ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker wil vandaag wat kwijt over het nieuwe ‘olie-avontuur’ van premier Ivar Asjes.

Kijk ik op de Knipselkrant net zoals 43 duizend anderen en wat zie ik, een foto van het nieuwe avontuur van Asjes die hij vol trots ‘Ofisina di Gas i Petroli’ noemt. Daarachter staat een legertje commissarissen die de boel in de gaten moeten gaan houden.

Het eerste wat ik dacht was, als ik Asjes zo zie kan ik snappen dat er veel gas aanwezig is maar olie? Ik begon gelijk argwaan te krijgen toen er vragen gesteld werden over de boortoren die voor de kust banjerde. Er werd gevraagd of ze aan het kijken waren of er olie aanwezig was en als antwoord kregen ze dat ze een nieuw onderdeel aan het testen waren. Daarna kwam Asjes gelijk met dit voorstel.

Trouwens, wat ook nog frappant is dat de Petroleumlandsverordening nog niet door de staten gepasseerd is en dat ze nu echter al vijf commissarissen hebben, een soort werkverschaffing op niveau dus óf werkeloze vriendjes uit de put helpen dat kan ook. Zo heb je een stel ja-knikkers die alles voor je doen, ook vuile zaakjes opknappen.

Maar we hebben wel degelijk olie-experts hier op het eiland, want ik weet nog dat er op Scharloo een fabriek stond die ‘Zeta di Oro’ heette en slaolie produceerde, dus we hebben de kennis in huis.

Ik vroeg mij gelijk af wat ik moet doen om ook zo’n droombaan te krijgen, zodat ik mijn pensioen aan kan vullen, want ik ben nét te rijk om dood te gaan.

Doet mij denken aan die 76 ambtenaren die thuis zitten en elke maand mooi hun salaris gestort krijgen of Fraudelyn in het Curacaohuis die met haar straatmentaliteit in tien maanden al een miljoen over budget is. Asjes houdt haar echter nog steeds de hand boven het hoofd. Het doet me ook denken aan een spookambtenaar die achttienduizend gulden per maand krijgt en die nu een gouden handdruk eist omdat hij bijna drie jaar thuis heeft gezeten.

Dus aan liquide middelen hebben we geen tekort want we spenderen meer dan Bill Gates op een slechte dag.

Dus mensen doe mij een plezier als jullie toch de directeur van het Curaçaohuis naar België sturen, wil ik solliciteren voor die vacature. Ik heb een cv die wat mooier en indrukwekkender is dan die van Fraudelyn. Geloof me, als zij cv’s kan maken, kan ik het beter. Ik heb begrepen dat een van de vereisten is je kop houden en de cheques tekenen, zelfs dat kan ik ook!

Ik blijf lachen op deze klip want nou heeft Asjes last van gas en smeerolie!

5 reacties op “Ingezonden: Asjes zoekt smeerolie!”

 1. Hoogst waarschijnlijk is er inderdaad op ons plat geen olie of gas te vinden. En zou het er zijn dan ligt het vreselijk diep. Geologisch is de plaat structuur verkeerd ook om opslag te kunnen bieden.
  http://www.jsg.utexas.edu/lacp/

  Er is een enorm geologisch onderzoek gaande over reserves in onze region.
  Trinidad Tobego en vooral Haitie en de Dominicaanse republiek hebben alle aandacht. Wij niet. Cuba had plannen maar gaat ook voorlopig niet eens drillen. Let wel als er iets zou zijn dan waren we allang overspoeld met amerikanen. Net zoals gebeurde met Haitie Maar de VS zijn druk met schalie gas en olie de urgentie om bij ons te gaan zoeken is bijzonder laag.
  Prijzen zakken nu zelfs..

  We hebben wel een van de grootste voorraden in de Caribbean…
  http://www.eia.gov/countries/regions-topics.cfm?fips=cr
  Maar dat is de rafinaderij..

  Venezuela gaat 20 miljard$ uitbreiden op raffinage gebied … Maar dus mooi niet op Curacao.
  http://www.jsg.utexas.edu/lacp/2014/10/venezuelas-pdvsa-to-invest-20-bln-to-boost-refining-capacity/
  The plans include doubling the capacity of the 146,000 bpd El Palito facility and boosting capacity of the 187,000 bpd Puerto la Cruz refinery by 20,000 to 25,000 bpd.
  Venezuela kijkt overal om uit te breiden maar niet hier…
  En daar hoor je niemand over… Ze vragen zeker te veel geld hier.En als je al het echte personeel moet invliegen tja..
  http://www.geni.org/globalenergy/library/national_energy_grid/cuba/carib.shtml

  Dit is weer de zoveelste truuk om overheids geld weg te sluizen. (lees stelen) Er moeten weer bestuurders worden aangewezen commissies en onderzoeken. Buitenlandse adviseurs. Allemaal manieren om geld weg te sluizen. Net als met het huren van overheids gebouwen of aankopen van grond en gebouwen van het hospitaal bijvoorbeeld.

  Het zijn “artiesten” onze politici.. alles is show. Er komt niks zinnigs uit het gaan alleen over zelf verrijking en eigendunk.

  Natural gas dat is er wel vooral nadat de heren en dames politici “artiesten” weer eens uitgebreid hebben “vergadert” lees “getafelt” maar wel op onze kosten.

 2. Er is geen olie of gas op Curacao of in de wateren rond Curacao. Curacao is een vulkaan.
  De heer Wiels is geen deskundige op welk gebied dan ook in de olie industrie, zelfs niet op het gebied van raffinage. En wat een geld heeft hij Curacao gekost, ongelooflijk

 3. Ik stel voor een vereniging van IGLO – bouwers op Curacao in het leven te roepen

 4. RVC met Werner Wiels (zegt al genoeg), Rupert Arrindell ( Deze meneer is al lid van de RVC van RdK maar niemand weet wat hij doet), Fausto Balentien (wilde 3 jaar geleden nog airline Transcuracao airlines oprichten.. toch wat anders), Arthur Nieuw is ook een landsdienaar.. Belangenverstrengeling?

 5. een investering voor eigen toekomst en de gouden handruk al zeker gesteld