• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SLMCURAÇAO – De Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM is vandaag door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot het betalen van een boete van 7800 euro. Twaalf passagiers hadden een zaak aangespannen wegens vertragingen. Dat meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd.

De luchtvaartmaatschappij beriep zich op buitengewone omstandigheden, maar dit werd door de rechter verworpen.

24 Uur
De twaalf passagiers hadden in 2012 een vlucht geboekt van Amsterdam naar Paramaribo, die een vertraging van meer dan 24 uur had opgelopen. Volgen de EU-regelgeving heeft een passagier recht op 600 euro compensatie bij een vertraging van minimaal vier uur op onder andere Mid-Atlantische vluchten.

Geen compensatie
In 2013 werd er een onderzoek uitgevoerd door de inspectie Leefomgeving en Transport. Zij concludeerden dat er sprake was geweest van ‘onverwacht veiligheidsprobleem’. Het beroep op buitengewone omstandigheden werd gegrond verklaard, waarop de luchtvaartmaatschappij geen compensatie uitbetaalde. SLM moet nu alsnog dokken.

3 reacties op “SLM betaalt 7800 euro boete wegens vertraging”

 1. Het zou wel eens helemaal fout kunnen uitwerken als deze wetgeving waar Europese luchtvaartmaatschappijen onder vallen, ook zou gaan gelden voor Insel.
  Heerenveen zou de tickets natuurlijk onbetaalbaar kunnen maken (LOL meteen ook al klanten gedagzeggend)
  Trouwens, SLM is zo klantvriendelijk consequent de schadebetalingen altijd ernstig te traineren. (bij ernstige vertraging € 600) Helaas voor hun, Europese Hof heeft de gebruikelijke “overmacht”-smoes volmondig afgewezen.
  Ook leuk, als een passagier bij testcase gaat procederen en argumenteren dat Insel een (binnen het Koninkrijk) onder het Europese regime vallende maatschappij zou zijn.

 2. @Vito, ALs je het over Insel Air hebt dan kan Curacao dat invoeren hoor!

 3. Ben benieuwd wanneer de regering van het Koninkrijk deze vertragingswet ook invoert voor vluchten in het Koninkrijksgebied. Soms sta je ook uren zonder mededeling te wachten op vluchten na het buitenland. Er zijn geen wetten waar je je frustraties kan botveren op de luchtvaartmaatschappijen.. De tickits naar de eilanden zijn al zo duur maar de service een wasse neus.Dus snel invoeren op Curacao.