• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KLMCURAÇAO – Het voortbestaan van Air France-KLM hangt aan een zijden draadje, aangezien de luchtvaartmaatschappij afstevent op een technisch faillissement. Om het bedrijf in de lucht te houden, moet Air France-KLM flink in eigen vlees snijden.

De kosten moeten met wel twintig procent omlaag, zo stellen bronnen vandaag in De Telegraaf.

Cruciaal
Volgens de ingewijden worden de komende weken ‘cruciaal’ voor het voortbestaan van het Frans-Nederlandse fusiebedrijf. Personeel en vakbonden vrezen volgens de krant massaontslagen. Die zouden vooral bij het Franse deel plaatsvinden, maar ook het Nederlandse KLM komt vermoedelijk niet ongeschonden uit de strijd, zo verwachten ze.

Concurrentie
In totaal zou het concern duizenden banen moeten schrappen in een poging de concurrentie van Europese budgetmaatschappijen en goedkope Arabische vliegers het hoofd te kunnen bieden. De bestuurders en toezichthouders van het bedrijf zouden morgen de volledige dag hebben ingeruimd om over de maatregelen te spreken.

Topman
De kersverse topman van KLM, Pieter Elbers, wil in de krant niet reageren op de geruchten over de grootschalige reorganisatie. Elbers, die twee weken geleden Camiel Eurlings opvolgde, wacht daarmee totdat Air France-KLM op woensdag zijn kwartaalcijfers presenteert. Door de Franse pilotenstaking, die mogelijk een half miljard euro kostte, zijn die naar verwachting alles behalve rooskleurig.

© Novum

29 reacties op “‘Air France-KLM in zeer zwaar weer’”

 1. @Zorro. Hallo zorro ben je nog steeds bij je standpunt gebleven van 06-03-2015 of ben je van mening veranderd. KLM zit niet meer in zwaar weer maar in een tyfoon toestand en veel ergere situatie.Ik ben benieuwd hoe ze de KLM/AF schip gaan redden uit dat tyfoon. Jullie zijn stil gebleven na mijn kritiek. Boeiend.

 2. De samenwerkingsafspraken met AlItalia worden in 1917 afgebroken. De Britten gaan ook stunten met vliegprijzen tussen Engeland en Schiphol. Dus KLM-Air France verkeren nog dieper in onweer. Qaatar-Air neem zelf zijn eigen passagiers mee uit Engeland. Verder heb je nog steeds de strijdt tussen ArkeFly en KLM voor de transatlantische vluchten naar de antillen of cariben. Ik ben benieuw hoe deze vlucht oorlog zal eindigen. Van € 650 kan je nu heen en terug vliegen 8 dagen of langer voor € 450. De realist begin zijn gelijk te krijgen. Sukses

 3. Goed zo, Vito, volg je hart….want dat klopt 🙂

 4. Corr. mee bezig is.

 5. Beste Zorro bedankt.Eigenlijk snap ik niet waar personages als Lucas mee bezig. Is hij uit om taalfouten van criticasters te corrigeren. Verander de wereld begin bij jezelf. Ik ben geen Nederlandse -taaldeskundige. Als je daarmee begint daan is wel aan iedereen wat te verbeteren. Het onderwerp is “Air France-KLM in zwaar weer “. Ik ben een Curacaoenaar geboren en getogen dus opgevoed en total gesocialiseerd met de Curacaosetaal. het Nederlands is voor mij een vreemde taal en toch doe ik de moeite om het zo goed mogelijk te schrijven zodat de lezer begrijpt wat ik wil overbrengen. Zelfs de professoren maken lelijke taalfouten, wie ben ik om anderen te corrigeren. Dus schoenmaker hou je bij je leest. Mensen laten wij terug gaan het onderwerp en iedereen de vrije ruimte gunnen om zijn ding op papier zetten. Laten wij het gezellig houden.

 6. Tuttuttuttut…dames, wel bij de les blijven 🙂

 7. KLM is toch die maatschappij die de klanten die willen vertrekken vanaf Curacao als start een paar honderd gulden meer rekent, dan met vertrek Amsterdam. Voor exact dezelfde vlucht maar dan in omgekeerde richting. En daar moet ik medelijden mee hebben? Hebben ze met de bewoners van Curacao toch ook niet: die worden uitgeknepen.

 8. @ Beste Zorro,

  Je begrijpt het zelf wel he dat sommige mensen niet een discussie aandurven.
  Deze “Vito” heeft belachelijk veel geschreven in deze discussie maar opeens als ik hem iets vertel is de discussie afgelopen. Hilarisch.

  Ik baseer me op feiten.

  Niet op “waarnemening op de actuele informatie uit de diverse media uit Holland en mijn eigen kennis.”

 9. @ Vito. Ik baseer mijn waarnemening op de actuele informatie uit de diverse media uit Holland en mijn eigen kennis.

  De media zijn bepaald niet de meest betrouwbare bronnen. Het lijkt mij toe, dat Lucas betere papieren heeft dan jij of ik moet het wel heel erg mis hebben.

 10. Beste Lucas ik wil me niet voor de domme houden. Als jij dat wil dan doe jij dat maar. Ik baseer mijn waarnemening op de actuele informatie uit de diverse media uit Holland en mijn eigen kennis. Als jij het idee heb dat jij het beter weet dan iedereen dan doe jij maar je best. In respecteerd ieder’s mening en visie over deze ontwikkeling. Einde discussie.

 11. Beste Vito met respect voor je mening zeg ik : je hebt geen flauw idee waar je het over hebt.
  Arkefly een concurrent?. Ik zit heel dichtbij de top van KLM (familie) en ik kan je zeggen dat Arkefly echt geen concurrent is. AF/KLM concern heeft het laatste jaar 250 miljoen verlies gedraaid, was het niet voor de staking AF dan hadden ze 250 miljoen in de plus. And just so you know het is 1 bedrijf met een tak KLM en een tak AF. Zonder AF was KLM allang opgeslokt door de grote jongens. En de routes waar geld aan wordt verdient is New York en ASIA, de rest is voor spek en bonen…. doe je research dan kom je achter dezelfde feiten.

 12. Mijn richtingsgevoel zegt me, dat het alle kanten op kan 🙂 !!!

 13. Binnenkort krijgt KLM zware concurrentie van arkeflight met zijn drealiner, die de trans-atlantsiche route meerdere keren per week zullen gaan vliegen voor €650 vlucht en hotel.. Ben benieuwed wat er over blijft met nationale maatschappij. KLM nog steeds in harde strijdt met pursers en stewardessen voor honderden ontslagen van personeel om het bedrijf financieel solvabel te maken. Zoals ik ooit heb geschreven de concurrentie van de Ver Emiratten niet te vergeten met hun goedkope vluchten naar schiphol.

 14. Beste Lucas. Jij mag het wel grappig vinden hoe mensen hierop reageren maar het is helemaal niet grappig hoor. De toekomst van Air-France en KLM hangen echt aan zijde draadje hoor. De KLM had beter moeten uitkijken eer over waren gegaan tot een fusie met Air-France. Het was eerlijk gezegd een mislukte fusie. Ze wilden een grote gigant worden om alle ndere luchtvaartbedrijven kapot te maken ten gunste voor hun alleenrecht maar kwamen bekaait van af. De Ver. Emiraten doen het ook niet slecht toch..Nu moeten ze gaan terugvechten tegen het dreigende gevaar dat de bestuurders van Air-France de economische macht overnemen van de KLM bestuurder. Wat een blunder van de Dutchy’s.Ik hoop echt dat de nieuwe bestuurders hard zullen vechten voor het behoud van de eigen nationale luchtvaart KLM. Anders is het echt gebeurd met de Financien van de KLM.Je mag iedere reactie van criticasters onderschatten als grappig maar er zit een kern in.Lucas Ik reageer uitsluitend op echte nieuws die ik vernomen heb uit de Nederlandse kranten en goed onderbouwd. Respect voor ieders mening.

 15. Grappig hoe mensen reageren op de KLM/AF discussie.
  Lijkt alsof mensen geen enkel idee hebben wat voor een bedrijf dit is.
  De kosten van dit bedrijf liggen allemaal in Frankrijk de vakbonden hebben enorm veel invloed daar.
  Het is een bedrijf met belachelijk veel managers met gigantische arbeidsvoorwaarden. Piloten die veel meer verdienen dan de Nederlandse. Complete AF families die in de business class (daar wordt geld meer verdiend) een paar keer per jaar gratis mogen reizen. De Franse werknemers maken het bedrijf kapot.
  De grap is als KLM niet was ingestapt met AF dan hadden ze VEEL minder landingsrechten over de wereld en ook VEEL minder business contracten met gigantische bedrijven. MET AF werken kan NIET maar Zonder AF werken kan ook niet. Neem jij de beslissing maar….

 16. Het beste wat KLM kan doen op dit moment is uit te stappen uit de fusie met AirFrance. De KLM moet weer terug naar het nationale luchtvaartmaatschappij, goedschiks of kwaadschiks. Het doet er niet toe.KLM moet redden wat er te redden valt anders gaan ze ten onder aan het verliespost van AirFRance. Men moet snel ingrijpen eer het telaat wordt. De betuurders moeten zich realiseren dat het niet nodig is zomaar mensen te moeten ontslaan dat als je uit de fusie stapt dat je hoop ellende voorkomt.

 17. Oke Nicolaas Oke Everts Laten wij maar even afwachten hoed soap KLM Air France zal verlopen.Wie elkaar de laan uit zal vechten voor de trans-atlantische route.Lufthansa, Bailair, Airportugal, Arke reizen,Ryanair, Corendon, BritischAir , AmericanAir of gaat de Norwegian Air ook naar de caribbean vliegen. De vrije markt politiek biedt veel mogelijkheden.Het zal niet meer gaan over wie wie kapot heeft gemaakt.Het gaat erom wei het beste gebruik gaat maken van de vrijemarkt politiek.Laten ze wel rekening gaan houden met de opkomende Arabische concurrenten. De beste zullen blijven zoals Nicolaas al zei. Dus afwachten.

 18. Vito,

  Je schrijft dat de KLM de ALM kapot heeft gemaakt. Dat is complete onzin.

  Verder is de oorlog niet begonnen op Europees grondgebied maar al heel lang gaande in Europa maar ook in Azie en op allerlei routes. De beste zullen overblijven al dan niet gesubsidieerd.

  En de KLM alleenrecht op de atlantische route? Weet je hoeveel er op die route vliegen?

 19. Nog meer inside info? KLM was bezig Air France over te nemen toen AF in ene de tafel keerde. We hebben met gapende monden gestaan toen dat gebeurde. Daarna werd KLM snel ver-Franst; Flying Blue verandert, vliegroutes, seniority, cao, etc. Er wordt nog geklapperd met de oren. En Norwegian heeft daar op dit moment geen bleep mee te maken. Die kale airline heeft dan ideeen over EU regulering te ontwijken, maar een Ryan Air/ Spirit Airline vergelijken met KLM op de NL-CUR route gaat wel heel ver (is eerder een Arke idee)

 20. @Evertz, Bedankt.

 21. @Vito, zolang jij blijft vallen over bysides (gevoelig onderwerp voor jou) en geen interesse toont in de waarheid is het beter dat je buiten de discussie houdt mbt neergang van ALM
  @Phillipe Maaskant, ALM was PKLP.. Asjes was PLKP.. Asjes was een van de stuwende krachten mbt de ALM en DCA truc. en het verdwijnen van geld en om mensen vrijstelling van vervolging te geven.. KLM verhaal was heel simpel.. de heren van de PLKP kregen geen geld van de KLM en mochten ook niet gratis reizen vandaar dat ze alles zelf wilde doen met alle gevolgen van dien..

 22. Everts Wie kwam met afwijkend reactie over de feiten over bysides jij was het toch. Daarom kwam ik met feiten vewijzend naar de krant om mijn feiten de onderbouwen toch. Klm probeerd alles die transatlantisch wil vliegen in te lijven toch.Verder is het gewoon een feit dat KLM geen concurrentie duld op dat route. Dus dan weet jij goed hoe het ging dan was je ook medeplichtig dan. Maar ga maar lekker de telegraaf lezen vriend.

 23. @Evertz, nu we toch bij het onderwerp ALM zijn.
  Puur uit nieuwsgierigheid:(je kent het van binnenuit neem ik aan)
  Kun je je licht eens laten schijnen over de rol van Asjes als gedeputeerde van PLKP partij bij de ondergang van ALM/DCA, en de rol van de andere politici toen. Wie zorgde ervoor dat de winstgevende relatie met de KLM op de noord atlantische route naar de knoppen ging?

 24. VITO, We hadden het over dat de ALM zgn kapot gemaakt was door de KLM. dat is 13-15 jaar geleden en nu kom jij met een krantenartikel van gisteren? Hou je bij je het onderwerp en bij de feiten en kom niet met alles en nog wat…

  Mvg
  Evertz.
  Oud – ALM Medewerker

 25. Everts. Ik raad je aan om de telegraaf van 27 november te gaan lezen over dit onderwerk dan zal jij vanzelf merken wat ik bedoel.Men wil nu de vergunningen om transatlantisch route te vliegen aan strenge voorwaarde gaan verbinden om de goedkope vliegmaatschappijen te belemmeren om air France/KLM te behoeden van een ondergang.Hun waren toch zo happig om de vrijemarktpolicy in te voeren en nu ze in hun eigen vingers snijden willen ze direct maatregelen om dat te beperken. Oh oh wat zijn ze slim toch. Ga maar lekker de telegraaf lezen vriend eer jij het heb over die bysides man.

 26. Vito, Het maakt mij niets uit of iemand met 1 of 10 bysides vliegt maar het maakt wel een groot probleem voor een elk bedrijf als je bij elke vlucht met 100 stoelen er maar wordt betaald voor 50 stoelen. Dat kan geen enkel bedrijf aan! En dan een bedrijf met een giga overhead. Meer managers op de salarislijst dan mensen die daadwerkelijk werken. Zgn diensten die werden gebruikt maar er veel en veel voor betaald voor werd.
  Dat was het grote probleem met ALM (en met de huidige overheids NV’s ook) en niet met KLM die de ALM dood wilde!

 27. @Everts ik ken je niet en ik ben niet persoonlijk. Ik val niemand aan de bisides moeten toch ook leven toch. Ik blijf zakelijk.KLM /Air France hebben ook veel te duchten om de Noorse Air vliegmaatschappij over de trans Altlantische route vooral naar Amerika.Ze zijn bezig met America om de vergunning van de Noorse bedrijf in overweging te nemen. KLM voelt het water heet worden onder zijn voeten en zullen gedwongen water bij de wijn te doen om te kunnen overleven. KLM wou de grootste vliegmaatschappij worden van de EU. Jammer genoeg pleeg ze brekebeen. dat vlieger gaat niet op met de opkomende concurrenten uit het middenoosten. Dit is geen spel tussen die bisides van Everts maar de grotere oosterse miljardaires. This is no game.

 28. @VITO, De ALM is kapotgemaakt door de YDK zelf.. Door de politici die er gratis mee reisde inclusief bysides en familieleden en het plaatsen van ongeschikte familieleden op management posities.

 29. KLM was veel te geirig en wilde alles inlijven om zichzelf te verrijken. KLM wou de alleenrecht houden over de transatlantische route en dulde niemand op die route.Ze zijn gaan fuseren met airfarnce om alle concurenten monddood te maken om alleen blijven leven. Jammer voor ze de vaakbonden in Frankrijk waren te sterk voor de giganten en verkeren nu in zwaar weer. De oorlog is al begonnen op Europese grond gebied door de goedkope prijsvechters. KLM voelt al nattigheid om de prijzen op transatlantische route technisch flink te verlagen want dat is de volgende stap van de prijsvechters. Goedkope vluchten naar de Caribische eilanden dat is het volgende doel. KLM heeft de ALM kapot gemaakt en nu moet de KLM concurreren met de prijsvechters..We zien wel waar het strand.