• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

 VBCCURAÇAO – Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) vindt de huidige situatie rondom het zorgverzekeringsstelsel zorgelijk. De aanname van de reparatiewet basisverzekering (bvz) leidt volgens hen niet tot een structurele verbetering van de financiële situatie.

“Met het aannemen van deze reparatiewetgeving geven de bestuurders en parlementariërs het signaal de reeds in een depressieve toestand verkerende economie bewust te willen verergeren. Hoe is het anders te verklaren dat voorstellen zoals de uitbreiding van het voorzieningenpakket, het afschaffen van de nominale premie (82 gulden) en het verminderen van de premies (van 10 procent naar 6,5 procent) voor gepensioneerden, worden geïntroduceerd wetende dat het BVZ-fonds reeds met grote tekorten kampt”, stelt de VBC.

Dooddoener
Premieverhoging en dus lastenverzwaring is volgens de VBC een ‘dooddoener die economische groei de das om doet’. Een gezonde BVZ zou gecreëerd kunnen worden door een goed overleg waar onder meer sociale partners bij worden betrokken, stellen ze. Het besluit zou nu vooral gebaseerd zijn op ‘politiek populisme’. De VBC vreest dat er wederom sprake zal zijn van onverantwoord financieel beleid en beheer.

AZV
De Algemene Ziektekostenverzekering (AZV) zou volgens de vereniging oplossing bieden. Op die manier kan er een betaalbaar pakket worden aangeboden door met elkaar concurrerende verzekeraars. Dit zou gefinancierd moeten worden via een nominale premie.

5 reacties op “VBC: ‘Reparatiewet biedt geen structurele oplossing’”

 1. de leden van VBC kunnen ook meer salaris betalen zodat de werknemers wel in aanmerking komen om hun BZV te betalen.
  is een schande dat er volgens de CBS Census meer dan 18.000 werkende mensen minder verdienen dan 1500,00 gulden

 2. Bvz zal nooit levensvatbaar zijn wanneer: :
  25% ligt onder een boom
  25% werkt zwart als tuinman, schoonmaakster, etc. etc.
  25% draagt minimaal bij door minimaal inkomen / opleiding
  25% alle lasten moet dragen
  Ja toch?

 3. Wel een beetje laat VBC nu de besluitvorming al heeft plaatsgevonden, cursusje lobby’en voor de heren?

 4. Uitsluitend verzekeringen aan de particuliere markt overlaten. Tekort is in een klap opgelost. Geef mensen hun eigen verantwoordelijkheid terug.

 5. Alleen een nominale premie lijkt me niet zo realistisch van het VBC. Dan eindigt 80% onverzekerd, lost ook niets op.