• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

bomen2CURAÇAO – Het Hilton heeft samen met milieuorganisatie Green Force elf bomen geplant op het strand bij de tugboat. Dit in het kader van de Global Week of Service die wereldwijd bij alle Hilton hotels wordt gevierd. De bomen zorgen voor positieve reacties, maar de boot moet volgens de organisatie worden verplaatst.

“Het is heel mooi dat jullie dit doen. Het zorgt voor verfraaiing van dit stukje Curaçao en hopelijk in de toekomst als de bomen zijn gegroeid, is er meer schaduw”, aldus toerist Pieter. Zijn vriendin Kayleigh voegt daaraan toe: “Het is alleen jammer dat die grote boot hiervoor ligt, het haalt een groot stuk uitzicht weg”

Ferrymar
De milieuorganisatie is net zoals Pieter van mening dat de boot ergens anders geplaatst moet worden.” Bijvoorbeeld ergens in de Annabaai achterin. Het is namelijk heel vervelend dat deze boot juist daar ligt waar veel toeristen langskomen om te snorkelen en te duiken. Waarom zou je het toeristisch product van Curaçao willen schaden voor de economische belangen van een booteigenaar? Wat dan ook de legale situatie is van deze boot, hij kan makkelijk ergens anders liggen waar hij niet in het zicht staat”, aldus Green Force.

Schaduw
Door het planten van palm- en zeedruifbomen wil de organisatie meer schaduw bieden aan strandgangers, zodat de toeristen niet vertrekken als het te heet wordt. “De bedoeling is dat deze bomen gaan groeien en de toeristen gaan voorzien van schaduw en een mooi plaatje. Dit stukje kiezelstrand wordt dagelijks bezocht door toeristen die een kijkje komen nemen bij de gezonken tugboat. Of het nu om snorkellaars gaat of om duikers, velen van hen willen ook lekker nog even zonnen. Alleen is dit stukje Curaçao nog niet beschut door schaduw en vertrekken de toeristen weer snel als het te heet wordt.”

2014-10-22-2278

bomen1

6 reacties op “‘Ferry Caracasbaai moet worden verplaatst’”

 1. @ Kees “Wie weet niet hoe gezellig druk dit strandje 10 jaar geleden was.” >> 10 jaar geleden was het prive terrein wat commercieel werd uitgebuit. Strandje is NOOIT druk geweest.

  @ Hilton >> Palmboompjes staan zeer dicht bij het water, ik hoop dat ze over een maand nog leven………… ?

 2. En over hoeveel maanden zijn deze palm bomen dood?

 3. Ben het helemaal met deze organisatie eens! Eigenlijk is de caracasbaai heerlijk en de tugboat is super duiken en snorkelen, alleen ja, dat uitzicht is zonde he

 4. Kijk maar eens onder de pier. Troep kapotte stoelen ,blikjes,visdraden en alles wat vissers niet nodig hebben alles overboord. Onderwater ziet niemand het.

 5. Als het gaat om Toeristen aan te trekken dan zal strand en palmbomen alleen niet genoeg maar wel een mini haven erbij
  Want bijna op alle stranden van Curaçao zijn er palmbomen ,dus probeert deze strand wel een beetje uniek te creëren

 6. Prima idee om op deze locatie bomen te planten.
  De boot is de oude Discovery die tussen Hoek van Holland en Harwich heeft gevaren. De boot is destijds uit de vaart genomen vanwege de enorme brandstofkosten wat ook nu wel het geval zal zijn. Niet alleen deze boot maar ook alle andere vaartuigen en booreilanden die daar regelmatig geparkeerd worden vervuilen het uitzicht. Wie weet niet hoe gezellig druk dit strandje 10 jaar geleden was. Een geweldig initiatief om dit weer terug te halen