• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  RechterCURAÇAO – Een 44-jarige man uit Aruba heeft van de rechtbank in Zutphen het voordeel van de twijfel gekregen en komt volgende week vervroegd vrij. Justitie wilde dat zijn vrijlating werd uitgesteld omdat de man zich in de gevangenis had misdragen.

  De Arubaan is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor onder meer vernieling en diefstal met geweld. Hij heeft twee derde van zijn straf uitgezeten en komt dus in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

  Vrijlating
  Het Openbaar Ministerie had gevraagd de vrijlating met vier maanden uit te stellen vanwege misdragingen in de gevangenis. Volgens de reclassering is de kans op herhaling bovendien groot. De directie van de penitentiaire instelling in Vught waar de man vastzit vindt wel dat de man op vrije voeten gesteld kan worden.

  De rechtbank oordeelt dat de man zich niet zo ernstig heeft misdragen dat zijn vrijlating moet worden uitgesteld. Bovendien is hij in de gevangenis al gestraft voor zijn faux-pas. Ook heeft de reclassering zich te veel gericht op het verleden van de Arubaan en maakt ze niet goed duidelijk waarom de kans op herhaling groot zou zijn.

  © Novum

  www.versgeperst.com