• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit SchotteCURAÇAO – De rechtszaak tegen MFK-leider en voormalig premier Gerrit Schotte wordt op 16 januari behandeld. Schotte wordt in de zogenoemde zaak-Babel verdacht van fraude, witwassen en valsheid in geschrifte. De oud-premier werd op 20 mei aangehouden samen met zijn vrouw Cicely van der Dijs.

Het stel werd kort daarna vrijgelaten in afwachting van het onderzoek.

Stoorzenders
In het kader van het onderzoek zijn er destijds meerdere huiszoekingen gedaan. Daarbij werden ook ‘jammers’ (stoorzenders) en zijn als vermist opgegeven diplomatiek paspoort aangetroffen. Op het gebruiken van de stoorzenders staat een maximale gevangenisstraf van vier jaar. Het staat niet vast of Schotte ze ook daadwerkelijk gebruikt heeft.

11 reacties op “Gerrit Schotte in januari voor de rechter”

 1. Why is the Murder case of Mr. Weils not being further investigated as to whom the players are/were that provided the financing for the crime. We have indited the Puppets but not the Brains. The $300 m is still missing right? or should we say “mis-allocated”

 2. dit kan toch niet SCHOTTE voor de rechter?

  deze man is toch ons politiekleider geweest en die worden toch geheel gescreend op
  integriteit en andere criminele activiteiten?

  Hoe kan Gerritje nu dan voor de rechter verschijnen????????? oja de hele kudde MFK PS etc
  vonden screenen maar lastig gedoe van nederlandse bemoeizuchtige kolonialen

  met screening welicht nooit gebeurd?????????????????

 3. Op een dag ontmoeten het varken en de kip, beiden zakenman, elkaar in het centrum van een stad.
  Vraagt de kip, hoe gaat het met de zaken varken?
  Antwoordt het varken, niet best, mijn vriend, niet best.
  Vraagt de kip, wat denk je ervan om te fuseren, je weet wel samen een zaak beginnen, samengaan?
  Vraagt het varken, wat voor product moeten wij dan verkopen?
  De kip, heel eerlijk overkomend omelet, mijn vriend, omelet.
  Het varken, wat doe ik en wat doe jij, ofwel wat is het bijdrage van ons tweeën?
  De kip, jij levert het vlees en ik zorgt voor de eieren.
  Het varken na overpeinzing en afwegen van de voor en nadelen, antwoord de kip, geen goed idee kip.
  De kip, een slimme, waarom varken?
  Het varken, kip, om het vlees te kunnen leveren moet ik eerst geslacht worden en jij hoeft alleen de eieren te leggen, weliswaar met een schreeuwtje/tok, tok, tok erbij.
  Met andere woorden bij overeenkomsten als het onderhavige valt er altijd een slachtoffer.
  Wie wordt er het slachtoffer van dit alles? juist, de natie.

 4. Politici die door kiezers om te kopen aan de aan de macht zijn gekomen zijn niet te vertrouwen althans niet te geloven.

  Vraag: stel ik mezelf betrouwbaar op of stel ik mezelf onbetrouwbaar op?

  Wat heeft/ hebben politici te verbergen dat velen, als nu blijkt, zulk een motie als het onderhavige, koste wat koste erdoorheen willen jagen, dat er nu en in de toekomst geen doorlichting van minister kandidaten plaatsvindt?

  Welk land of volk zegt nou op zo’n wijze, : “Wij zijn niet te vertrouwen. Bij ons kunnen volksvertegenwoordigers van allerlei pluimage minister worden. Wij zijn open en bloot corrupt.

  Of je nou onbetrouwbaar bent of niet, het maakt niets uit. Als je gekozen bent, wordt je zo maar een volksvertegenwoordiger.
  Dat van het doorlichten is larie voor ons.
  Kom maar investeren.
  Geef ons land gerust het nodige vertrouwen”.

  Zelfs in het land van het grootste democratie in de wereld wordt ieder politici doorgelicht.
  Ben je voor tijdens of na een regeer periode niet integer dan wreekt dat zich en moet dat zich wreken, oplazeren dus.

  Het is om je te schamen door zo openlijk jezelf als natie op te stellen tegen integriteit, een vorm van vertrouwen scheppen door het doorlichten van volksvertegenwoordigers af te willen schaffen.

  Wat heeft ieder eerlijk persoon erop tegen om doorgelicht te worden?

  Persoon, politicus, minister, zodra je kiest voor een openbare functie als dies, je moet te vertrouwen zijn. Je wordt een diender.

  Hoe wil je bij anders, ofwel zonder doorlichting, als een natie, de wereld, een investeerder, of tegen wie dan ook kunnen zeggen,:” Ik ben te vertrouwen, wij zijn te vertrouwen, wij zijn eerlijk, wij zijn integer, je kunt ons en ons rechtssysteem, politiek-systeem, financieel-systeem vertrouwen?

  Is het nou werkelijk zo dat men de gouverneur opzij willen schuiven of denkt men goed en eerlijk bezig te zijn met een potje schaken tegen het Koninkrijk, maar dan op beginners niveau?

  Haaien, slangen, kaaimannen, alligators, schorpioenen etc. zijn van nature niet te vertrouwen of te temmen. Zij zullen je altijd bijten, zonder of met of een volle buik. Al heb je ze met een fles of paplepel groot gebracht.

 5. @Henki, meer paspoorten! Zou een kans zijn.

  Door het vrijwillig aannemen van een andere nationaliteit heb je de Nederlandse nationaliteit direct verspeeld. Oeps.. (NRC online 23 december 2013)
  Het is daarom bijvoorbeeld wel zo verstandig dat Suriname de “Personen van Surinaamse Afkomst” (PSA) geen dubbel paspoort aanbiedt, maar een PSA

  Stel dat mensen als Dos Santos, Schotte, Hakim, Wilsoe en nog wat figuren al preventief een ander paspoort hebben geregeld voor landen die dat redelijk goedkoop leveren, zoals St. Kitts and Nevis, Dominica of Malta. Zo’n dubbel paspoort zal dan het einde betekenen van het Nederlanderschap. Je weet maar nooit waar het allemaal goed voor is.

  Zou dit aspect worden gecontroleerd bij de screening van ministers? Het kan zijn dat er in de Staten ook nog mensen zitten die dus eigenlijk geen Nederlander meer zijn?. Dat is wel een voorwaarde voor ministers en statenleden.

  Geloofsbrieven Statenleden controleren en dit aspect meenemen, wordt dat gedaan?

 6. Uiteindelijk is Gerritje ook maar loopjongen van bepaalde mensen op Curacao

 7. diplomatiek paspoort is al binnen nu nog die 3 andere innemen voor dat ze anders met een lange kerst vakantie gaan.

 8. @david,

  wie hoopt dat niet….???

 9. Laten we hopen dat met een veroordeling van deze draaideurcrimineel die met zijn 3 jaar MAVO Curacao internationaal belachelijk heeft gemaakt en verantwoordelijk is voor het bankroet van het eiland hij definitief van het podium verdwijnt.

  Hij kan altijd nog pompbediende worden bij Vandis.

  Een veroordeling van Schotte zal ook zijn slaafse meelopers als Stella van Rijn en Sheldry Osepa (en niet te vergeten privefotoslaaf Soemanta) de mond snoeren.

 10. Ik dacht dat ze zijn paspoort in zijn kluis hadden gevonden. En krijgt hij geen staf om iemand te doden door rijden op hoge snelheid?

 11. Wat hoop ik zo ontzettend dat hij de bak in gaat. Corrupte man is het.