Nicolas MaduroCURAÇAO – De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft aangekondigd corruptie binnen het politiekorps grondig aan te pakken. Dat meldt de Britse omroep BBC. Volgens Maduro zijn er agenten betrokken geweest bij de moord op Robert Serra (27), een parlementslid van de regerende socialistische partij in Venezuela.

Serra werd op woensdag 1 oktober om het leven gebracht. Hij werd samen met zijn partner Maria Herrera dood aangetroffen in hun woning. Beiden hadden meerdere messteken aan hun lichaam. Serra was een van de jongste parlementsleden. Hij stond bekend om zijn inspirerende speeches en werd gezien als een veelbelovende jonge leider.

Revolutie
Maduro pleit voor een revolutie van het politiekorps. “Dit wordt uitgevoerd zonder vertragingen en excuses”, aldus de president tijdens een persconferentie. Hij zei vandaag dat er een commissie in het leven wordt geroepen die zich bezig gaat houden met de transformatie van het korps.

Moordenaar
Maduro beweerde daarnaast dat de identiteit van de personen achter de moord op Serra, bekend is. Een groep agenten zou volgens hem de moord hebben gepleegd in opdracht van terroristische groepen, die aangemoedigd zijn door Venezolaanse extreemrechtse groeperingen en de Colombiaanse paramilitaire maffia. Dit met als doel de Venezolaanse regering te destabiliseren. Er zijn inmiddels negen aanhoudingen verricht. Drie verdachten zijn echter nog voortvluchtig.

www.versgeperst.com