• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Emmanuel-Pantophlet-LB-300x165CURAÇAO – Het kersverse parlementslid van Sint Maarten, Christopher Emmanuel, wordt spoedig in kort geding voor de rechter gesleept wegens belediging en laster. Dit heeft advocaat Cor Merx names zijn cliënt E.T.M. meegedeeld. Zo schrijft Caribisch Netwerk.

  Emmanuel verklaarde vorige week in het parlement dat hij een enorme geldsom aangeboden had gekregen voor zijn parlementszetel van ‘een grote politieke partij’. Algemeen wordt aangenomen dat hiermee de Verenigde Volkspartij (UP) van Theo Heyliger wordt bedoeld – andere grote partijen zijn er niet.

  Immuniteit
  Emmanuel informeerde voor hij zijn verklaring aflegde nog naar zijn immuniteit als lid van het parlement. Later vertelde hij het verhaal op straat rond en daarbij is kennelijk ook de naam genoemd van E.T.M. – waarmee vrijwel zeker Etienne ‘Toochie’ Meyers, de broer van UP-fractievoorzitter Franklin Meyers wordt bedoeld.

  Ondervraagd
  Emmanuel is vorige week ondervraagd door rechercheurs van het Recherche Samenwerkings Team RST. Dit is naar alle waarschijnlijkheid een oriënterend vooronderzoek geweest, om uit te vinden of Emmanuel’s bewering een grond van waarheid bevatten.

  Geen reactie
  Het parlementslid zelf heeft verder niet gereageerd op zijn ondervraging door de RST en op vragen naar het waarheidsgehalte van zijn aantijgingen. Het kort geding is in voorbereiding, maar een datum voor behandeling door de rechtbank is nog niet bekend.

  www.versgeperst.com