarom moeten we zo ver gaan dat wij moeten gaan bedelen bij mensen, kunnen wij daar zelf niet voor zorgen? Waarom moeten de leden van de F.O.L. in hun vrije tijd onze scholen opknappen en schilderen? Waarom doet altijd een buitenlander moeite voor ons? Kunnen we dat écht zelf niet? Waarom niet, wat is er fout aan het systeem en hoe knappen we dat op?

  Als je die vraag stelt krijg je als eerste antwoord: “Er is geen geld”. En als ik dan de dag daarvoor in de krant lees dat madam Marie Antoinette van het Curaçaohuis, dit jaar al meer dan drie miljoen over budget is denk ik: “Wat bedoelen ze dat er geen geld is, zij weet het te spenderen dus moet het ergens vandaan komen.”

  Wat is het probleem dan met dat schoolmeubilair? We hebben geen geld om de container hier naar toe te halen, een container vol schoolboeken, schoolbanken, lesmateriaal, speelgoed, kunnen we niet hier naar toe halen omdat niemand dat wil of kan betalen of is het de bekende ‘valse schaamte’ waar we zo bekend om zijn?

  Kent onze krullenbol opperhoofd van het onderwijs niemand die ze op kan bellen om te vragen of ze een container willen sponsoren. zodat de kinderen op een behoorlijke schoolbank kunnen zitten? Ik durf te wedden dat Refineria Isla gelijk bereid is om te sponsoren zodat we hen kunnen vergeven dat ze mij, en iedereen in mijn buurt, aan het vergiftigen zijn. Als ze toch volgens de minister van Volksgezondheid een voorbeeld zijn voor het Curaçaose zakenleven, laat ze dat maar bewijzen en die container hier naar toe brengen.

  Het leuke is, dat de drie clowns die zich advocaten noemen gisteren de oorlog hebben verklaard aan de Nederlandse sociale media zoals, Versgeperst, de Knipselkrant, en natuurlijk onze eigen Nederlandse correspondent van de NOS, Dick Drayer, misschien omdat deze mensen de waarheid ongezouten naar voren brengen en dingen zeggen die de rest niet durft te zeggen.

  Wat mij verbaast is dat ze de Amigoe en het Antilliaans dagblad niet in hun geraas meegenomen hebben. Of zou het zijn dat die mensen wél dure advocatenkantoren kunnen betalen en hun racistische en discriminerende beweringen zo het raam uitschoppen.

  Hier hebben wij iemand die in haar vrije tijd onze kinderen wil helpen en wij zeggen niet dat wij ‘makamba-hulp’ niet willen maar schuilen achter de woorden “We hebben geen geld”. En dit moet een onafhankelijk land worden die niets van die koloniale makambas wil hebben? Laat me niet lachen we kunnen onze eigen kinderen niet eens een behoorlijk schoolbankje geven.

  Ik blijf lachen op deze klip want nogmaals staan we internationaal voor schut want als dit in de Nederlandse media terecht komt en het verhaal over het spendeergedrag van Marie Antoinette van het Curaçaohuis bekend wordt, zullen ze het eerst zeggen: “We dachten dat ze het zelf wel konden.”

  26 reacties op “Ingezonden: Ondankbare mensen”

  1. @ Caramba. My dear merv. Zorro, white zinfandel dan maar ?

   Uitstekend idee, maar hoe vaak moet ik nog zeggen dat ik geen mevrouw ben?

  2. Entiendo.
   My dear merv. Zorro, white zinfandel dan maar ?

  3. @ Caramba. ok.voortaan alleen een Brasa dan.

   Het gevaar is te groot, dat het bij een vinger begint en eindig ik zonder hand. Nee, ik ben niet de knuffelhomo, die je zoekt dus een ferm nee tegen je voorstel. 🙂

  4. En al die ¨grote¨ (tenminste in hun ego) mannen/vrouwen op Korsou met hun zelftoegekende salarissen en onkostenvergoedingen, opgebracht door kromliggende belastingbetalertjes, zijn niet in staat om1 of 2 maal zo´n honderd gulden de man/vrouw in de pot te doen om die container over te laten komen?

  5. @ Caramba. Zorro is een man…. Broer van Zorra / Omayra.

   Weer niet helemaal goed. Hardnekkig. Niemand heeft hier onder de naam Zorra ooit gereageerd dus bestaat niet. Omayra heeft wel 1 broer, maar die heet niet Zorro. Ik ben dus niet de broer van Omayra zelfs niet de geadopteerde broer.

  6. Het probleem om deze spullen naar Curaçao te krijgen is niet het enige. Als de container gelost is moet er invoerrechten betaald worden!
   Men kan wel invoerrechtenvrij invoeren echter dat dient van te voren aangevraagd worden bij de inspectie.
   Het is in het verleden diverse keren voorgekomen dat geschonken goederen jaren op de Nieuwe Haven bij de douane zijn blijven staan daar niemand bereid was om de invoerrechten te betalen of eerst vrijstelling aan te vragen.
   De overheid zou misschien ook wat coulanter kunnen zijn.

  7. Dushi Zorra,

   Caramba, Man met vrouwelijke eigenschappen.
   Ai Siii je hebt t doorzien. Wat lief van je.
   Zorro is een man…. Broer van Zorra / Omayra
   Zoenen in t openbaar / of schriftelijk kan inderdaad niet op Curacao. Ja dat is waar. We brullen de hele wereld bijelkaar over racisme en discriminatie maar zelf… Nou je zal maar een homo Chino zijn en een snek hebben op Curacao niet waar.

   maar Ok zucht is goed, ik begrijp t, voor een persoon als u in uw positie.
   ok.voortaan alleen een Brasa dan.
   Geen Sunchi’s meer.

   Maar Biertje ? “Brightje” ?
   Alway’s look on the “Bright” side of life…. Was super reclame geweest… Maar ook dat ging weer failliet.
   Dus “imported “Brightje” ?
   Maar wel oppassen hoor. Zorg wel dat je auto papieren in orde zijn.
   🙂 🙂 🙂 🙂

  8. @ Caramba. Nee tuurlijk niet Dushi..
   Kus en Brasa pa bo.
   🙂 🙂 🙂 🙂

   🙂 Weliswaar heel schuchter en toch brutaal begin je je op het pad te begeven waarop ik je zou kunnen gaan liken vanwege de humor, maar hou je in. Laat ik nu maar heel duidelijk zijn na je foute gissing: mijn naam is Zorro en als zodanig geslachtelijk een man. Zoals je weet wordt op dit eiland op z’n minst scheef gekeken naar holebi-actviteiten in het openbaar dus neem het niet voor granted dat iedereen je humor zal waarderen. Caramba is niet als naam maar als uitroep bekend. Door het als naam met een vrouwelijke uitgang te gebruiken ben je voor mij een man met vrouwelijke eigenschappen oftewel 2 in 1 met je reactie als onderbouwing. Eigen schuld.

  9. @Zorra

   Nee tuurlijk niet Dushi..
   Kus en Brasa pa bo.
   🙂 🙂 🙂 🙂

  10. @ Caramba. Laten mevr. Zorra zich niet door saus in malingen nemen.

   Denk je dat nu echt? Dat zou de eerste keer zijn.

  11. Dames,

   Curacausenaar is een trol die zich nu weer zit te verkneukelen omdat er wéér iemand intrapt.

   SHIT, nou doe ik het zelf.

  12. @curacaoenaar, je bent echt een zielig figuur.

  13. Cura caus spelen pias ikke zeker weten hij hele goede nederlands praten en schrijven kunnen. Laten mevr. Zorra zich niet door saus in malingen nemen. En saus je moet wel cosequent blijven in taal gebruik en manier van schrijven. En “Curacausenaars die streven naar waarheid” kom op kerel.
   Waar halen jij dat nu weer van danen.
   Vino tinto ?? Merloot je want je willen nemen iedereen in t ootje.

  14. @ Curasausenaar. Ha , nu snap ik het !!

   Denk je dat nu echt. Dat zou dan de eerste keer zijn.

  15. Ha , nu snap ik het !!
   Nederland sturen altijd oude spullen voor Curaçao om door te gaan met hun spel dat Curaçaose diploma altijd minderwaardig blijven
   Terwijl dat de Nederlander blijven wel samenlopen met de ontwikkelingen van modern technologie

  16. macamba, als ik iets niet snap vraag ik om verdere uitleg, als ik het wel snap probeer ik het aan nietsnappers uit te leggen. In jouw geval zeg ik dan wie heeft die belabberde overheid in Forti geplaatst. Voor het geval je het niet snapt, het volk van Curaçao.

  17. Yui korsow@

   Je snap en weet ook wie ik bedoel ,maar bij deze .
   Ik bedoel die belabberde overheid die we hebben.

  18. Als het om een container met carnaval spullen zou zijn gegaan was het de volgende dag al met een express verzending vertrokken. Prioriteiten van het volk.

  19. Mijn vraag, wat kost dat, stel ik aan macamba.

  20. Curaçaoër zijn helemaal geen ondankbare mensen maar we streven naar waarheid !!
   1 ) Als je iets doet met je rechterhand dan hoeft je linkerhand niet weten
   2 ) Als je wil iets geven , geven in de naam van God en niet om voor het publiek
   En nu waarom heeft de Donateur eerst via Internationale media haar hulp gepubliceerd in plaats van direct gecommuniceerd met onze Minister van Onderwijs
   Zeker weten dat haar wens was om een standbeeld van haar te verplaatsen op die schoolterrein

  21. @ macamba, nog geen hele maand loon “container 20 voet kost dacht ik 5.000,–$” die de regering al drie jaar aan de luiaard, lapzwans, klaploper Norbert George uit betaald.
   Schande is het.En wat te denken van al die klaplopers die met onbekend verlof thuis zittende ambtenaren.

  22. Wat dat kost ? Aan wie stel je die vraag eigenlijk ?

  23. Goed gezegd, niks aan toe te voegen.

  24. Wanneer de raad van commissarissen en directeur van het nieuwe olie en gas bedrijf 1 maand hun salarissen afstaan kan men zelfs nieuw spul kopen.

   Waarom moet een bedrijf, dat geen activiteiten heeft en voorlopig ook niet zal hebben, zo zwaar worden opgetuigd, met waarschijnlijk weer torenhoge salarissen.
   Maar ja, Jasjes wil zijn vriendjes er weer warmpjes bij hebben zitten met de kerst dus dan is dit een prima oplossing.

   In de tussentijd hebben de kinderen geen stoelen of tafels in de klas, maar bij de volgende verkiezingen kiest het volk weer massaal voor deze uitzuigers.

  25. Moet wel eerlijk zeggen ,wat mij net te binnen schiet,ik heb in het verleden ook les gegeven op een school voor moeilijke jeugd.
   Toen ik daar een keer in de kelder van de school belande lag daar ook ongeveer een container aan leer boeken ,zag er allemaal prima uit ,hele stapels met dure bosatlassen en noem maar op.
   Dat lag er al jaren dus er moet ook wel iets mee gedaan worden natuurlijk .

  26. heel erg allemaal,wat kost nou een container verschepen.