• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

heyligerCURAÇAO – De protestmars van de beweging Burgers Verenigd voor Ware Democratie is gistermiddag uitgelopen op een demonstratie van Theo Heyliger’s Verenigde Volkspartij (UP). Heyliger en zijn fractievoorzitter Franklin Meyers waren onder de deelnemers, maar alle andere politieke partijen bleven weg.

De mars trok tussen de 300 en 400 deelnemers. Het protest verliep zonder incidenten; de twintig-minuten durende tocht voerde van de Pondfill naar het regeringsgebouw op Clem Labega Square. Sprekers uitte onder het standbeeld van Democratische Partij-oprichter Claude Wathey hun ongenoegen over de aanwijzing van de Rijksministerraad.

Standpunt Heyliger
UP-leider Heyliger herhaalde zijn standpunt dat hij er nooit van heeft gedroomd om minister-president te worden en dat hij met 1.942 stemmen een stevige zetel heeft in het parlement.

Bada Bing
Edwin Gumbs, een van de oprichters van de beweging die het protest organiseerde, viel fel uit naar minister Ronald Plasterk. De minister zou vorig jaar geweigerd hebben de hand te schudden van parlementariër Patrick Illidge – hoofdverdachte in het Bada Bing omkoopschandaal – terwijl later een foto opdook van een lachende Plasterk in gezelschap van Bada Bing eigenaar Jaap van den Heuvel.

Integriteit Plasterk
Gumbs eist nu een onderzoek naar Plasterk’s integriteit: “Ik wil weten hoeveel Van den Heuvel aan Plasterk heeft betaald voor die foto,” aldus Gumbs. Algemeen wordt echter aangenomen dat Van den Heuvel wel wist met wie hij op de foto ging maar Plasterk niet.

2 reacties op “Beperkt protest tegen aanwijzing”

  1. Most of the protesters were foreign brothel workers..

  2. So between 15 and 20% of his followers were marching, while he is letting everyone knows he had 1,942 votes. Wow big difference. Where was the BBQ and drinks?? But my most important question has always been: All newly elected persons have to go through the “Screening process”: Correct? Who is doing this “screen process”??? People on the island of St Marten or independent? You already know the outcome since most everyone is corrupt.