• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  pinautomaatDe 47-jarige Roemeen D-A.P. die woonachtig is in Colombia, is vandaag veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf. P. heeft meerdere rekening geskimd op Curaçao. Hij was speciaal naar ons eiland afgereisd om met valse bankpassen geld van meerdere rekeningen te pinnen bij verschillende betaalautomaten.

  P. verklaarde zelf dat ‘de controle op vervalste bankpassen alhier niet optimaal is’. De relatief hoge straf werd opgelegd vanwege de ‘forse schadepost’ voor de bank, aangezien de rekeninghouders ‘geheel of gedeeltelijk schadeloos worden gesteld’. Ook moet hij een geldboete van 2650 gulden betalen aan Banco di Caribe.

  Niet opdagen
  Zijn voorlopige hechtenis werd geschorst onder de voorwaarde dat P. een bedrag van vijftienduizend dollar betaalde. De Roemeen diende zich daarvoor wel beschikbaar te stellen voor Justitie en medewerking te verlenen. P. kwam echter niet opdagen tijdens de zitting. Het geld is verbeurd verklaard.

  2 reacties op “Skimmer veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf”

  1. Je kan ook 3 mensen doodrijden en je krijgt minder straf.
   Zelfde verhaal als 3 jaar geleden toen Engelse skimmers ook werden opgepakt en de rechtzaak in eigen land mochten afwachten. Toen kregen ze gevangenisstraf die zal worden opgelegt als ze weer voet op Curacaose bodem zetten.

  2. Wat was de forse schade post eigenlijk, had hij misschien z’n boete al terug verdient ??

   Ze laten die guy vrij op “borg tocht” borg tocht ??? Een Roemeense Colombiaaan vrij laten op brogtocht. kiko…
   Wike pedia
   Uit een onderzoek in 2000 onder rechters-commissarissen van de 19 Nederlandse kabinetten bleek dat er in 12 kabinetten nooit van de borgsom gebruikgemaakt was en in de andere kabinetten slechts sporadisch, uitsluitend door draagkrachtige verdachten.[1]

   Zeker betaald met valse dollars ??
   Paspoort ingenomen was natuurlijk ook vals ? Het echte paspoort was bij een kennis onder gebracht. Dus we weten waarschijnlijk niet ees wie die guy echt was.

   En die is nu natuurlijk allang weer terug in Colombia. Met het vliegtuig…
   Na vrijlating vast afgezet voor de deur bij Hato.. Politie bewaking met Shuttle service.

   Die verteld nu in Colombia aan z’n vriendjes dat je hier makkelijk kan stelen en je kan (met winst) gewoon weer weg als je wordt gepakt.
   Je gaat s’ochtends vroeg uitgebreid pinnen en je loopt vervolgens de bank in en je doet binnen een moneygram naar Colombia… Of je gaat naar de eerste de beste western union en hoppa. Pas na 16:00 worden de saldo’s bijgewerkt en de meeste mensen merken pas dagen later dat het mis is. Waarschijnlijk ging het zo makkelijk dat hij te lang bleef.

   Justitie vind het allang best want opsluiten is zo duuurrr…..niet waar.
   We besparen geld als we ze weer lost laten….
   Als je drie mensen dood rijd dan of het land grof oplicht duurt het een jaar voordat je voorkomt en de straf is ook maar een jaartje of zo dus ja wat wat moet je hier nu mee.

   De banken willen vast niet dat die guy echt uiylegt aan iedereen in koraal specht hoe makkelijk het is om te stelen en zijn allang blij dat het niet algeeen bekend werd. Ze verhogen gewoon de kosten van het pinnen met een kwartje of zo.
   En ja.
   Wie betalen weer de rekening. ja hoor de belasting betalers….