• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  RechtzaakCURAÇAO – Het Gerecht heeft vandaag de 29-jarige C.A. R-B. veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Dit vanwege doodslag. Op 6 juni zette hij zijn auto in als moordwapen en reed hij Francisca Amanda (51) dood. Dit gebeurde ter hoogte van tankstation Hanenberg.

  Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar geëist. De straf viel lager uit vanwege de ‘depressieve en eenzame toestand’ van R-B. Volgens het Gerecht zal ‘het ondergaan van gevangenisstraf daardoor bijzonder zwaar zijn’.

  Moordwapen
  Op de bewuste dag reed hij omstreeks 23.00 uur, met een blauwe Chevrolet Equinox, zes keer een Kia Rio van achteren aan. Ter hoogte van benzinestation Hanenberg stapte de medepassagier Amanda uit. Aldaar overreed hij haar.

  Verwondingen
  Uit het pathologisch rapport bleek dat Amanda veel verwondingen had. Ze had meerdere schaafwonden, gebroken ribben, afgebroken tanden en een gescheurde schedel. Ze overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

  Alcohol
  R-B. reed na het ongeluk weg maar kwam kort daarna tot stilstand door een technisch mankement aan zijn auto. Hij probeerde zich schuil te houden. De politie wist hem toch te vinden. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed van alcohol was.

  ‘Selectieve amnesie’
  “De verdachte heeft, zo stelt de rechter in het vonnis, geen verantwoordelijkheid genomen voor hetgeen hij heeft gedaan. Naar eigen zeggen kan hij dat niet doen omdat hij niet meer weet wat er gebeurd is. In het over hem uitgebrachte psychiatrisch rapport wordt gesproken over ‘selectieve amnesie’ bij de verdachte en wel in die zin dat hij geen herinnering heeft aan hetgeen gebeurd is, als gevolg van het feit dat hij onder invloed was van alcohol en als gevolg van ‘ontkenning’ en verdringing”, aldus het OM.

  3 reacties op “Negen jaar celstraf voor doodrijden vrouw”

  1. En Nelson dos Santos dan?

   Is het zonder rijbewijs met absurde snelheid dood rijden van DRIE mensen dan minder erg?

   Nelson dos Santos loopt overigens nog steeds vrij rond, terwijl de cel van Brian Mariano toch echt sinds diens veroordeling tot 1 jaar cel wegens drugshandel leeg heeft gestaan.

  2. 9 jaar doodrijden van 1 persoon. Dan zou Nelson DS toch 3×9 27 jaar moeten krijgen?

  3. Is levenslange opsluiting voor zo’n gevaarlijk.. niet meer op zijn plaats? Waarom met allerlei ‘zielige’ praatjes deze zeer ernstige feiten weer eens voor een deel goed proberen te praten?