• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Novum/AP: Joran van der SlootCURAÇAO – De advocaat van Joran van der Sloot heeft het Openbaar Ministerie gisteren om een onderzoek gevraagd omdat de situatie van zijn cliënt in de Challapalca-gevangenis onhoudbaar zou zijn. Dat laat raadsman, Máximo Altez weten.

“Joran wordt met de dood bedreigd. Hij en andere gevangenen worden systematisch mishandeld”, zegt zijn vrouw Leidy Figueroa. Zij heeft haar man zondag nog in de gevangenis bezocht. Vandaag reist zij weer af.

Naakt geslagen
Figueroa heeft van Van der Sloot gehoord dat gevangenen midden in de nacht naakt worden verzameld en geslagen. Van der sloot is volgens haar nu de enige buitenlander in de strafgevangenis, waardoor hij het middelpunt van de mishandelingen zou zijn. Hij werd onlangs overgeplaatst vanwege slecht gedrag. In Challapalca zou bovendien geen elektriciteit en stromend water zijn.

Overplaatsing
De Nederlander heeft inmiddels aan verschillende instanties gevraagd om overplaatsing naar een andere gevangenis. Ook wil hij teruggave van papieren en kleding die van hem zijn afgepakt. Een brief van Van der Sloot waarin hij de misstanden aankaart is ondertekend door medegedetineerden.

Geen reactie
Gevangenisautoriteit INPE weigert na herhaaldelijke verzoeken te reageren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag liet weten geen uitspraken te doen over detentie-omstandigheden van individuen, maar zegt de ‘vinger aan de pols te houden’. Van der Sloot krijgt consulaire bijstand.

28 Jaar
Advocaat Altez verwacht over een week antwoord van justitie te krijgen. Van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de studente Stephany Flores. Hij zit sinds medio 2010 in hechtenis.

© Novum

7 reacties op “Advocaat naar OM om ‘onhoudbare’ situatie Joran”

 1. If you can’t do the time, don’t do the crime… Joran krijgt wat hij verdient lijkt me.

 2. Ach Joran toch… nu slechts nog 24 jaartjes brommen… dan ben je vrij om uitgeleverd te gaan worden aan de USA. Polunsky is een goede optie.

 3. Zit deze bastaard eindelijk eens op de goede plek waar hij thuis hoort na al dat leed wat hij heeft aan gericht, voor hem geen millimeter medeleven.

 4. Is ook niet slim om in Zuid Amerika iemand te vermoorden..

  One bridge too far!

 5. Lekker laten zitten, had hij van zich van tevoren moeten bedenken wat hij deed. De familie van zijn slachtoffers heeft veel meer te lijden. Smerige hond, hij verdiend niet beter.

 6. Idd tranen in m’n ogen van geluk.
  Goed nieuws dit! Dit is namelijk wat hij verdiend. Even 28 jaar lang volhouden Joran!

 7. Tears in my eyes !