• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  geitenCURAÇAO – De bewoners van Bándabou klagen steen en been over de diefstal van geiten. “We hebben uit verschillende hoeken klachten binnengekregen van bewoners die aangifte doen bij de politie, maar er wordt niets aan gedaan”, meldt PAR-fractieleider Zita Jesus-Leito.

  In een brief aan minister Nelson Navarro van Justitie eist ze opheldering.

  Frustratie
  Voor veel families zijn de geiten de enige bron van inkomsten, stelt Jesus-Leito in haar brief. De diefstal van de beesten zorgt dan ook voor veel woede en frustratie onder de bewoners van Bándabou. “We doen geen aangifte meer, omdat we niet worden gehoord. Het is slechts tijdverlies. De overheid doet niets voor ons”, aldus de buurtbewoners.

  Navarro
  In een brief aan Navarro eist Jesus-Leito een concrete oplossing voor de problematiek. Daarnaast wil ze opheldering over het plan om Curaçao veiliger te maken en of Bándabou in dit plan is opgenomen. Ook vraagt Jesus-Leito zich af wanneer het noodplan van de overheid ‘Ta Basta Awor’ zich gaat focussen op deze omgeving. Ten slotte wil ze antwoord hebben op de vraag of Navarro op de hoogte is van de klachten onder de bewoners en hoe hij het negatieve beeld over het optreden van de politie wil aanpakken.

  7 reacties op “‘Geitendieven hebben vrij spel in Bándabou”

  1. Terechte boosheid van de bewoners, maar geef de schuld niet aan de politie.

   Verwachten de geitenhouders nu echt dat we op iedere hectare mondi een agent kunnen neerzetten om geitendiefstal te voorkomen?

  2. Op Banda Abow zijn er ook drugsverslaafden en chollers moeten toch ook eten. Beter andermans geit stiekem in de mondi slachten en barbequen, dan bij iemand thuis inbreken, zullen ze wel denken. Bovendien helpen ze het probleem van los lopende geiten oplossen.Geitenvlees is trouwens lager in cholesterol dan rundvlees.

  3. Leest zich even in in de situatie. Waarvoor respect.

  4. Zijn er politie bureau,s op banda abou ,grote berg staat een oude post met slagboom gewoon weer gebruiken en nog een paar bureau,s erbij

  5. PAR-fractieleider Zita Jesus-Leito gaat zich ineens druk maken over volkszaken, stemt tegen bemoeienis van Nederland om de criminelen buiten het parlement te houden en wat is het volgende ?

   De PAR is zichzelf aan het opheffen, het is een waardeloos met de wind meewaaiend partijtje geworden die nergens meer voor staat, zeker niet voor een vorm van echte democratie.

   Hoe voelt dat om door der maffia te zijn ingepakt? Stel jullie kleurtje maar beschikbaar want het wordt nooit meer wat.

   Overigens hoop ik dat de geitendiefstallen stoppen, maar hebben we de PAR niet voor nodig. Volgens mij heeft niemand de PAR nog nodig.

  6. Dit is een vicieuze cirkel op Banda Abou. De geiten lopen hele dagen los. Deze geiten lopen tuinen in en vreten alles kaal. Dus nee, je mag niet aan andermans spullen komen, maar als jouw geiten aan andermans spullen komen, zullen deze mensen die schade aan hun tuin hebben in de vorm van een geit misschien ‘betalen’. Tegenwoordig lopen er zelf s’nachts geiten los op Banda Abou, levens gevaarlijk voor de automobilisten!! En ja, ik snap ook dat door de grote droogte de geiten verder moeten lopen om hun kostje bijelkaar te krijgen. Maar als de boeren een beetje moeite zouden doen, is er genoeg groen te vinden/krijgen.Ga bijvoorbeeld een samenwerking aan met een tuinbedrijf, die gratis de snoeitafval bij de boer mag dumpen..idee?!?!?

  7. bij ban abou hebben ze problemen , maar ban ariba krijgt meer blauw