• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mike emanCURAÇAO – Premier Mike Eman vindt dat Nederland met de aanwijzing aan Sint Maarten net als op Aruba niet volgens de regels van het Statuut heeft gehandeld. De premier vindt dat in ieder geval de Raad van State advies had kunnen geven. Verder gaat het buitenspel zetten van de gouverneur zoals politici op Curaçao willen Eman te ver.

De premier zegt nog altijd genoeg vertrouwen te hebben in de gouverneur als instituut. Eman vreest voor het uiteenvallen van het Koninkrijk en pleit voor reflectie bij alle partijen.

Luister hier naar een reportage van Ariën Rasmijn voor Caribisch Netwerk.

6 reacties op “Eman: NL ook op St. Maarten in de fout”

 1. Het probleem van eilanden is als volg. De politici schreeuwen van alles waar het volk niet mee eens is. Puntje bij paaltje beslist het volk zelf welke kant ze op willen. Met maffia’s zal het altijd toch altijd kiezen voor afhankelijkheid. Er is op die eilanden toch geen vertrouwen in de politici.

 2. Jammer dat Nederland zich niet gewoon uit het koninkrijk kan terugtrekken. Laat de eilandjes dan maar lekker doorgaan met de Emans, Odubers, Coopers, Schottes Abrahams, Whatleys en Heilyers erc

 3. @phelippe Maaskant. Goed geschreven reactie, maar toch heb ik als in Nederland wonende er een vraagstelling bij betreft de goede orde en soort van gezag. Ik roep vaak “Nederlandse Antillen 1 Provincie. Waar ik voorstander van zou kunnen zijn. Maar wat nu onderhand als zijnde een beetje belachelijk gemaakt over zou komen. Wat ik zeer betreur. Hoe is de werkelijkheid denk ik dan ook!

 4. John bazelt weer. Naast alle samenzweringen en complotten die hij op Curaçao heeft ontdekt, is er nu kennelijk ook geen Nederlandse grondwet en geen statuut. Zijn Nederlands wordt ook niet beter.

 5. Aruba, St Maarten, Curacao willen inderdaad alleen maar de voordelen zonder de nadelen van het koninkrijk. Net als in de EU, daar willen ook alle landen alleen de voordelen. Niks nieuws onder de zon.

  Aruba kon na de status aparte automatisch zelfstandig worden, maar zag daar van af. Ze wilden erbij blijven horen. Ook Curacao wil in meerderheid erbij blijven. Dan zijn er dus naast de lusten ook de “lasten”.

  Valt de balans ongunstig uit, gewoon weer referendum en autonoom. Hoepla!

  Tot die tijd maakt de meerderheid in het koninkrijk het uit.
  Die meerderheid zit nu eenmaal in NL.

  Maar…we moeten erkennen. Nederland zit helemaal fout als ze ons integere ministers wil opdringen. Waar denken ze dat we die vandaan kunnen halen? Nederland heeft geen realiteitszin. Helmin Wiels zei het al. “dit is Zuid Amerika”!

 6. Wederom het bewijs zoals ik al jaren schrijf er is GEEN wettig statuut daar er geen geldend NEDERLANDSE GRONDWET is. Vandaar kan nederland doen wat hun willen en zijn hun kolonies nog steeds slaven van dat land.