• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Sint MaartenCURAÇAO – Ook Sint Maarten sluit zijn grenzen voor reizigers uit landen die door ebola zijn getroffen. Dat meldt de krant The Daily Herald. Mensen die korter dan 21 dagen geleden zijn afgereisd naar een land waar ebola heerst, worden niet toegelaten.

  Het gaat hier om reizigers uit Guinee, Liberia, Sierra Leone en de Democratische Republiek Congo.

  Besluit
  Dit besluit is genomen op advies van het ministerie van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid. Minister van Gezondheid, Cornelius de Weever, liet via een verklaring weten dat het reisverbod van kracht blijft tot de gebieden ebola-vrij zijn verklaard door de World Health Organisation (WHO). Het verbod heeft ook betrekking op cruiseschiptoeristen. “Ook zij komen niet aan wal, indien ze binnen dit profiel passen” aldus de Weever.

  Inwoners
  Inwoners die onlangs zijn afgereisd naar een ebolagebied mogen terugkeren. Wel worden ze minimaal 21 dagen in quarantaine gehouden. De incubatietijd is namelijk 21 dagen.

  Hato
  Op de luchthaven Hato wordt er sinds kort ook gescreend op ebola. Aan reizigers wordt gevraagd of ze onlangs zijn afgereisd naar een ebolagebied.

  www.versgeperst.com