• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker uit zich over het gebrek aan controle op ons eiland, waardoor iedereen vrij zijn gang kan gaan.

Ik sta steeds versteld om het feit dat er totaal geen controle is op deze klip waardoor wij als belastingbetalers steeds onder een grotere druk komen te staan omdat we aan de andere kant door laksheid van het gouvernement zij steeds grote bedragen mislopen.

Voorbeeld: door de nummerplaten voor vijf jaar te laten gelden zou het gouvernement een hoop geld besparen omdat ze niet elk jaar nieuwe platen moesten laten maken. Wat is het gevolg? Mensen rijden jaren lang met dezelfde platen zonder te betalen dus waar zit de besparing? Vroeger kon je zo zien wie wél of niet zijn wegenbelasting had betaald omdat die platen elk jaar een andere kleur hadden en dat systeem werkte prima dus, zoals ze zeggen “If it ain’t broke, don’t fix it!”

We hebben 77 ambtenaren die thuis zitten te duimen en de hele dag naar ESPN zitten te kijken of zogenaamde rapporten zitten te schrijven die ze, naar hun eigen zeggen, een keer per jaar moeten indienen en daarvoor achttienduizend gulden per maand voor krijgen. Zouden we daar niet een keer naar gaan kijken of we daar wat kunnen besparen?

We hebben hier tientallen stichtingen en ze hebben een belangrijke rol in onze samenleving, want er zijn wel degelijk mensen die hun hart op de juiste plaats hebben en die graag gratis hun bijdrage aan de gemeenschap willen geven maar het niet alleen kunnen en meestal financiële hulp nodig hebben. De regering wil best meehelpen want die ziet het belang daarvan ook in en wil als een van de eisen om hun belastingvrije status te behouden, dat ze één keer per jaar een verslag laten doen toekomen over hoe ze het geld hebben gespendeerd en of het ook daadwerkelijk besteed is aan de beoogde projecten.

Dat is eerlijk toch? Geen probleem daarmee.
Wat is het probleem dan?

Probleem is dat er geen controle is of ook daadwerkelijk een jaarverslag ingediend wordt en of er ook naar gekeken wordt of het allemaal wel klopt. Zoals ze zeggen, het is goed vissen in troebel water, wat als gevolg heeft dat er verschillende politici zijn die stichtingen hebben die jaarlijks grove bedragen toegekend krijgen zonder daar ook maar een gram verantwoordelijkheid af te dragen en niet eens de moeite nemen om dat jaarverslag in te dienen, want ze weten dat er toch niemand naar kijkt of het controleert.

Ik ken iemand die drie stichtingen heeft, als het er niet meer zijn. Ik zie huizen met een bord waarop staat dat het een of andere stichting is waar niemand ooit van gehoord heeft. De stichting is altijd dicht, maar waarschijnlijk krijgen ze wél elk jaar een zak geld van het gouvernement.

Zouden we daar niet kijken wat we kunnen besparen, zodat wij dat geld kunnen besteden aan bijvoorbeeld dagelijks ontbijt voor minderbedeelde kinderen, of ouderen een beter pensioentje van kunnen geven?
Zolang we deze bloedzuigers tolereren zullen we nooit vooruit komen.

Ik blijf lachen op deze klip omdat dezelfde politici zijn die beweren het zo goed te menen met de welvaart van deze klip, maar die diezelfde klip leegzuigen voor eigen belang.

5 reacties op “Ingezonden: Money for nothing”

 1. Overigens is Norbert George, die zijn mond volhad van onrecht bij de Centrale Bank, opvallend stil over het feit dat hij al paar jaar in de sneks zit maar daarvoor wel 18,000 per maand van ons belastingbetalers ontvangt.

  Norbert George is boven de wet verheven.

 2. @lokoloko
  onbegrijpelijk.dus jij keurt die geldverspilling goed.wees blij dat de heer Donker deze zaken
  aankaart.het eiland gaat naar de bliksem door kortzichtige mensen. een goed verstander heeft een half woord nodig

 3. Arthur heeft weer niks beter te doen en weet zich geen raad met zijn renteniers leventje.

 4. Alles draait hier om eigen belang…..

 5. Tja, controle is de taak van de Staten, maar die houden niet van integer bestuur.
  Een Gouverneur krijgt de opdracht de integriteit van kandidaat ministers vast te stellen voordat hij of zij een handtekening onder de benoeming zet. En wat zegt ons parlement? Dat willen we nooit!

  Iedereen moet een paar jaar het land kunnen plukken en riante pensioenen genieten.
  Een paar maanden minister endan de volgende…

  Overheidsgeld wegsluizen via stichtingen is een goede manier, Vooral als het geen formele “overheidstichtingen” zijn, want dan is er nog minder controle. Daarom zijn die stichtingen meer begunstigd. Vriendjes in het bestuur, geen controle op bestedingen, Hoera!

  Laten we ook niet de riante politieke pensioenen vergeten. Als die eens door een klokkenliuider worden gelekt volgt er een politieke omwenteling.

  Asjes liet zich zelf een baantje ritselen bij Selikor en de zijn salarissen moesten via de rechter worden teruggevorderd.
  Asjes liet zich als Statenlid benoemen als sectordirecteur, terwijl hij nooit van plan was er te gaan zitten, maar wel het salaris vangt.
  Diezelfde Asjes is nu minister-president.

  Welk signaal geven we dus af!
  Ga in de politiek en zorg voor jezelf.