eybrechtCURAÇAO – Al op zijn 21ste is hij een inspirator en vastbesloten de natuur van Bonaire te blijven promoten. De Bonairiaanse Luigi Eybrecht reist begin november af naar Sydney in Australië om de dr. Jane Goodall ‘Hope and Inspiration Ranger’ Award in ontvangst te nemen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Luigi Eybrecht is gekozen uit de vele internationale nominaties voor de Jane Goodall-prijs. Hij vindt het een eer, niet alleen voor zichzelf, maar voor heel Bonaire. “Het is een internationale prijs. Nu ik heb gewonnen, ziet men dat Bonaire echt al jaren bezig is om de natuur te conserveren.”

Belkis Osepa ging het gesprek aan met Eybrecht en maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

Liefde
Sinds vorige maand is Luigi Eybrecht Marine Park Ranger bij Stichting Nationale Parken Bonaire Bonaire (Stinapa). Liefde voor de natuur had hij echter al van van kleins af aan. Naast school was hij enorm actief en deed hij vijf jaar mee aan het project ‘Junior Ranger’ van Stinapa.

Sydney
Op 15 november staat Luigi Eybrecht op het podium voor meer dan vierduizend natuurdelegaties wereldwijd, die deelnemen aan de World Park Congress in Sydney. Hij geeft een presentatie over zijn werk en de natuurconservatie op Bonaire. In de toekomst wil hij lesgeven om de jeugd op het eiland te inspireren en bewust te maken van de mooie natuur om hen heen. “Ik wil iedereen overtuigen om niet alleen te denken aan het ontwikkelen, maar ook aan het conserveren van de natuur.”

www.versgeperst.com