• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Zwarte pietCURAÇAO – Actiegroep Pro Zwarte Piet gaat bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda uit protest kinderen gratis zwart schminken. “We willen zo veel mogelijk zwarte gezichten bij de intocht laten zien”, zegt initiatiefnemer en zwartepietfanaat Patrick van Rijn vandaag in het Algemeen Dagblad.

Voor het eerst worden bij de landelijke intocht dit jaar anderskleurige Pieten ingezet. De gemeente Gouda bedacht de kaas- en stroopwafelpieten om de producten uit de stad te promoten, en vooral om tegemoet te komen aan tegenstanders van Zwarte Piet die de knecht van Sinterklaas een racistisch verschijnsel vinden. “Die kaas- en stroopwafelpieten zijn een schande”, foetert Van Rijn in de krant.

Protest
Het protest tegen de aanpassingen van Zwarte Piet blijft bij de intocht bij de ludieke schminkactie. “We willen het zo onschuldig en vreedzaam mogelijk houden. Het is tenslotte een kinderfeest en kinderen moeten het naar hun zin hebben op deze dag.”

© Novum

9 reacties op “Actiegroep Zwarte Piet verft kinderen zwart”

 1. Mevrouw Verene Shepherd(mensenrechtenonderzoeker bij de VN) die zogenaamd eens is met zielige zeurpiet Quincy Cairo & Co,is puur uit om faam en geld te vergaren,want in feite hebben ze in Jamaica nooit en te nimmer iets met de Sinterklaasfeest te maken.
  Zij zou zich beter in moeten zetten tegen de alom heersende gruwelijke homo/lesbische haat in haar eigen land.

 2. @sung, Als je met de bewering komt dat iedereen die Sinterklaas viert een grote racist is wat voor opmerkingen verwacht je dan?

  Je oogst wat je zaait

 3. Als Sinterklaas een kinderfeest is waarom in Nederland sommige Nederlanders uiten piet tegen een getinte mensen .
  Dus sommige Nederlanders doet iets fout en gaat achter hun daad schuilen (netje )

 4. Het Sinterklaasfeest met een belangrijke rol voor Zwarte Piet is niet racistisch. Tot dat oordeel komt het Interfederaal Gelijkekansencentrum in België, aldus Belgische media zaterdag.
  Het Gelijkekansencentrum, een meldpunt voor discriminatie, stelde zich de vraag of het gebruik van Sinterklaas en Zwarte Piet in strijd is met de antidiscriminatie- en antiracismewetgeving bij de zuiderburen.

  Volgens het centrum zou daar pas sprake van zijn als bij het feest racistische handelingen worden verricht of uitspraken worden gedaan die duiden op racisme.

 5. @makamba Aan de hoeveelheid beledigende en racistische uitlatingen bij elke bericht over zwarte piet heeft aangegeven dat die zielige Gario alleen maar gelijk heeft..

 6. ik ben bang het laatste Wladimirio. Wat een zeikerts zeg. Wat is er zo geweldig aan die traditie dat hij precies zo behouden moet worden? Waarom geen rekening houden met mensen (waarvan ook kinderen, niet blank wel te verstaan) die meer leed dan lol van dit feest beleven? Of is het omdat dit ideeniet van onze blanke elite mannen komt?

 7. Gario, een zich Curaçaoenaar noemende wannabe kunstenaar heeft gekozen om zijn minderwaardigheidscomplex via de discriminatie troef, over de rug van een kinderfeest, dat na een paar honderd jaar toch wel gezien kan worden, als bij onze cultuur horend, uit te gaan vechten.
  En het zal iedereen zo langzamerhand toch wel duidelijk zijn dat wij dat niet pikken. basta ta basta (gebruik hier even voor alle duidelijkheid een Papiaments gezegde) er zal echter denk ik maar één verliezer zijn.

 8. Ouders in NL die hun kind zwart maken? Is dat goed voor integratie of juist weer discrminatie?

 9. Is er sprake van een protest of van een gepest daar in de KAASSTAD:
  want al ben ik zo zwart als roet ,
  ik meen het goed.